Hybride vergaderen Google Meet

Een goed WiFi netwerk 

Een goed WiFi netwerk is het fundament van jouw bedrijfsvoering. Kun je je voorstellen dat je een dag gen verbinding kan maken met het internet? Wat zou dat voor jouw bedrijf betekenen? 

Een goed WiFi netwerk is maar zo goed als deze ontworpen is. Het ontwerpen van een goed netwerk is specialistisch werk waarvoor speciale soft – en hardware voor wordt gebruikt. Zou jij een badkamermeubel ophangen zonder waterpas? Waarom zou je dan wel een access point ophangen zonder een meting te doen? 

Bij de aanleg, upgrade of vernieuwing van een WiFi netwerk beginnen onze specialisten daarom altijd bij het ontwerp. Een goed design is altijd hét startpunt van een WiFi implementatie. Door middel van een WiFi Site Survey brengen wij jouw ideale set-up in kaart! 

WiFi netwerken beginnen met een ontwerp

Alle WiFi netwerken die wij opleveren worden in samenspraak met de opdrachtgever ontworpen. Het begint met een inventarisatie van de vereisten waaraan het draadloos netwerk moet voldoen. 

Denk hierbij aan het aantal apparaten die een WiFi verbinding nodig hebben, de hoeveelheid gebruikers, etc. Maar ook de vraag of er gescheiden netwerken moeten zijn voor medewerkers en gasten? Aan de hand van deze vereisten wordt er een WiFi Site Survey uitgevoerd en het ontwerp gemaakt. 

WiFi estimate survey | WiFi site survey | Zakelijk WiFi

Implementatie van een WiFi netwerk 

Nadat het ontwerp is gedaan is het tijd om voorbereidingen te gaan treffen voor de aanleg van het WiFi netwerk. Uit het ontwerp wordt duidelijk hoeveel access points er nodig zijn voor een optimale dekking en waar deze access point moeten komen te hangen. 

Wij zorgen ervoor dat er kabels worden getrokken vanaf de router/switch naar de plek van de access points toe. Stroomkabels zijn niet nodig omdat wij werken met access points van Extreme Networks die werken met Power of Ethernet (PoE). Nadat de kabels zijn getrokken implementeren we de access points en voeren we een validatie survey uit.

WiFi beheer 

Wij zijn van mening goede professionele WiFi oplossingen betekent dat je ook ook een IT partner hebt die maandelijkse onderhoud op de netwerkapparatuur uitvoert. En een partner waarbij je terecht kunt in het geval van verstoringen. 

Een zakelijk WiFi netwerk moet gewoon altijd werken, dat is essentieel voor de continuïteit van iedere organisatie. WiFi beheer is daarom een van de kerntaken van onze ICT servicedesk. Met onze monitoring tool ieder moment van de dag de status van alles access points zien en nemen we proactief actie indien nodig. Hierdoor werkt jouw WiFi altijd goed!

Over Cloudcarrier

Wij zijn een landelijk opererend ICT bedrijf met vestigingen in Amsterdam en Harderwijk. Wij zijn jouw single-point-of-contact voor alle systeembeheer, netwerkbeheer en werkplekbeheer vraagstukken. Als jouw ICT partner ontzorgen we je van al IT vraagstukken doordat je gebruik maakt van onze ICT Servicedesk.

Onze klanten bestaan voornamelijk uit MKB bedrijven, marketing agencies, zorginstellingen en onderwijsinstellingen. Als one-stop-shop leveren wij alle diensten die vallen onder ICT beheerCloudcarrier levert al 10 jaar IT diensten en heeft zich met name gespecialiseerd in de volgende 4 diensten:

Apple Zakelijk

Cloudcarrier is een one-stop-shop als het gaat om het adviseren, aanschaffen, implementeren en onderhouden van Apple devices voor het MKB in Nederland. Wij noemen dit Apple zakelijk. Wij ontzorgen je van het bestelproces tot en met het maandelijks onderhoud van al jouw apparatuur.

Loop je tegen een probleem aan met één van je computers of telefoons? Dan kun je altijd contact opnemen met de Apple Consultants op onze ICT servicedesk die jou dagelijks bij kunnen staan.

Google Workspace 

Google Workspace is dé oplossing van Google om (samen) te werken in de cloud. Het pakket bestaat uit Gmail, Google Meet, Google Chat, Google Calendar, Google Drive en nog veel meer. Zo blijf je overal in contact met collega’s en klanten.

Met Google Workspace beschik je over een zakelijk email adres, mogelijkheden tot (video)vergaderen én kun je tegelijkertijd met anderen samenwerken in documenten. Omdat je werkt in de cloud kun je dit doen waar je ook bent en wanneer je maar wil.

Zakelijk WiFi

Goed internet is voor iedere ondernemer essentieel voor de bedrijfscontinuïteit. Videogesprekken die vastlopen of blokkering zijn wil je natuurlijk voorkomen. Laat staan dat je niet bij jouw bestanden in de cloud kan omdat er geen verbinding is. Stabiel internet is daarom tegenwoordig geen luxe maar een must!

Cloudcarrier ontwerpt, implementeert en onderhoudt zakelijke WiFi netwerken voor het MKB, scholengemeenschappen, zorginstellingen en/of andere grote bedrijfspanden.

VoIP zakelijke telefonie

Met een zakelijk telefonie abonnement heb je geen vaste telefoonlijn nodig. Je belt over het internet en kan dus overal bellen waar er internet beschikbaar is. Met onze VoIP oplossing kunnen we jouw vaste en mobiele telefoons naadloos  integreren. Hierdoor kun je ook op je mobiel gebeld worden met een ‘vast nummer’.

Wij beheren jouw eigen persoonlijke telefooncentrale in de cloud. Je bepaalt zelf hoe de telefoon flow gaat vanaf het moment dat iemand binnenkomt.

Heb je een vraag?

Neem contact op met een van onze specialisten!

Contact opnemen