Hoe werkt Apple DEP?

Apple DEP is een manier om Apple devices die gekocht worden bij Apple of een Apple reseller op een snelle en handigere manier te implementeren bij het bedrijf dat het device heeft aangekocht.

Apple devices die via het Device Enrollment Program (DEP) worden aangeschaft worden direct gekoppeld aan de Apple Business Manager (ABM) waardoor het apparaat meteen toegevoegd en geconfigureerd wordt in de Mobile Device Management (MDM) software.

Wat is het voordeel van Apple DEP?

Apple DEP vereenvoudigt de configuratie van een gekocht apparaat. Doordat het aangeschafte Apple device is voor-geconfigureerd kan jouw medewerker zonder tussenkomst van een systeembeheerder zijn/haar apparaat direct in gebruik nemen. Alle applicaties en autorisaties die een persoon nodig heeft staan al voordat het cellofaan van de doos gaat op de Mac.

Een apparaat dat DEP is aangeschaft wordt middels de Apple Business Manager (ABM) bij aankoop al direct gekoppeld aan jouw bedrijf. Daardoor krijgt het apparaat een vooraf gedefinieerde configuratie aan de hand van de vereisten die jij wenst. Een bijkomend voordeel is dat het apparaat nutteloos is na diefstal omdat het apparaat altijd te herleiden is naar jouw organisatie. 

Apple DEP door Cloudcarrier

Apparaten aangekocht door Apple Zakelijk klanten kunnen zonder tussenkomst van een ICT’er verstuurd worden naar de eindgebruiker. De voordelen van zakelijke apple Devices die DEP zijn aangekocht op een rijtje:

Onboarding

Wij bestellen de gewenste apparatuur en sturen deze rechtstreeks naar de jouw nieuwe medewerker(ook thuis!). Hij of zij krijgt nog een ware ‘unboxing experience’ door zelf het cellofaan van de doos af te halen. Na het opstarten van het nieuwe Apple device gebeurt de installatie volledig automatisch. Onboarding is nog nooit zo eenvoudig geweest!

Gestroomlijnde installatie

Als een apparaat DEP wordt aangekocht kunnen wij met onze Mobile Device Management (MDM) oplossing zorgen dat bepaalde stappen tijdens de installatie kunnen worden overgeslagen. Hierdoor kunnen jouw medewerker zonder tussenkomst van jou of een IT’er zelf hun apparaat in gebruik nemen.

Overzicht

Apparaten die DEP worden aangekocht worden opgenomen in de ABM. it maakt het mogelijk om met 1 druk op de knop alle devices die wij voor jouw bedrijf in beheer hebben te zien en te monitoren. Dat overzicht heb je niet bij apparaten die zonder Apple DEP worden aangekocht.

Beheerrechten

Apparaten die niet DEP zijn gekocht hebben veel minder beheerrechten dan apparaten die wel DEP aangekocht zijn. Op ‘DEP apparaten’ heb je de mogelijkheid om bepaalde applicaties uit te schakelen voor je medewerkers en bepaalde restricties op te leggen. Hierdoor zijn bedrijfspolicies makkelijker te handhaven en is verklein je de kans dat apparatuur gehackt wordt enorm! 

Heb je een vraag?

Neem contact op met een van onze specialisten!

Contact opnemen