Wat is netwerkbeheer? 

Netwerkbeheer zorgt ervoor dat computers met elkaar kunnen communiceren. Denk hierbij aan bijvoorbeeld je internetverbinding (LAN) of WIFI verbindingen (WLAN). Maar denk ook aan communicatie tussen servers waar je je data opslaat en communicatie tussen computerapparatuur onderling.

Een netwerkbeheerder zorgt voor het beheer en veiligheid van jouw netwerk. Onze CWNA gecertificeerde netwerkbeheerders kunnen daarnaast ook (complexe) netwerken ontwerpen en implementeren.

Netwerkbeheer | ICT beheer
WiFi design survey | WiFi site survey | Zakelijk WiFi

Zakelijk WiFi

Voorheen was bedraad internet de standaard omdat dit sneller een betrouwbaarder was dan WiFi. Dit verschil is tegenwoordig veel kleiner. We zien in de praktijk dat er steeds vaker draadloos gewerkt wordt. Ga maar na, nieuwere MacBooks hebben niet eens meer een ingang voor bedraad internet.

Om een goed netwerk te ontwerpen wordt er eerst een professioneel zakelijk WiFi plan gemaakt aan de hand van een WiFi site survey. Aan de hand van dit plan implementeren wij het gehele netwerk. Lees op de zakelijke WiFi pagina wat de mogelijkheden zijn.

Netwerkbeheer: Routers en Switches

Een goed netwerk begint bij een goed geconfigureerde router en goed geconfigureerde switches. Onze netwerkspecialisten adviseren jou een router en/of switch(es) die het beste passen bij jouw netwerk behoeften.

Na implementatie en configuratie valt deze netwerkapparatuur automatisch in onze ICT beheer oplossing. Dat houdt in dat onze servicedesk medewerkers de apparaten proactief kunnen monitoren en op afstand onderhoud kunnen uitvoeren.

Routers & Switches | Netwerkbeheer
Zakelijk Internet | Netwerkbeheer

Zakelijk internet

Online werken begint altijd met een internetlijn, in dit geval een zakelijk internetlijn. De internetlijn zelf verschilt niet van de internetlijn die je thuis gebruikt (ADSL, VDSL of glasvezel) maar zit hem in een paar andere details.

Een zakelijk internetlijn wordt minder gedeeld met anderen (overboeking) zodat je maximaal gebruik kan maken van de snelheid. Je internet thuis deel je met de rest van de straat. Je kunt bij ons ook een zakelijke internetlijn aanschaffen en door ons laten beheren.

ICT Servicedesk

Heb je een IT vraag? Onze servicedesk bestaat uit Apple Consultants en netwerk specialisten die jouw vragen beantwoorden. Lukt het niet op afstand? Dan komen we op locatie in heel Nederland!

Grote bedrijven hebben vaak een eigen ICT afdeling maar voor MKB bedrijven is dit vaak te kostbaar. Dat onze servicedesk niet fysiek bij jou in het pand zit merk je in de praktijk niet. Ons team staat dagelijks tot jouw beschikking en als hulp op afstand niet lukt komen we bij jou op locatie door heel Nederland.

ICT Servicedesk | ICT Beheer

Heb je een vraag?

Neem contact op met een van onze specialisten!

Contact opnemen