Wat is ICT?

ICT staat voor Informatie en Communicatie Technologie. Een ICT bedrijf werkt met alles gerelateerd aan ICT beheer; zoals systeembeheer, netwerkbeheer en ICT werkplekbeheer. ICT bedrijven omvatten alles met betrekking tot digitale apparatuur en/of digitale services die communicatie betreffen. Dit omvat bijvoorbeeld computers, telefoons, printers, scanners en WiFi netwerken. In de wereld van het hybride werken wordt een robuuste IT-infrastructuur steeds belangrijker.

ICT beheer bestaat uit het up-to-date houden van informatie – en communicatiesystemen van een bedrijf. Het is een verzamelnaam waaronder werkplekbeheer, netwerkbeheer en systeembeheer vallen.
Systeembeheer | ICT Beheer

ICT beheer uitbesteden in Rotterdam

Cloudcarrier is de ideale IT-partner in omgeving Rotterdam voor het beheren van de complete IT omgeving. Besteed je IT beheer aan ons uit en we nemen alle IT gerelateerde zorgen van je over. Bij een probleem of vraag kun je onze ICT servicedesk bereiken. Met onze software voorkomen we proactief veel problemen. Mocht er toch een probleem ontstaan, dan helpen we eerst op afstand en zo nodig komen we op locatie om het probleem op te lossen.

ICT oplossingen in Rotterdam op maat

Wij denken in oplossingen, niet in problemen. Wij realiseren ons dat veel ICT bedrijven slechts een deel van hun het ICT beheer kunnen aanpakken. Hierdoor moet je met meerdere leveranciers werken. Wie bel je als je Macbook niet met het internet kan verbinden? Is het je zakelijke internetprovider? Je WiFi beheerder? Of je Apple systeembeheerder? Met meerdere ICT bedrijven schakelen is niet efficiënt. Daarnaast krijg je te maken met verschillende levertijden en diverse serviceafspraken. Kies voor één ICT-partner die al je ICT gerelateerde zaken kan oppakken.

Cloudcarrier is als ICT bedrijf aangesloten bij het Apple Consultants Network. Ons team bestaat uit systeembeheerders en Apple Consultants.

Hoe zit het met ICT in jouw bedrijf?

Met wie neem je contact op als je Macbook niet start of je geen internetverbinding kunt krijgen? Als de persoon die je in gedachten hebt niet een ‘IT-gerelateerde titel’ heeft, moet je even nadenken.

“ICT hulp vragen aan een niet-ICT-collega is als je auto laten maken door een niet-monteur.”

Net zoals je je boekhouding uitbesteedt aan een boekhouder en je kantoor laat schoonmaken door een schoonmaakbedrijf, is het slim om je ICT beheer over te laten aan een professioneel ICT-bedrijf.

Cloudcarrier beschikt over de expertise en middelen om complexe ICT vraagstukken aan te pakken en biedt professionele ondersteuning op maat.

Alles-in-één ICT-bedrijf Rotterdam

Heb je je IT uitbesteed maar aan verschillende partners? Veel ICT bedrijven bieden maar een deel aan van de diensten die je nodig hebt. Hierdoor heb je meerdere leveranciers nodig. Sommige leveranciers zijn bijvoorbeeld gespecialiseerd in Google Workspace, maar bieden geen systeembeheer of WiFi oplossingen aan. Het hebben van meerdere partners is vaak duurder en minder efficiënt. Met Cloudcarrier als IT partner heb je geen andere leveranciers meer nodig. Wij verzorgen jouw systeem- en netwerkbeheer, cloud-oplossingen en zakelijke telefonie abonnementen in Rotterdam.

Meer uit je IT halen? Vraag ons om advies!

Over Cloudcarrier

Wij zijn een landelijk opererend ICT bedrijf met vestigingen in Amsterdam en Harderwijk. Wij zijn jouw single-point-of-contact voor alle systeembeheer, netwerkbeheer en werkplekbeheer vraagstukken. Als jouw ICT partner ontzorgen we je van al IT vraagstukken doordat je gebruik maakt van onze ICT Servicedesk.

Onze klanten bestaan voornamelijk uit MKB bedrijven, marketing agencies, zorginstellingen en onderwijsinstellingen. Als one-stop-shop leveren wij alle diensten die vallen onder ICT beheerCloudcarrier levert al 10 jaar IT diensten en heeft zich met name gespecialiseerd in de volgende 4 diensten:

Apple Zakelijk

Cloudcarrier is een one-stop-shop als het gaat om het adviseren, aanschaffen, implementeren en onderhouden van Apple devices voor het MKB in Nederland. Wij noemen dit Apple zakelijk. Wij ontzorgen je van het bestelproces tot en met het maandelijks onderhoud van al jouw apparatuur.

Loop je tegen een probleem aan met één van je computers of telefoons? Dan kun je altijd contact opnemen met de Apple Consultants op onze ICT servicedesk die jou dagelijks bij kunnen staan.

Google Workspace 

Google Workspace is dé oplossing van Google om (samen) te werken in de cloud. Het pakket bestaat uit Gmail, Google Meet, Google Chat, Google Calendar, Google Drive en nog veel meer. Zo blijf je overal in contact met collega’s en klanten.

Met Google Workspace beschik je over een zakelijk email adres, mogelijkheden tot (video)vergaderen én kun je tegelijkertijd met anderen samenwerken in documenten. Omdat je werkt in de cloud kun je dit doen waar je ook bent en wanneer je maar wil.

Zakelijk WiFi

Goed internet is voor iedere ondernemer essentieel voor de bedrijfscontinuïteit. Videogesprekken die vastlopen of blokkering zijn wil je natuurlijk voorkomen. Laat staan dat je niet bij jouw bestanden in de cloud kan omdat er geen verbinding is. Stabiel internet is daarom tegenwoordig geen luxe maar een must!

Cloudcarrier ontwerpt, implementeert en onderhoudt zakelijke WiFi netwerken voor het MKB, scholengemeenschappen, zorginstellingen en/of andere grote bedrijfspanden.

VoIP zakelijke telefonie

Met een zakelijk telefonie abonnement heb je geen vaste telefoonlijn nodig. Je belt over het internet en kan dus overal bellen waar er internet beschikbaar is. Met onze VoIP oplossing kunnen we jouw vaste en mobiele telefoons naadloos  integreren. Hierdoor kun je ook op je mobiel gebeld worden met een ‘vast nummer’.

Wij beheren jouw eigen persoonlijke telefooncentrale in de cloud. Je bepaalt zelf hoe de telefoon flow gaat vanaf het moment dat iemand binnenkomt.

ICT bedrijf bij jou in de buurt

Ben je op zoek naar een ICT bedrijf bij jou in de buurt? Dan ben je bij Cloudcarrier aan het goede adres. De meeste werkzaamheden die wij uitvoeren, kunnen we op afstand doen. Hierdoor hoeven we niet naar jou toe te komen. Maar het is ook wel fijn om bij sommige vraagstukken op locatie te zijn, daarom komen wij ook naar jouw bedrijf toe! Van Groningen naar Maastricht, tot Middelburg – geen probleem!