Wat is ICT?

ICT, een afkorting voor informatie- en communicatietechnologie, omvat vele activiteiten. Een ICT bedrijf richt zich op alles wat te maken heeft met ICT beheer, zoals systeembeheer, netwerkbeheer en werkplekbeheer.  ICT bedrijven zijn verantwoordelijk voor het beheer van digitale apparatuur en/of digitale diensten die gerelateerd zijn aan communicatie. Dit omvat onder andere computers, telefoons, printers, scanners, WiFi en andere vergelijkbare technologieën. In het tijdperk van hybride werken is een solide IT infrastructuur van essentieel belang om efficiënt te kunnen functioneren.

ICT beheer bestaat uit het up-to-date houden van informatie – en communicatiesystemen van een bedrijf. Het is een verzamelnaam waaronder werkplekbeheer, netwerkbeheer en systeembeheer vallen.
Systeembeheer | ICT Beheer

ICT beheer uitbesteden in Amersfoort?

Cloudcarrier is een toonaangevende IT partner in omgeving Amersfoort en biedt uitgebreid beheer van de IT omgeving van jouw organisatie. Door het uitbesteden van jouw IT beheer aan ons, nemen we alle IT vraagstukken waar jij en jouw medewerkers tegenaan lopen uit handen.  Bij elk probleem of vraagstuk kun je contact opnemen met onze deskundige ICT servicedesk. Dankzij het gebruik van geavanceerde software kunnen we proactief veel problemen voorkomen. Mocht er echter een probleem ontstaan, bieden we eerst hulp op afstand. Als dit niet afdoende is, zijn we door heel Nederland beschikbaar om op locatie te komen en het probleem ter plekke op te lossen. Dit betekent dat we gewoon in Amersfoort op locatie komen om de problemen te verhelpen.

ICT oplossingen Amersfoort

We streven naar oplossingen, niet naar problemen. Veel ICT bedrijven bieden slechts een deel van het ICT beheer, wat resulteert in meerdere leveranciers.  Bij een MacBook met internetproblemen, wie moet je bellen? De zakelijke internetleverancier? De WiFi specialist? De Apple systeembeheerder?  Werken met meerdere ICT bedrijven is niet efficiënt. Het leidt tot verschillende doorlooptijden en servicelevel afspraken. Kies daarom voor één enkele ICT partner: Cloudcarrier.  Met Cloudcarrier als enige partner vermijd je complexiteit, profiteer je van consistente service en efficiënte oplossingen. Laat je niet van het kastje naar de muur sturen.

Cloudcarrier is als ICT bedrijf aangesloten bij het Apple Consultants Network. Ons team bestaat uit systeembeheerders en Apple Consultants.

Hoe is het gesteld met de ICT in jouw bedrijf?

Met wie neem je contact op als je Mac niet opstart of als je geen internetverbinding kunt krijgen? Als de persoon waar je aan denkt geen functietitel heeft die gerelateerd is aan IT, is het wellicht tijd om even stil te staan.

“Hulp vragen aan een niet-IT-collega is als je auto laten repareren door een niet-automonteur.” 

Zowel een niet-IT-collega als een niet-automonteur kunnen, als ze een beetje handig en technisch zijn, wellicht enigszins helpen bij het oplossen van problemen. Echter, complexe vraagstukken kunnen ze niet adequaat oplossen, omdat ze niet over de specialistische kennis en de juiste tools beschikken.

Net zoals je een boekhouder inschakelt voor je boekhouding en je kantoor laat schoonmaken door een schoonmaakbedrijf, is het verstandig om het beheer van jouw ICT uit te besteden aan professionele ICT bedrijven.

