Wat is ICT?

ICT staat voor informatie- en communicatietechnologie. Een ICT bedrijf is verantwoordelijk voor het beheer van diverse aspecten binnen de ICT, zoals systeembeheer, netwerkbeheer en werkplekbeheer.  De taken van ICT bedrijven omvatten het beheren van digitale apparatuur en/of digitale diensten die gerelateerd zijn aan communicatie. Dit omvat onder andere computers, telefoons, printers, scanners, WiFi en andere vergelijkbare technologieën. In het tijdperk van hybride werken is een solide IT infrastructuur van cruciaal belang.

ICT beheer bestaat uit het up-to-date houden van informatie – en communicatiesystemen van een bedrijf. Het is een verzamelnaam waaronder werkplekbeheer, netwerkbeheer en systeembeheer vallen.
Systeembeheer | ICT Beheer

ICT beheer uitbesteden Almere

Cloudcarrier is dé ideale partner op het gebied van IT beheer voor jouw organisatie, ook in de regio Almere. Wanneer je ervoor kiest om jouw IT beheer aan Cloucarrier toe te vertrouwen, zorgen wij ervoor dat alle IT gerelateerde vraagstukken waarmee jij en jouw medewerkers te maken krijgen, uit handen worden genomen.  Bij eventuele problemen of vraagstukken kun je contact opnemen met onze ICT servicedesk. Met behulp van onze geavanceerde software kunnen we proactief veel problemen voorkomen. Mocht er echter toch een probleem ontstaan, dan bieden we in eerste instantie hulp op afstand. Als dat niet mogelijk is, staan we klaar om naar elke locatie in Nederland, dus ook naar Almere, te komen en ter plaatse het probleem op te lossen.

ICT oplossingen Almere

Bij Cloudcarrier staat het denken in oplossingen centraal, niet in problemen. We begrijpen dat veel ICT bedrijven slechts een deel van het ICT beheer voor hun klanten kunnen verzorgen. Dit resulteert vaak in het inschakelen van meerdere leveranciers.  Wie moet je bijvoorbeeld bellen als je MacBook geen verbinding kan maken met internet? Moet je contact opnemen met je zakelijke internetleverancier, je WiFi specialist of je Apple systeembeheerder?  Het schakelen tussen meerdere ICT bedrijven is niet efficiënt. Bovendien leidt het tot uiteenlopende doorlooptijden en servicelevel afspraken. Je wilt niet van het kastje naar de muur gestuurd worden, maar kiezen voor één enkele ICT partner: wij!  Bij Cloudcarrier kun je rekenen op alle ICT oplossingen, waarbij we jouw volledige ICT beheer voor onze rekening nemen. Of het nu gaat om netwerkproblemen, WiFi connectiviteit of Apple gerelateerde vraagstukken, wij hebben de expertise in huis om jou te ondersteunen. Kies voor een efficiënte en betrouwbare aanpak met één aanspreekpunt: ons ICT team.

Cloudcarrier is als ICT bedrijf aangesloten bij het Apple Consultants Network. Ons team bestaat uit systeembeheerders en Apple Consultants.

Hoe wordt ICT in jouw bedrijf beheerd?

Bij wie klop jij aan als jouw Mac niet wil opstarten of als je geen verbinding kunt maken met internet? Als je nu denkt aan iemand in jouw organisatie zonder een functietitel die gerelateerd is aan IT, is het tijd om even stil te staan.

“Het vragen van IT hulp aan een niet-IT-collega is als je auto laten repareren door een niet-automonteur.” 

Zowel een niet-IT-collega als een niet-automonteur kunnen met enige handigheid en technische vaardigheden een eind komen bij het oplossen van problemen. Maar complexe zaken kunnen ze niet aanpakken, simpelweg omdat ze geen specialistische kennis hebben en vaak ook niet over het juiste gereedschap beschikken.

Net zoals je voor je boekhouding een boekhouder inhuurt en je kantoor wordt schoongemaakt door een schoonmaakbedrijf, is het verstandig om het beheer van jouw ICT uit te besteden aan professionele ICT bedrijven.

