Wat is zakelijk Wifi?

Zakelijk WiFi werkt qua signaal hetzelfde als ‘thuis WiFi’. Het verschil zit hem dan ook niet in de werking van het WiFi signaal maar in de apparatuur die wordt gebruikt en de professionelere dienstverlening die er vaak bij komt kijken.

Thuisgebruikers van WiFi hebben lagere eisen aan de kwaliteit van hun draadloze netwerk dan jij hebt voor jouw bedrijf. Op kantoor wil je dat jouw WiFi apparatuur altijd stabiel is. Je gebruikt op kantoor in vergelijking met thuis vaak meerdere apparaten tegelijkertijd en verstuurd meer data.

Om een stabiel netwerk te creëren en de hoeveel data die over jouw WiFi punten gaan goed te kunnen verwerken heb je daarom een goed doordachte netwerk oplossing nodig.

Zakelijk WiFi: van design tot beheer

Een goed WiFi netwerk is voor iedere ondernemer essentieel voor de bedrijfscontinuïteit. Videogesprekken die haperen of vastlopen wil je natuurlijk ten alle tijde voorkomen. Laat staan dat je niet bij jouw bestanden in de cloud kan omdat er geen verbinding is. Stabiel internet is tegenwoordig geen luxe maar een must!

Wij zijn gespecialiseerd in het ontwerpen, implementeren en onderhouden van WiFi netwerken voor het MKB, scholengemeenschappen, zorginstellingen en/of andere grote bedrijfspanden. Neem contact met ons op om de mogelijkheden van onze zakelijke WiFi oplossingen te bespreken!

WiFi Site survey | Heatmap | Zakelijk WiFi

WiFi Site Survey

Benieuwd naar de dekking van jouw huidige WiFi netwerk? Of wil je een geheel nieuw netwerk laten ontwerpen? Cloudcarrier kan door middel van een WiFi survey precies bepalen hoeveel en welk type access points je op welke locatie nodig hebt.

Als onderdeel van onze netwerkbeheer oplossing adviseren wij in inrichting van complete netwerken; van zakelijk internet tot zakelijk WiFi. Om een WiFi netwerk optimaal in te richten wordt er eerst onderzoek door ons gedaan in de vorm van een survey.

Access Points van Extreme Networks*

Cloudcarrier gebruikt alleen professionele WiFi apparatuur. We zijn Extreme Networks Gold* partner en gebruiken dan ook graag hun access points. Door gebruik te maken van Extreme Cloud IQ kunnen onze netwerkbeheerders op afstand alle access point monitoren en eventuele verstoringen op te lossen. 

Het voordeel voor jouw organisatie is dat we het netwerk door middel van onderhoud altijd up-to-date houden en storingen voorkomen. Groeit jouw bedrijf? Geen probleem! Onze zakelijke WiFi oplossingen zijn oneindig schaalbaar, we groeien dus gewoon met je mee!

* In 2019 is Aerohive overgenomen door Extreme Networks

Extreme Networks | Aerohive | Access Point

Een goed netwerk begint bij een design

Heb je een vraag?

Neem contact op met een van onze specialisten!

Contact opnemen