Wat is ICT?

ICT staat voor Informatie en Communicatie Technologie. Als ICT bedrijf dat actief is in Enschede houden we ons bezig met alles op het gebied van ICT beheer, waaronder systeembeheer, netwerkbeheer en werkplekbeheer. Dit omvat het beheer van digitale apparatuur en diensten die verband houden met communicatie, zoals computers, telefoons, printers, scanners, WiFi netwerken en meer. In het huidige tijdperk van hybride werken is een goed functionerende IT infrastructuur van essentieel belang.

ICT beheer bestaat uit het up-to-date houden van informatie – en communicatiesystemen van een bedrijf. Het is een verzamelnaam waaronder werkplekbeheer, netwerkbeheer en systeembeheer vallen.
Systeembeheer | ICT Beheer

ICT beheer uitbesteden in Enschede?

Cloudcarrier is een betrouwbare partner als het gaat om het beheer van de IT omgeving van jouw organisatie. Als je jouw IT beheer aan ons uitbesteedt, ontzorgen we jouw bedrijf van alle IT vraagstukken waar jij en je medewerkers tegenaan lopen. Bij een probleem of vraagstuk neem je contact op met onze ICT servicedesk. Met behulp van proactieve software kunnen we veel problemen zelfs voorkomen. Mocht er toch een issue ontstaan, dan bieden we ondersteuning op afstand. Lukt dat niet? Dan komen we op locatie door heel Nederland, ook in omgeving Enschede, om het probleem op locatie te verhelpen.

ICT oplossingen in Enschede op maat

Bij Cloudcarrier denken we graag in oplossingen, niet in problemen. We zien dat veel ICT bedrijven slechts een deel van het ICT beheer van hun klanten kunnen verzorgen, wat ertoe leidt dat er meerdere leveranciers nodig zijn om het complete beheer te verzorgen. Dit resulteert in verschillende aanspreekpunten, uiteenlopende doorlooptijden, en verschillende SLA’s. Cloudcarrier biedt daarentegen een allesomvattende aanpak als enkele ICT partner. We zorgen ervoor dat je niet van het kastje naar de muur wordt gestuurd. Met Cloudcarrier als IT partner heb je geen andere leveranciers nodig, want wij verzorgen zowel jouw systeem- en netwerkbeheer, cloudoplossingen als zakelijke telefonie abonnementen.

Cloudcarrier is als ICT bedrijf aangesloten bij het Apple Consultants Network. Ons team bestaat uit systeembeheerders en Apple Consultants.

Hoe wordt ICT in jouw organisatie geregeld?

Het is van cruciaal belang om voor IT problemen contact op te nemen met een IT specialist. Het vragen van IT-hulp aan een niet-IT-collega is vergelijkbaar met je auto te laten repareren door iemand die geen automonteur is.

Hoewel een collega met basiskennis mogelijk de simpele problemen kan oplossen, mist de specialistische kennis en het juiste tools om complexe problemen adequaat op te lossen. Net zoals je je boekhouding uitbesteedt aan een boekhouder en je kantoor laat schoonmaken door een professioneel schoonmaakbedrijf, is het verstandig om je ICT beheer toe te vertrouwen aan een professioneel ICT bedrijf als Cloudcarrier.

Alles in één ICT bedrijf Enschede

Als je jouw IT al hebt uitbesteed, maar aan verschillende partners, kan dit leiden tot inefficiëntie en hogere kosten. Veel ICT bedrijven bieden slechts een deel van de dienstverlening die je nodig hebt, waardoor je meerdere leveranciers moet inschakelen. Cloudcarrier fungeert als een alles in één partner voor al jouw ICT vraagstukken. Wij verzorgen zowel systeem– en netwerkbeheer als cloudoplossingen en zakelijke telefonie, en zijn gespecialiseerd in Apple Zakelijk, Google Workspace, zakelijke WiFi en VoIP zakelijke telefonie.

Meer uit je IT halen? Vraag ons om advies!

Over Cloudcarrier

Wij zijn een landelijk opererend ICT bedrijf met vestigingen in Amsterdam en Harderwijk. Wij zijn jouw single-point-of-contact voor alle systeembeheer, netwerkbeheer en werkplekbeheer vraagstukken. Als jouw ICT partner ontzorgen we je van al IT vraagstukken doordat je gebruik maakt van onze ICT Servicedesk.

Onze klanten bestaan voornamelijk uit MKB bedrijven, marketing agencies, zorginstellingen en onderwijsinstellingen. Als one-stop-shop leveren wij alle diensten die vallen onder ICT beheerCloudcarrier levert al 10 jaar IT diensten en heeft zich met name gespecialiseerd in de volgende 4 diensten:

Apple Zakelijk

Cloudcarrier is een one-stop-shop als het gaat om het adviseren, aanschaffen, implementeren en onderhouden van Apple devices voor het MKB in Nederland. Wij noemen dit Apple zakelijk. Wij ontzorgen je van het bestelproces tot en met het maandelijks onderhoud van al jouw apparatuur.

Loop je tegen een probleem aan met één van je computers of telefoons? Dan kun je altijd contact opnemen met de Apple Consultants op onze ICT servicedesk die jou dagelijks bij kunnen staan.

Google Workspace 

Google Workspace is dé oplossing van Google om (samen) te werken in de cloud. Het pakket bestaat uit Gmail, Google Meet, Google Chat, Google Calendar, Google Drive en nog veel meer. Zo blijf je overal in contact met collega’s en klanten.

Met Google Workspace beschik je over een zakelijk email adres, mogelijkheden tot (video)vergaderen én kun je tegelijkertijd met anderen samenwerken in documenten. Omdat je werkt in de cloud kun je dit doen waar je ook bent en wanneer je maar wil.

Zakelijk WiFi

Goed internet is voor iedere ondernemer essentieel voor de bedrijfscontinuïteit. Videogesprekken die vastlopen of blokkering zijn wil je natuurlijk voorkomen. Laat staan dat je niet bij jouw bestanden in de cloud kan omdat er geen verbinding is. Stabiel internet is daarom tegenwoordig geen luxe maar een must!

Cloudcarrier ontwerpt, implementeert en onderhoudt zakelijke WiFi netwerken voor het MKB, scholengemeenschappen, zorginstellingen en/of andere grote bedrijfspanden.

VoIP zakelijke telefonie

Met een zakelijk telefonie abonnement heb je geen vaste telefoonlijn nodig. Je belt over het internet en kan dus overal bellen waar er internet beschikbaar is. Met onze VoIP oplossing kunnen we jouw vaste en mobiele telefoons naadloos  integreren. Hierdoor kun je ook op je mobiel gebeld worden met een ‘vast nummer’.

Wij beheren jouw eigen persoonlijke telefooncentrale in de cloud. Je bepaalt zelf hoe de telefoon flow gaat vanaf het moment dat iemand binnenkomt.