All-in-one ICT bedrijf Amersfoort

Heb je jouw IT al uitbesteed, maar heb je dat aan verschillende partners gedaan? Veel ICT bedrijven bieden slechts een deel van de dienstverlening die je nodig hebt, waardoor je meerdere leveranciers nodig hebt.  Bijvoorbeeld, er zijn partijen die gespecialiseerd zijn in Google Workspace, maar geen systeembeheer leveren en/of WiFi netwerken ontwerpen en onderhouden. Niet alleen is het hebben van meerdere partners vaak duurder, maar het leidt ook tot meerdere aanspreekpunten, wat minder efficiënt werkt.  Met Cloudcarrier als jouw IT partner heb je geen andere leveranciers meer nodig. Wij bieden een alles-in-één oplossing, waarbij we zowel jouw systeem- en netwerkbeheer, cloudoplossingen als zakelijke telefonieabonnementen verzorgen.

Meer uit je IT halen? Vraag ons om advies!

Over Cloudcarrier

Wij zijn een landelijk opererend ICT bedrijf met vestigingen in Amsterdam en Harderwijk. Wij zijn jouw single-point-of-contact voor alle systeembeheer, netwerkbeheer en werkplekbeheer vraagstukken. Als jouw ICT partner ontzorgen we je van al IT vraagstukken doordat je gebruik maakt van onze ICT Servicedesk.

Onze klanten bestaan voornamelijk uit MKB bedrijven, marketing agencies, zorginstellingen en onderwijsinstellingen. Als one-stop-shop leveren wij alle diensten die vallen onder ICT beheerCloudcarrier levert al 10 jaar IT diensten en heeft zich met name gespecialiseerd in de volgende 4 diensten:

Apple Zakelijk

Cloudcarrier is een one-stop-shop als het gaat om het adviseren, aanschaffen, implementeren en onderhouden van Apple devices voor het MKB in Nederland. Wij noemen dit Apple zakelijk. Wij ontzorgen je van het bestelproces tot en met het maandelijks onderhoud van al jouw apparatuur.

Loop je tegen een probleem aan met één van je computers of telefoons? Dan kun je altijd contact opnemen met de Apple Consultants op onze ICT servicedesk die jou dagelijks bij kunnen staan.

Google Workspace 

Google Workspace is dé oplossing van Google om (samen) te werken in de cloud. Het pakket bestaat uit Gmail, Google Meet, Google Chat, Google Calendar, Google Drive en nog veel meer. Zo blijf je overal in contact met collega’s en klanten.

Met Google Workspace beschik je over een zakelijk email adres, mogelijkheden tot (video)vergaderen én kun je tegelijkertijd met anderen samenwerken in documenten. Omdat je werkt in de cloud kun je dit doen waar je ook bent en wanneer je maar wil.

Zakelijk WiFi

Goed internet is voor iedere ondernemer essentieel voor de bedrijfscontinuïteit. Videogesprekken die vastlopen of blokkering zijn wil je natuurlijk voorkomen. Laat staan dat je niet bij jouw bestanden in de cloud kan omdat er geen verbinding is. Stabiel internet is daarom tegenwoordig geen luxe maar een must!

Cloudcarrier ontwerpt, implementeert en onderhoudt zakelijke WiFi netwerken voor het MKB, scholengemeenschappen, zorginstellingen en/of andere grote bedrijfspanden.

VoIP zakelijke telefonie

Met een zakelijk telefonie abonnement heb je geen vaste telefoonlijn nodig. Je belt over het internet en kan dus overal bellen waar er internet beschikbaar is. Met onze VoIP oplossing kunnen we jouw vaste en mobiele telefoons naadloos  integreren. Hierdoor kun je ook op je mobiel gebeld worden met een ‘vast nummer’.

Wij beheren jouw eigen persoonlijke telefooncentrale in de cloud. Je bepaalt zelf hoe de telefoon flow gaat vanaf het moment dat iemand binnenkomt.

ICT bedrijf bij jou in de buurt

Ben je op zoek naar een ICT bedrijf bij jou in de buurt? Dan ben je bij Cloudcarrier aan het goede adres. De meeste werkzaamheden die wij uitvoeren, kunnen we op afstand doen. Hierdoor hoeven we niet naar jou toe te komen. Maar het is ook wel fijn om bij sommige vraagstukken op locatie te zijn, daarom komen wij ook naar jouw bedrijf toe! Van Groningen naar Maastricht, tot Middelburg – geen probleem!