Wat is Mobile Device Management?

Mobile Device Management (MDM) faciliteert het beheer van alle mobiele apparaten binnen een bedrijf. Instellingen, gebruikersrechten en beveiligingsbeleid kunnen met een MDM centraal worden beheerd.  

Alle apparaten die jouw bedrijf in gebruik heeft worden opgenomen in onze Mobile Device Management oplossing. Hierdoor kunnen we alle Apple devices van jouw organisatie op afstand  monitoren en beheren. Jouw medewerkers hebben altijd toegang tot de applicaties die ze nodig hebben en zorgt ervoor de dat alle software altijd up-to-date is. 

Mobile Device Management (MDM) | Mosyle

Hoe helpt een MDM bij jouw bedrijfsvoering?

In onze MDM software (Mosyle) geef jij aan welk apparaat wat kan en mag doen. Zo bepaal je zelf hoeveel vrijheid medewerkers hebben in het downloaden en gebruiken van software en kun je vooraf afgesproken applicaties door ons laten pushen of documenten klaarzetten. Hiermee zorg je voor een gestroomlijnde omgeving die past bij jouw bedrijfsprocessen.  

Met deze manier van werken wordt ook de veiligheid van de apparaten die bij jouw organisatie in gebruik zijn vergroot. Bijvoorbeeld door de mogelijkheid om apparaten op afstand te kunnen wissen bij verlies of diefstal. Maar ook door in de basis al het gebruik van goede wachtwoorden ‘af te kunnen dwingen’. 

Voor bedrijven met een ISO27001 certificering is dit een veel gebruikte methode om in control te zijn over de bedrijfshardware.

Mosyle Mobile Device Management Software

Omdat wij uitsluitend systeembeheer doen voor het Apple zakelijk segment gebruiken wij Mosyle MDM software. Mosyle is een ‘Apple only MDM’ en dus geoptimaliseerd voor het beheer van Apple devices. Dit zegt Mosyle zelf over zijn oplossing:

“Mosyle is the only solution that fully integrates five different applications on a single Apple-only platform, allowing businesses and schools to easily and automatically deploy, manage and protect all Apple devices.”

Kortom: Het is een totaaloplossing voor Apple beheer.

Mosyle | Mobile Device Management (MDM) | Apple beher

MDM implementatietraject

Het is in principe mogelijk om zelf een MDM te implementeren. Meestal gebeurt dit alleen door grote corporates met een eigen IT-afdeling. Voor MKB bedrijven zonder eigen IT personeel is het goed configureren en beheren van Mobile Device Management software complex. 

Mocht je het toch zelf willen proberen kunnen wij de licenties verschaffen omdat wij authorized Mosyle reseller zijn.

Wat zijn vaak de oorzaken van mislukte MDM implementaties?

Technisch lukken implementaties die zelf worden gedaan vaak nog wel. Waar het echter fout gaat is dat de MDM eenmalig wordt ingericht en daarna niet meer wordt bijgehouden. De organisatie verandert, dus je MDM instellingen ook. 

Maak je gebruik van onze Apple beheer opplossing? Dan heb je hier geen last van. Wij onderhouden op maandelijkse basis de MDM van onze klanten. 

Welke stappen slaan organisaties vaak over bij implementaties?

Veel organisaties vergeten de training van  gebruikers. Hoe meld je een apparaat aan en waar vindt je de aangereikte tools op het apparaat? 

Wat is een goede voorbereiding op een MDM implementatietraject?

Benader alleen de technische implementatie als een ICT project. Het inrichten er van kan veel beter vanuit de proceskant bekeken worden. Het is belangrijk om het overzicht te behouden.

Heb je een vraag?

Neem contact op met een van onze specialisten!

Contact opnemen