Wat is zakelijke telefonie?

Met zakelijke telefonie maak je gebruik van VoIP.  VoIP staat voor ‘Voice over Internet Protocol’. In de praktijk betekent dit ‘bellen over het internet’. Je hebt daardoor geen vaste telefoonlijn nodig.

Met vaste telefonie liepen aansluitingen via een ISDN of een koperdraad verbinding. Een vast nummer werd hiermee gekoppeld aan een vaste locatie. Met ‘Voice over IP’ kun je bellen en gebeld worden over het internet en maakt het niet meer uit op welke locatie jouw bedrijf zit. Het enige dat je nodig hebt is een goede internetverbinding.

Wat is het voordeel van zakelijke telefonie?

Zakelijke telefonie door middel van VoIP heeft meerdere voordelen. Omdat je belt over (zakelijk) internet kun je voor een vast bedrag per maand onbeperkt bellen. En omdat je belt over het internet kun je hetzelfde vaste nummer gebruiken op elke locatie waar je bent.

Een ander voordeel is dat je geen lokaal netnummer meer gebruikt maar bijvoorbeeld een 088-nummer. Hierdoor krijgt jouw bedrijf in plaats van een lokale een landelijke uitstraling. Het laatste voordeel van bellen met VoIP is dat ook de telefooncentrale niet meer fysiek aanwezig hoeft te zijn. Deze centrale zit namelijk in de cloud (hosted VoIP).

Cloudcarrier Vast & Mobiel | VoiP Zakelijke telefonie | Cloudcarrier

Cloudcarrier Vast & Mobiel

Om gebruik te kunnen maken van VoIP heb je een voor ‘Voice over IP’ geschikte telefoon nodig en een (zakelijke) internetverbinding. Toestellen worden via je router of je switch direct op het internet aangesloten.

Bij Cloudcarrier gaan we nog een stapje verder. Met onze ‘Cloudcarrier Vast & Mobiel’ oplossing bel je niet alleen met een vaste telefoon over een internetlijn. Met deze, door ons ontwikkelde, dienst is het mogelijk om een vaste telefoon en mobiele telefoon naadloos te integreren. Hierdoor kun je ook op je mobiel gebeld worden met een ‘vast’ nummer’

Voor een werkplek die blij maakt: neem contact op!

Heb je een vraag?

Neem contact op met een van onze specialisten!

Contact opnemen