Wat is netwerkbeheer? 

Netwerkbeheer zorgt ervoor dat computers met elkaar kunnen communiceren. Denk hierbij aan bijvoorbeeld je internetverbinding (LAN) of WIFI verbindingen (WLAN). Maar denk ook aan communicatie tussen servers waar je je data opslaat en communicatie tussen computerapparatuur onderling.

Een netwerkbeheerder zorgt voor het beheer en veiligheid van jouw bedrijfsnetwerk. Onze CWNA gecertificeerde netwerkbeheerders kunnen daarnaast ook (complexe) netwerken ontwerpen en implementeren.

Netwerkbeheer | ICT beheer
Een goed zakelijk WiFi netwerk begint met een WiFi Site survey.

Zakelijk WiFi

Voorheen was bedraad internet de standaard omdat dit sneller een betrouwbaarder was dan WiFi. Dit verschil is tegenwoordig veel kleiner. We zien in de praktijk dat er steeds vaker draadloos gewerkt wordt. Ga maar na, nieuwere MacBooks hebben niet eens meer een poort voor bedraad internet.

Om een goed bedrijfsnetwerk te ontwerpen wordt er eerst een professioneel WiFi plan gemaakt aan de hand van een WiFi site survey. Aan de hand van dit plan implementeren wij het gehele netwerk. Op onze zakelijke WiFi dienstenpagina kun je hier meer over lezen.

Netwerk consultancy

Heb je ondersteuning of advies nodig met betrekking tot je huidige of toekomstige netwerk? Onze netwerk consultants geven onafhankelijk van het merk van jouw netwerkapparatuur advies over de inrichting van jouw netwerk.

Omdat ICT netwerkbeheer specialistisch werk is, worden onze netwerk consultants vaak op projectbasis ingezet bij organisaties die behoefte hebben aan professioneel netwerk advies. In de meeste gevallen zijn onze opdrachtgevers IT managers of systeembeheerders van organisaties die tijdelijk wat extra expertise in huis willen halen.

Onze netwerkbeheerders zijn CWNA gecertificeerd met samen meer dan 30 jaar ervaring in het ontwerpen en onderhouden van complexe bedrijfsnetwerken.

Cloudcarrier heeft CWNA gecertificeerde netwerk consultants in dienst om jouw te adviseren met jouw netwerk.
Routers & Switches | Netwerkbeheer

Netwerkbeheer: Routers en Switches

Een goed netwerk begint bij een goed geconfigureerde router en goed geconfigureerde switches. Onze netwerkspecialisten adviseren jou een router en/of switch(es) die het beste passen bij jouw netwerk behoeften.

Na implementatie en configuratie valt deze netwerkapparatuur automatisch in onze ICT beheer oplossing. Dat houdt in dat onze servicedesk medewerkers de apparaten proactief kunnen monitoren en op afstand onderhoud kunnen uitvoeren.

Specialist in netwerkbeheer

Wat als je een (halve) dag niet op internet kan op kantoor? Een goed ICT netwerk is essentieel voor jouw organisatie. Goed ICT netwerkbeheer zorgt ervoor dat jouw netwerk altijd verbonden is met het internet. Als het dan toch een keer mis gaat is het fijn om te weten dat er een team specialisten voor je klaar zit om je te helpen. Lukt het niet op afstand? Dan komen we op locatie!

Als je geen netwerk expert bent is het niet verstandig je eigen bedrijfsnetwerk te onderhouden. Je onderhoudt je bedrijfsauto’s toch ook niet zelf? Je ICT netwerkbeheer uitbesteden is niet alleen goedkoper dan een eigen netwerkbeheerder op de loonlijst. Bij ons profiteer je van de gezamenlijke kennis die onze experts hebben en weet je zeker dat er iedere dag iemand aanwezig is om issues met jou netwerk op te lossen.

Hybride vergaderen Google Meet

Zakelijk internet

Online werken begint met een zakelijke internetlijn. De zakelijke internetlijn zelf verschilt niet van de internetlijn die je thuis gebruikt (ADSL, VDSL of glasvezel) maar het verschil zit in een paar andere details.

Een zakelijke internetlijn wordt minder gedeeld met anderen (overboeking) zodat je maximaal gebruik kan maken van de snelheid. Je internet thuis deel je met de rest van de straat. Je kunt bij ons ook een zakelijke internetlijn aanschaffen en door ons laten beheren.

ICT Servicedesk

Heb je een IT vraag? Onze servicedesk bestaat uit systeem – en netwerkbeheerders die altijd klaarzitten om jouw vragen te beantwoorden. Omdat ons team is samengesteld uit mensen met uiteenlopende specialismen, is er altijd wel iemand die jouw vraag kan beantwoorden.

Grote bedrijven hebben vaak een eigen ICT afdeling maar voor MKB bedrijven is dit vaak te kostbaar. Dat onze servicedesk niet fysiek bij jou in het pand zit merk je in de praktijk niet. Ons team staat dagelijks tot jouw beschikking en als hulp op afstand niet lukt komen we bij jou op locatie door heel Nederland.

Heb je een vraag?

Neem contact op met een van onze specialisten!

Contact opnemen