Hoe werkt Apple DEP?

Apple DEP is een manier om Apple devices die gekocht worden bij Apple of een Apple reseller op een snelle en handigere manier te implementeren bij het bedrijf dat het device heeft aangekocht.

Apple devices die via het Device Enrollment Program (DEP) worden aangeschaft worden direct gekoppeld aan de Apple Business Manager (ABM) waardoor het apparaat meteen toegevoegd en geconfigureerd wordt in de Mobile Device Management (MDM) software.

Apple Dep | Apple Beheer
pple Dep | Apple Beheer

Wat is het voordeel van Apple DEP?

DEP vereenvoudigt de voor-configuratie van een gekocht apparaat. Doordat het aangeschafte Apple device is voor-geconfigureerd kan een eindgebruiker zonder tussenkomst van een systeembeheerder zijn apparaat in gebruik nemen.

Een apparaat dat DEP is aangeschaft wordt middels de Apple Business Manager (ABM) gekoppeld aan het bedrijf en krijgt zo een vooraf gedefinieerde configuratie aan de hand van de vereisten die een bedrijf stelt. Een bijkomend voordeel is dat het apparaat nutteloos is na diefstal omdat het apparaat altijd te herleiden is naar het bedrijf.

Apple DEP door Cloudcarrier

Apparaten aangekocht door Apple Zakelijk klanten kunnen zonder tussenkomst van een ICT’er verstuurd worden naar de eindgebruiker. De voordelen van zakelijke apple Devices die DEP zijn aangekocht op een rijtje:

Onboarding

Wij bestellen de gewenste apparatuur en sturen deze rechtstreeks naar de eindgebruiker (ook thuis!). Die hoeft het apparaat alleen maar op te starten waarna de installatie automatisch gebeurd. Onboarding is nog nooit zo eenvoudig geweest!

Gestroomlijnde installatie

Als een apparaat DEP wordt aangekocht kunnen wij met onze Mobile Device Management (MDM) oplossing zorgen dat bepaalde stappen tijdens de installatie kunnen worden overgeslagen. Hierdoor kunnen eindgebruikers zelf hun apparaat in gebruik nemen.

Overzicht

Apparaten die DEP worden aangekocht worden opgenomen in de ABM. Hierdoor is met 1 druk op de knop inzichtelijk welke apparaten er bij een bedrijf in gebruik zijn. Dit overzicht heb je niet bij apparaten die ‘gewoon’ worden aangekocht.

Beheerrechten

Apparaten die niet DEP zijn gekocht hebben veel minder beheerrechten dan apparaten die dat wel zijn. Zo kunnen op DEP apparaten bepaalde applicaties worden uitgeschakeld voor gebruikers waardoor bedrijfspolicies makkelijker te handhaven zijn.

Heb je een vraag?

Neem contact op met een van onze specialisten!

Contact opnemen