Systeembeheer zorgt ervoor dat alle (computer)systemen goed blijven werken. Een systeembeheerder zorgt er bijvoorbeeld voor dat er back-ups worden gemaakt en systemen up-to-date blijven.

Dit doet de beheerder door ervoor te zorgen dat de laatste versie van stuurprogramma’s, beveiligingsupdates, software en virusscanners geïnstalleerd zijn op de computer. De systeembeheerder is ook de persoon waar je terecht kunt met al je vragen en problemen, deze persoon is als het ware de ICT servicedesk van jouw bedrijf.

Apple systeembeheer

Bij Cloudcarrier zijn we gespecialiseerd in Apple. Onze systeembeheerders zijn gecertificeerde Apple Consultants die doorlopend opgeleid worden. Ze zijn onderdeel van onze ICT servicedesk en doen het dagelijkse beheer en onderhoud van alle Apple devices van jouw bedrijf.

Onze systeembeheerder is verantwoordelijk voor het beantwoorden van ICT vragen en zorgt ervoor dat jij en je collega’s altijd en overal kunnen werken. Op onze Apple beheer pagina kun je precies lezen wat onze specialisten hiervoor doen.

Netwerkbeheer | ICT beheer

Netwerkbeheer

Een netwerkbeheerder zorgt ervoor dat computers met elkaar kunnen communiceren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan je internetverbinding (LAN) of WIFI verbindingen (WLAN). Maar denk ook aan communicatie tussen servers waar je je data opslaat en communicatie tussen computerapparatuur onderling (zowel via kabels, wifi als via bluetooth bijvoorbeeld).

Er zit overlap tussen netwerk – en systeembeheer. Al onze ICT specialisten hebben verstand van netwerkbeheer en kunnen daarom de meeste vragen op dit gebied beantwoorden. Voor de echt complexe vraagstukken hebben wij CWNA gecertificeerde netwerkbeheerders in het team.

ICT servicedesk

Heb je een IT vraag? Onze servicedesk bestaat uit Apple Consultants en netwerk specialisten die jouw vragen beantwoorden. Lukt het niet op afstand? Dan komen we op locatie in heel Nederland!

Grote bedrijven hebben vaak een eigen ICT afdeling maar voor MKB bedrijven is dit vaak te kostbaar. Dat onze servicedesk niet fysiek bij jou in het pand zit merk je in de praktijk niet. Ons team staat dagelijks tot jouw beschikking!

Manon Cloudcarrier Sweater

De Online werkplek

We bewegen steeds meer naar een online werkplek. Werken in de cloud maakt het makkelijk om vanuit overal en op ieder tijdstip te kunnen werken. Dit vraagt ook een andere manier van systeembeheer.

Applicaties staan steeds vaker in de cloud en niet meer lokaal op je computer. Daarom doen we naast Apple beheer ook cloud beheer. Zo zorgen we ervoor dat er regelmatig back ups van jouw data wordt gemaakt en beheren we applicaties die een online inlog hebben. Denk hierbij aan Adobe, 1password, Slack of Microsoft365.

Security & Privacy

Hoe veilig zijn de Apple devices van jouw medewerkers? Als je het antwoord niet direct weet ben je niet ‘in control’. In de snel groeiende digitale wereld zien we steeds maar succesvolle hacks dus is het zaak om veilig te kunnen werken. Hoe is het de cybersecurity van jouw bedrijf gesteld?

Om jouw veiligheid te waarborgen zorgen we dat al jouw software altijd up-to-date is middels onze Apple beheer oplossing. Voor een extra veiligheidslaag leveren wij ook diensten op het gebied van endpoint security. Zo heb jij geen zorgen meer over je beveiliging.

Kun je wel wat hulp gebruiken bij het beveiligen van je medewerkers, apparaten, het netwerk etc.? Vul dan even het contactformulier in en wij nemen contact met je op!

Security & Privacy | Systeembeheer | ICT beheer

Heb je een vraag?

Neem contact op met een van onze specialisten!

Contact opnemen