Wat is Apple beheer?

Apple beheer is systeembeheer specifiek voor Apple devices. Hieronder vallen alle werkzaamheden variërend van hard – en software installaties tot het up-to-date houden van jouw Apple apparatuur.

Cloudcarrier heeft bewust gekozen om alleen met Apple te werken. Op een Apple apparaat werk je sneller, makkelijker en veiliger dan met bijvoorbeeld een Windows computer. Om jouw Apple devices goed te kunnen beheren maken wij gebruik van een Mobile Device Management (MDM) oplossing in combinatie met Apple Business Manager (ABM)

Onboarding van nieuwe medewerkers

Wij begrijpen dat de onboarding van nieuwe medewerkers belangrijk is voor de eerste ervaring die zij hebben met jouw bedrijf. Wij hebben er daarom voor gezorgd dat onboarding een waar feestje is!

Door onze zero touch deployment oplossing krijgen nieuwe medewerkers hun nieuwe iPhone, MacBook of iMac nog in het cellofaan op hun bureau of thuis. Na de ‘unboxing experience’ werkt het device meteen en heeft alle benodigde applicaties en autorisaties. Dat is een fijne eerste werkdag zo!

Doordat wij gebruik van MDM software en Apple DEP wordt jouw nieuwe Apple device al bij aankoop op de juiste manier geconfigureerd.

Configuratie voor Apple beheer

Samen met jou bepalen we de gewenste configuratie van alle devices. Onze oplossing maakt het mogelijk om voor iedere medewerker (of groepen medewerkers) op voorhand het gewenste profiel te bepalen. Zo hebben commerciële medewerkers bijvoorbeeld toegang nodig tot het CRM van het bedrijf en hebben medewerkers van de marketingafdeling toegang nodig tot Adobe producten.

De apparaten van iedere medewerker worden vervolgens ingeschreven in Mosyle om te garanderen dat wij alle Apple devices op afstand kunnen monitoren en beheren. Zo weet je op ieder moment de status van ieder apparaat die jouw organisatie in gebruik heeft.

Wij zijn onderdeel van het Apple Consultants Network, onze ICT servicedesk bestaat dan ook uit gecertificeerde Apple Consultants.

Apple Beheer | Mosyle MDM

Mobile Device Management (MDM)

In onze MDM software (Mosyle)  nemen we alle Apple devices die jouw organisatie gebruikt op. Hierdoor krijgen wij inzicht in wie welk Apple device gebruikt en wat de ‘gezondheid’ is van deze apparaten. 

De MDM is geschikt voor iPhone, iPad, Mac & Apple TV. Met deze tool kunnen we dagelijks op afstand monitoren wat de status is van de harde schijf maar bijvoorbeeld ook of de macOS/iOS/iPadOS versie up-to-date is. Door deze inzichten kunnen we problemen vroegtijdig signaleren en oplossen.

In combinatie met Apple DEP kan een nieuw Apple device zonder tussenkomst van een systeembeheerder rechtstreeks naar een medewerker worden verstuurd.

Apple DEP

Omdat we jouw nieuwe Macs aanschaffen middels het Apple Device Enrollment Program (DEP) hoeft jouw nieuwe medewerker bij zijn/haar onboarding alleen maar het cellofaan van de doos te halen en het Apple device op te starten. Door de koppeling met Apple Business Manager heb je meteen volledige inzage en controle over alle hardware die wordt gebruikt binnen jouw bedrijf.

Door de voor-configuratie in onze Mobile Device Management (MDM) software worden automatisch de juiste configuraties en applicaties ingesteld op het apparaat. Hierdoor kan jouw medewerker zonder tussenkomst van een systeembeheerder direct bij de start aan de slag!

Apple DEP | MDM
MacBook Pro | Apple Zakelijk

Apple Business Manager (ABM)

Apple Business Manager is een webportaal waarin wij als ICT beheerder Apple devices kunnen koppelen aan jouw organisatie. Wanneer een apparaat via de Business Manager toegevoegd wordt aan jouw organisatie wordt dit apparaat door Apple gezien als een zakelijk apparaat.

Daarnaast kunnen we ook apps & boeken aanschaffen via de Business Manager. De Apps en Boeken blijven dan ook eigenaar van de organisatie en kunnen makkelijk aan een apparaat worden toegewezen en weer worden terug getrokken. Daarnaast is de Business Manager verantwoordelijk om een zakelijk Apple Device automatisch in te schrijven in de juiste Mobile Device Management omgeving. 

Het mooie van Apparaten die Cloudcarrier voor u in Apple Business Manager is gezet, is dat een medewerker zelf de MacBook kan uitpakken en kan inloggen met zijn Google Workspace of Microsoft 365 account. En de MacBook helemaal wordt ingesteld volgens het profiel van de gebruiker. Volautomatisch.

Onderhoud

Hoe vaak breng jij jouw auto naar de garage voor onderhoud? Je wilt dat je auto veilig de weg op kan dus zorg je ervoor dat hij altijd in orde is. Met onze Apple beheer oplossing krijg je van ons meerdere malen per jaar een ‘APK keuring’ van al jouw devices.

Tijdens dit periodieke onderhoud zorgen we ervoor dat alle software up-to-date is en iedereen veilig en efficiënt kan werken. Op die manier hoef je er niet wakker van te liggen dat medewerkers met verouderde software verhoogd risico lopen. Alle applicaties worden altijd voorzien van de laatste updates en beveiliging.

Onze IT Servicedesk

Is je computer traag? Heb je geen internet? Geen probleem! Onze team van IT servicedesk medewerkers staan elke dag klaar om al jouw vragen te beantwoorden en eventuele problemen op te lossen.

Mochten we er op afstand niet uitkomen dan komen we door heel Nederland op locatie. Aan het begin van iedere maand ontvangen onze klanten een uitgebreide rapportage waarin alle contacten met de servicedesk worden gelogd. En door de integratie met het Cloudcarrier dashboard heb je altijd inzicht in de gezondheid van de IT omgeving van jouw bedrijf.

Heb je een vraag?

Neem contact op met een van onze specialisten!

Contact opnemen