Wat is een ICT servicedesk?

Een ICT servicedesk is een afdeling die IT processen monitort en storingen oplost. Daarnaast behandelen zijn serviceaanvragen van klanten, hierbij kan je denken aan het aanmaken van nieuwe email adressen of mutaties in systemen door te voeren.

ITIL (Information Technology Infrastructure Library) beschrijft de IT servicedesk als het Single Point of Contact en houdt ze verantwoordelijk voor het zo snel mogelijk oplossen van incidenten zodat klanten weer aan het werk kunnen. Onze servicedesk is dan ook de kern van ons als ICT bedrijf.

Waarvoor kun je ons bellen?

Je kunt onze servicedesk zien als jouw eigen (externe) ICT afdeling. Als je je ICT beheer  hebt uitbesteed aan Cloudcarrier zijn onze support medewerkers jouw aanspreekpunt voor alle IT gerelateerde zaken.

Of het nou gaat om trage Mac of dat je geen verbinding kan maken met het internet, alle vragen/incidenten komen binnen bij de desk. We zijn dagelijkse goed bereikbaar en kunnen 99% van de gevallen op afstand oplossen. Komen we er op afstand niet uit? Dan komen we door heel Nederland op locatie. Geen probleem!

ICT support op locatie | ICT Servicedesk

Afhandeling van vragen 

Voor het registreren en afhandelen van vragen aan de servicedesk maken wij gebruik van een professioneel ticketsysteem. Bij het indienen van een probleem/incident krijg je direct terugkoppeling in de vorm van een unieke code. Met deze code kun je de voortgang van het oplossen van jouw vraag monitoren.

ICT Servicedesk op locatie

Het kan voorkomen dat een probleem niet over de telefoon kunnen oplossen. In die gevallen plannen we een afspraak in op locatie. Van Groningen tot Maastricht, van Den Helder tot Goes. We komen in heel Nederland!

Over Cloudcarrier

Wij zijn een landelijk opererend ICT bedrijf met vestigingen in Amsterdam en Lelystad. Wij zijn jouw single-point-of-contact voor alle systeembeheer, netwerkbeheer en werkplekbeheer vraagstukken. Als jouw ICT partner ontzorgen we je van al IT vraagstukken doordat je gebruik maakt van onze ICT Servicedesk.

Onze klanten bestaan voornamelijk uit MKB bedrijven, marketing agencies, zorginstellingen en onderwijsinstellingen. Als one-stop-shop leveren wij alle diensten die vallen onder ICT beheerCloudcarrier levert al 10 jaar IT diensten en heeft zich met name gespecialiseerd in de volgende 4 diensten:

Apple Zakelijk

Cloudcarrier is een one-stop-shop als het gaat om het adviseren, aanschaffen, implementeren en onderhouden van Apple devices voor het MKB in Nederland. Wij noemen dit Apple zakelijk. Wij ontzorgen je van het bestelproces tot en met het maandelijks onderhoud van al jouw apparatuur.

Loop je tegen een probleem aan met één van je computers of telefoons? Dan kun je altijd contact opnemen met de Apple Consultants op onze ICT servicedesk die jou dagelijks bij kunnen staan.

Google Workspace 

Google Workspace is dé oplossing van Google om (samen) te werken in de cloud. Het pakket bestaat uit Gmail, Google Meet, Google Chat, Google Calendar, Google Drive en nog veel meer. Zo blijf je overal in contact met collega’s en klanten.

Met Google Workspace beschik je over een zakelijk email adres, mogelijkheden tot (video)vergaderen én kun je tegelijkertijd met anderen samenwerken in documenten. Omdat je werkt in de cloud kun je dit doen waar je ook bent en wanneer je maar wil.

Zakelijk WiFi

Goed internet is voor iedere ondernemer essentieel voor de bedrijfscontinuïteit. Videogesprekken die vastlopen of blokkering zijn wil je natuurlijk voorkomen. Laat staan dat je niet bij jouw bestanden in de cloud kan omdat er geen verbinding is. Stabiel internet is daarom tegenwoordig geen luxe maar een must!

Cloudcarrier ontwerpt, implementeert en onderhoudt zakelijke WiFi netwerken voor het MKB, scholengemeenschappen, zorginstellingen en/of andere grote bedrijfspanden.

VoIP zakelijke telefonie

Met een zakelijk telefonie abonnement heb je geen vaste telefoonlijn nodig. Je belt over het internet en kan dus overal bellen waar er internet beschikbaar is. Met onze VoIP oplossing kunnen we jouw vaste en mobiele telefoons naadloos  integreren. Hierdoor kun je ook op je mobiel gebeld worden met een ‘vast nummer’.

Wij beheren jouw eigen persoonlijke telefooncentrale in de cloud. Je bepaalt zelf hoe de telefoon flow gaat vanaf het moment dat iemand binnenkomt.

Heb je een vraag?

Neem contact op met een van onze specialisten!

Contact opnemen