Professionele WiFi oplossingen | Zakelijk WiFi

Professionele WiFi oplossingen 

Last van haperende videovergaderingen? Valt je telefoonverbinding om de haverklap weg? Tijd om te kijken naar professionele WiFi oplossingen want de  kans is groot dat je WiFi netwerk de oorzaak is. In de praktijk komen we regelmatig netwerken opgezet door hobbyisten tegen. Dat is vragen om problemen. 

Een goed WiFi netwerk is maar zo goed als deze ontworpen is. En het ontwerp van een goed netwerk is specialistisch werk. Bij de aanleg, upgrade of vernieuwing van een WiFi netwerk beginnen onze specialisten daarom altijd bij het ontwerp. Dat is hét startpunt van elke WiFi implementatie die we bij Cloudcarrier uitvoeren.

Professionele WiFi oplossingen beginnen bij het ontwerp!

Alle WiFi netwerken die wij opleveren worden in samenspraak met de klant ontworpen. Het begint altijd met het inventariseren van de vereisten waaraan een draadloos netwerk moet voldoen. 

Hierbij kan je denken aan het aantal apparaten die een wifi verbinding nodig hebben, de hoeveelheid gebruikers, etc. Maar ook de vraag of er gescheiden netwerken moeten zijn voor medewerkers en gasten? Aan de hand van deze vereisten wordt er een WiFi Site Survey uitgevoerd en is het ontwerp gedaan.

WiFi estimate survey | WiFi site survey | Zakelijk WiFi

Implementatie van het netwerk 

Nadat het ontwerp is gedaan is het tijd om voorbereidingen te gaan treffen voor de aanleg van het WiFi netwerk. Uit het ontwerp wordt duidelijk hoeveel access points er nodig zijn voor een optimale dekking en waar deze access point moeten komen te hangen. 

Wij zorgen ervoor dat er kabels worden getrokken vanaf de router/switch naar de plek van de access points toe. Stroomkabels zijn niet nodig omdat wij werken met access points van Extreme Networks die werken met Power of Ethernet (PoE). Nadat de kabels zijn getrokken implementeren we de access points en voeren we een validatie survey uit.

WiFi beheer 

Wij zijn van mening goede professionele WiFi oplossingen betekent dat je ook ook een IT partner hebt die maandelijkse onderhoud op de netwerkapparatuur uitvoert. En een partner waarbij je terecht kunt in het geval van verstoringen. 

Een zakelijk WiFi netwerk moet gewoon altijd werken, dat is essentieel voor de continuïteit van iedere organisatie. WiFi beheer is daarom een van de kerntaken van onze ICT servicedesk. Met onze monitoring tool ieder moment van de dag de status van alles access points zien en nemen we proactief actie indien nodig. Hierdoor werkt jouw WiFi altijd goed!

Heb je een vraag?

Neem contact op met een van onze specialisten!

Contact opnemen