Eén ICT partner voor al jouw behoeften

Heb je jouw IT uitbesteed aan verschillende partners? Veel ICT bedrijven bieden slechts een deel van de diensten die je nodig hebt, waardoor je afhankelijk bent van meerdere leveranciers.  Als voorbeeld; sommige bedrijven zijn gespecialiseerd in Google Workspace, maar bieden geen systeembeheer of WiFi netwerk ontwerp- en onderhoudsdiensten aan. Niet alleen is het werken met meerdere partners vaak duurder, maar het zorgt ook voor meerdere contactpunten, wat minder efficiënt is.  Met Cloudcarrier als jouw IT partner heb je geen andere leveranciers meer nodig. Wij verzorgen jouw systeem- en netwerkbeheer, cloudoplossingen en zakelijke telefonieabonnementen in omgeving Almere.

Meer uit je IT halen? Vraag ons om advies!

Over Cloudcarrier

Wij zijn een landelijk opererend ICT bedrijf met vestigingen in Amsterdam en Harderwijk. Wij zijn jouw single-point-of-contact voor alle systeembeheer, netwerkbeheer en werkplekbeheer vraagstukken. Als jouw ICT partner ontzorgen we je van al IT vraagstukken doordat je gebruik maakt van onze ICT Servicedesk.

Onze klanten bestaan voornamelijk uit MKB bedrijven, marketing agencies, zorginstellingen en onderwijsinstellingen. Als one-stop-shop leveren wij alle diensten die vallen onder ICT beheerCloudcarrier levert al 10 jaar IT diensten en heeft zich met name gespecialiseerd in de volgende 4 diensten:

Apple Zakelijk

Cloudcarrier is een one-stop-shop als het gaat om het adviseren, aanschaffen, implementeren en onderhouden van Apple devices voor het MKB in Nederland. Wij noemen dit Apple zakelijk. Wij ontzorgen je van het bestelproces tot en met het maandelijks onderhoud van al jouw apparatuur.

Loop je tegen een probleem aan met één van je computers of telefoons? Dan kun je altijd contact opnemen met de Apple Consultants op onze ICT servicedesk die jou dagelijks bij kunnen staan.

Google Workspace 

Google Workspace is dé oplossing van Google om (samen) te werken in de cloud. Het pakket bestaat uit Gmail, Google Meet, Google Chat, Google Calendar, Google Drive en nog veel meer. Zo blijf je overal in contact met collega’s en klanten.

Met Google Workspace beschik je over een zakelijk email adres, mogelijkheden tot (video)vergaderen én kun je tegelijkertijd met anderen samenwerken in documenten. Omdat je werkt in de cloud kun je dit doen waar je ook bent en wanneer je maar wil.

Zakelijk WiFi

Goed internet is voor iedere ondernemer essentieel voor de bedrijfscontinuïteit. Videogesprekken die vastlopen of blokkering zijn wil je natuurlijk voorkomen. Laat staan dat je niet bij jouw bestanden in de cloud kan omdat er geen verbinding is. Stabiel internet is daarom tegenwoordig geen luxe maar een must!

Cloudcarrier ontwerpt, implementeert en onderhoudt zakelijke WiFi netwerken voor het MKB, scholengemeenschappen, zorginstellingen en/of andere grote bedrijfspanden.

VoIP zakelijke telefonie

Met een zakelijk telefonie abonnement heb je geen vaste telefoonlijn nodig. Je belt over het internet en kan dus overal bellen waar er internet beschikbaar is. Met onze VoIP oplossing kunnen we jouw vaste en mobiele telefoons naadloos  integreren. Hierdoor kun je ook op je mobiel gebeld worden met een ‘vast nummer’.

Wij beheren jouw eigen persoonlijke telefooncentrale in de cloud. Je bepaalt zelf hoe de telefoon flow gaat vanaf het moment dat iemand binnenkomt.