Wat is zakelijk Wifi?

Zakelijk WiFi werkt qua signaal hetzelfde als ‘thuis WiFi’. Het verschil zit hem dan ook niet in de werking van het WiFi signaal maar in de apparatuur die wordt gebruikt en de professionelere dienstverlening die er vaak bij komt kijken.

Thuisgebruikers van WiFi hebben vaak lagere eisen aan de kwaliteit van hun draadloze netwerk dan jij hebt voor jouw bedrijf. Op kantoor wil je dat jouw WiFi apparatuur altijd stabiele WiFi levert en gebruik je in vergelijking met thuis vaak meerdere apparaten tegelijkertijd. Om de hoeveel data die over jouw WiFi punten gaan goed te kunnen verwerken heb je daarom een professionele WiFi oplossing nodig.

Professioneel zakelijk WiFi: van design tot beheer

Goed internet is voor iedere ondernemer essentieel voor de bedrijfscontinuïteit. Videogesprekken die vastlopen of blokkering zijn wil je natuurlijk voorkomen. Laat staan dat je niet bij jouw bestanden in de cloud kan omdat er geen verbinding is. Stabiel internet is daarom tegenwoordig geen luxe maar een must!

Cloudcarrier ontwerpt, implementeert en onderhoudt WiFi netwerken voor het MKB, scholengemeenschappen, zorginstellingen en/of andere grote bedrijfspanden.

Zakelijk WiFi | WiFi beheer | Cloudcarrier
WiFi Site survey | Heatmap | Zakelijk WiFi

WiFi Site Survey

Benieuwd naar de dekking van jouw huidige WiFi netwerk? Of wil je een geheel nieuw netwerk laten ontwerpen? Cloudcarrier kan door middel van een WiFi survey precies bepalen hoeveel en welk type access points je op welke locatie nodig hebt.

Als onderdeel van onze netwerkbeheer oplossing adviseren wij in de inrichting van complete netwerken; van zakelijk internet tot zakelijk WiFi. Om een WiFi netwerk optimaal in te richten wordt er eerst onderzoek door ons gedaan in de vorm van een survey.

Access Points van Extreme Networks (Aerohive)

Cloudcarrier gebruikt alleen professionele WiFi apparatuur. We zijn Extreme Networks Gold* partner en gebruiken dan ook graag hun access points. Door gebruik te maken van Extreme Cloud IQ kunnen onze netwerkbeheerders op afstand alle access point monitoren en eventuele verstoringen op te lossen. 

Het voordeel voor jouw organisatie is dat we het netwerk door middel van onderhoud altijd up-to-date houden en storingen voorkomen. Groeit jouw bedrijf? Geen probleem! Onze WiFi oplossingen zijn oneindige schaalbaar, we groeien dus gewoon met je mee!

* In 2019 is Aerohive overgenomen door Extreme Networks

Extreme Networks | Aerohive | Access Point

Heb je een vraag?

Neem contact op met een van onze specialisten!

Contact opnemen