Wat houdt ICT in?

ICT staat voor Informatie- en Communicatietechnologie. Een ICT bedrijf richt zich op verschillende aspecten van ICT beheer, waaronder systeembeheer, netwerkbeheer en beheer van ICT werkplekken. Deze bedrijven zijn verantwoordelijk voor alle aspecten van digitale apparatuur en/of digitale diensten die te maken hebben met communicatie. Denk hierbij aan computers, telefoons, printers, scanners, WiFi en meer. In het tijdperk van hybride werken is een solide IT infrastructuur essentieel.

ICT beheer bestaat uit het up-to-date houden van informatie – en communicatiesystemen van een bedrijf. Het is een verzamelnaam waaronder werkplekbeheer, netwerkbeheer en systeembeheer vallen.
Systeembeheer | ICT Beheer

ICT beheer uitbesteden in Utrecht?

Cloudcarrier is de ideale partner voor het beheer van de ICT omgeving van jouw organisatie. Zo ondersteunen we verschillende bedrijven in Utrecht op het gebied van ICT. Door jouw ICT-beheer aan Cloudcarrier uit te besteden, nemen we alle IT uitdagingen weg waar jij en jouw medewerkers tegenaan lopen.  Wanneer er zich een probleem of vraag voordoet, kun je contact opnemen met onze ICT servicedesk. Met behulp van onze geavanceerde software kunnen we proactief veel problemen voorkomen. Mocht er toch een probleem ontstaan, dan bieden we eerst op afstand hulp. Als dit niet lukt, zijn we beschikbaar op locatie door heel Nederland om het probleem ter plaatse op te lossen.

ICT oplossingen in Utrecht op maat

Wij denken in oplossingen, niet in problemen. We hebben gemerkt dat veel ICT bedrijven slechts een deel van het ICT beheer van hun klanten uit handen kunnen nemen. Hierdoor ontstaat de behoefte aan meerdere leveranciers.  Stel je bijvoorbeeld voor dat je MacBook geen verbinding kan maken met het internet. Moet je dan contact opnemen met je zakelijke internetprovider? Een WiFi specialist? Of je Apple systeembeheerder? Het schakelen tussen verschillende ICT bedrijven is niet efficiënt. Bovendien leidt dit tot uiteenlopende doorlooptijden en servicelevel afspraken.  Laat je niet van het kastje naar de muur sturen, maar kies voor één enkele ICT partner: Cloudcarrier! Met Cloudcarrier als jouw partner hoef je geen verschillende leveranciers te benaderen. Wij bieden een alles-in-één oplossing voor al jouw ICT behoeften in omgeving Utrecht, waardoor je kunt rekenen op consistente ondersteuning en service.

Cloudcarrier is als ICT bedrijf aangesloten bij het Apple Consultants Network. Ons team bestaat uit systeembeheerders en Apple Consultants.

Hoe wordt ICT in jouw organisatie geregeld?

Met wie neem jij contact op als jouw Mac niet opstart of als je geen verbinding kunt krijgen met het internet? Als de persoon waar je nu aan denkt geen functie heeft die gerelateerd is aan IT, is het belangrijk om even stil te staan bij deze situatie.

“Het vragen van IT ondersteuning aan een niet-IT-collega is als het laten repareren van je auto door een niet-automonteur.”

Zowel de niet-IT-collega als de niet-automonteur kunnen redelijk ver komen bij het oplossen van problemen wanneer enige handigheid en technische kennis aanwezig is. Echter, bij echt complexe problemen ontbreekt het hen aan specialistische kennis en vaak ook aan de juiste gereedschappen.

Net zoals je voor je boekhouding een boekhouder inschakelt en je kantoor wordt schoongemaakt door een schoonmaakbedrijf, is het verstandig om je ICT beheer uit te besteden aan professionele ICT bedrijven. Deze bedrijven beschikken over de benodigde expertise en middelen om complexe IT vraagstukken aan te pakken en bieden professionele ondersteuning op maat.

