Extreme Networks | Aerohive | Access Point

Wat is een access point? 

Een access point is een WiFi punt die een draadloos internet signaal verzend. Access points worden aangesloten met een bedraad UTP netwerk en zendt deze door middel van radiogolven draadloos uit.

Voor grote en/of meerdere ruimtes is het draadloze signaal die door de router wordt uitgezonden vaak niet genoeg. Door middel van het gebruik van draadloze WiFi punten op strategische locaties kun je overal op kantoor de maximale snelheid van jouw zakelijke internetlijn behalen.

Extreme Networks Consultants

Als erkend Extreme Networks consultant adviseert Cloudcarrier bedrijven in de aanschaf en hardware die nodig is voor een professioneel WiFi netwerk op kantoor. Dit begint bij het uitbrengen van een advies naar aanleiding van een WiFi site survey die wij op locatie uitvoeren. Gevolgd door het daadwerkelijk implementeren en configureren van de access points.

Onze CWNA gecertificeerde consultants adviseren je graag over de verschillende zakelijke WiFi toepassingen per sector zoals: educatie, enterprise, zorginstellingen, retail en MKB bedrijven. Extreme biedt voor al deze sectoren geweldige toepassingen. Denk bijvoorbeeld indoor GPS (WiFi location tracking) of het maken van subnetwerken.

xtreme Networks Gold Partner | Aerohive | Zakelijk WiFi
Extreme Cloud IQ | Extreme Networks | Zakelijk WiFi

Extreme Cloud IQ

Met de Extreme Cloud IQ van Extreme Networks (Aerohive) beschik je over de nieuwste generatie cloud-netwerk management oplossing. Je krijgt inzicht in de gezondheid van je access point en kunt eenvoudig het netwerk monitoren. 

Door gebruik te maken van Extreme Cloud IQ kunnen we precies zien welke belasting er op ieder access points zit. Tevens kunnen we met deze tool beheer van jouw draadloos netwerk op afstand doen. Door onze jarenlange ervaring met als Extreme gold partner kunnen wij met het grootste gemak een netwerkomgeving volledig inrichten en beheren.

Access points van Extreme Networks (Aerohive)

Cloudcarrier gebruikt het liefst (maar is niet beperkt tot) access points van Extreme Networks. Er zijn verschillende modellen beschikbaar die ieder hun eigen voordelen hebben. Daardoor maakt het niet uit hoe groot of hoe klein een ruimte is.

Access points van Extreme beschikken over de nieuwste WiFi 6 technologie en zijn cloud-driven. Dat wil zeggen dat ze op afstand kunnen worden beheerd met Extreme Cloud IQ wat IT beheer vereenvoudigd. Stroom wordt geleverd door een power of ethernet kabel dus er is geen aparte stroomvoorziening nodig.

Een goed zakelijk WiFi netwerk begint met een WiFi Site survey.

Onderscheiden met de Aerohive Award*

Ook bij Aerohive (nu Extreme Networks) is het opgevallen dat Cloudcarrier zich inzet voor innovatie en vernieuwing. Met het idee voor de PPSK-Kiosk hebben wij de Aerohive Innovation Award binnengesleept. Wij hebben dit idee verder uitgewerkt tot een unieke oplossing en hier het nieuws mee gehaald. Als gevolg hiervan zijn we door Aerohive uitgeroepen als Most Innovative Partner door onze PPSK-Kiosk. Meer informatie hierover?

*Op 19 augustus 2019 is Aerohive overgenomen door Extreme Networks (link naar Blog)

Heb je een vraag?

Neem contact op met een van onze specialisten!

Contact opnemen