Alles-in-één ICT-bedrijf Utrecht

Heb je jouw IT uitbesteed, maar heb je dat gedaan aan verschillende partners? Veel ICT bedrijven bieden slechts een deel van de dienstverlening die je nodig hebt, wat resulteert in de noodzaak van meerdere leveranciers. Er zijn bijvoorbeeld partijen die gespecialiseerd zijn in Google Workspace, maar geen systeembeheer of WiFi netwerkontwerp en -onderhoud bieden. Niet alleen kan het hebben van meerdere partners duurder zijn, maar je hebt ook te maken met verschillende contactpersonen, wat minder efficiënt werkt. Met Cloudcarrier als IT partner heb je geen andere leveranciers nodig. Wij verzorgen zowel jouw systeem- en netwerkbeheer, cloudoplossingen als zakelijke telefonie abonnementen.

Meer uit je IT halen? Vraag ons om advies!

Over Cloudcarrier

Wij zijn een landelijk opererend ICT bedrijf met vestigingen in Amsterdam en Harderwijk. Wij zijn jouw single-point-of-contact voor alle systeembeheer, netwerkbeheer en werkplekbeheer vraagstukken. Als jouw ICT partner ontzorgen we je van al IT vraagstukken doordat je gebruik maakt van onze ICT Servicedesk.

Onze klanten bestaan voornamelijk uit MKB bedrijven, marketing agencies, zorginstellingen en onderwijsinstellingen. Als one-stop-shop leveren wij alle diensten die vallen onder ICT beheerCloudcarrier levert al 10 jaar IT diensten en heeft zich met name gespecialiseerd in de volgende 4 diensten:

Apple Zakelijk

Cloudcarrier is een one-stop-shop als het gaat om het adviseren, aanschaffen, implementeren en onderhouden van Apple devices voor het MKB in Nederland. Wij noemen dit Apple zakelijk. Wij ontzorgen je van het bestelproces tot en met het maandelijks onderhoud van al jouw apparatuur.

Loop je tegen een probleem aan met één van je computers of telefoons? Dan kun je altijd contact opnemen met de Apple Consultants op onze ICT servicedesk die jou dagelijks bij kunnen staan.

Google Workspace 

Google Workspace is dé oplossing van Google om (samen) te werken in de cloud. Het pakket bestaat uit Gmail, Google Meet, Google Chat, Google Calendar, Google Drive en nog veel meer. Zo blijf je overal in contact met collega’s en klanten.

Met Google Workspace beschik je over een zakelijk email adres, mogelijkheden tot (video)vergaderen én kun je tegelijkertijd met anderen samenwerken in documenten. Omdat je werkt in de cloud kun je dit doen waar je ook bent en wanneer je maar wil.

Zakelijk WiFi

Goed internet is voor iedere ondernemer essentieel voor de bedrijfscontinuïteit. Videogesprekken die vastlopen of blokkering zijn wil je natuurlijk voorkomen. Laat staan dat je niet bij jouw bestanden in de cloud kan omdat er geen verbinding is. Stabiel internet is daarom tegenwoordig geen luxe maar een must!

Cloudcarrier ontwerpt, implementeert en onderhoudt zakelijke WiFi netwerken voor het MKB, scholengemeenschappen, zorginstellingen en/of andere grote bedrijfspanden.

VoIP zakelijke telefonie

Met een zakelijk telefonie abonnement heb je geen vaste telefoonlijn nodig. Je belt over het internet en kan dus overal bellen waar er internet beschikbaar is. Met onze VoIP oplossing kunnen we jouw vaste en mobiele telefoons naadloos  integreren. Hierdoor kun je ook op je mobiel gebeld worden met een ‘vast nummer’.

Wij beheren jouw eigen persoonlijke telefooncentrale in de cloud. Je bepaalt zelf hoe de telefoon flow gaat vanaf het moment dat iemand binnenkomt.

ICT bedrijf bij jou in de buurt

Ben je op zoek naar een ICT bedrijf bij jou in de buurt? Dan ben je bij Cloudcarrier aan het goede adres. De meeste werkzaamheden die wij uitvoeren, kunnen we op afstand doen. Hierdoor hoeven we niet naar jou toe te komen. Maar het is ook wel fijn om bij sommige vraagstukken op locatie te zijn, daarom komen wij ook naar jouw bedrijf toe! Van Groningen naar Maastricht, tot Middelburg – geen probleem!