Hybride werken

De term hybride werken bestaat al langer maar heeft sinds het begin van de Covid-19 pandemie een vogelvlucht genomen. Toen we niet meer naar kantoor konden zijn we voor zover mogelijk massaal thuis gaan werken. Sommige bedrijven hadden hier al een geschikte IT-infrastructuur voor,  sommigen een redelijke infrastructuur en sommigen helemaal niet.

Zo konden veel mensen bijvoorbeeld wel mailen vanuit huis omdat dat vaak al in de cloud wordt gehost. Sommige applicaties werken ook al in de cloud dus konden ook zonder problemen gebruikt worden. Echter is thuiswerken met applicaties die lokaal op een computer staan niet altijd even makkelijk. Het gevolg van dat iedereen ging thuiswerken is dat zwakke plekken in de IT oplossing duidelijk zichtbaar zijn geworden. Om goed thuis te kunnen werken is een andere manier van ICT beheer nodig dan tot dan toe het geval was.

Als ICT bedrijf zijn we gespecialiseerd van het op afstand beheren van complexe IT omgevingen. Met een ICT servicedesk op afstand faciliteren we al 10 jaar MKB bedrijven in hybride werk oplossingen. Vandaag de dag is deze vorm niet meer weg te denken en komt er vraag naar steeds complexere oplossingen. Het moet niet alleen mogelijk zijn om te mailen vanuit huis maar ook de telefooncentrale en het netwerk moeten er op ingericht zijn om hierin te voorzien.

Wat is hybride werken?

Hybride werken is een combinatie van werken op kantoor gecombineerd met het werken vanuit huis of elders.

Hybride betekent ‘het mengen van niet gelijke zaken of dingen’. Bijvoorbeeld een auto die zowel op stroom als benzine rijdt of een kruising van twee hondenrassen in de biologie. In het geval van hybride werken dus het vermengen van thuiswerken met kantoorwerken.

Thuiswerken is niks nieuws maar de hoeveel tijd die we thuiswerken wordt steeds meer. Aangejaagd door het advies van de regering in 2020 maar ook nu nog heel populair. Uit een onderzoek gehouden na Covid (2022) is naar voren gekomen dat meer dan 75% ook na de pandemie graag op kantoor werken en thuiswerken wil blijven combineren.

We richten ons leven ons steeds meer in op deze vorm van werken. Een goede thuiswerkplek is daardoor essentieel. En om dit goed te kunnen faciliteren is ook een goede IT omgeving nodig. We dan ook steeds meer bedrijven overstappen naar de cloud. Werk jij al in de cloud?

Vormen van hybride werken

Iedereen heeft een andere kijk op hoe hybride werken erin in de praktijk uitziet. Over het algemeen zijn er tegenwoordig drie manieren van werken:

Remote werken (thuiswerken)

Je werkt alleen vanuit huis of een andere locatie. Je levert je werk digitaal op en vergaderen doe je online met bijvoorbeeld Google Meet. Hierdoor ben je heel flexibel in werktijden werkdagen maar mis je vaak persoonlijk contact met je collega’s.

Kantoor werken 

Je doet je werk altijd op kantoor. Vergaderen doe je over het algemeen aan de vergadertafel in de vergaderzaal. Met deze manier van werken ben je afhankelijk van vervoer en reistijden. Het maakt je minder flexibel.

Hybride werken 

Je werkt soms thuis, soms op kantoor. Wat de verhouding is verschilt in de praktijk. Dat kan 2 dagen op kantoor en 3 dagen thuis zijn, maar ook 3 dagen thuis en 1 op kantoor. Vergaderen doe je soms online en soms in een zaal. Tijdens een vergadering kunnen er zowel mensen fysiek als online aanwezig zijn.

Series One Google Meet hardware | Google Workspace

Online vergaderen is een vast onderdeel geworden van ons leven. Hoe vaak gebeurt het jou nog dat de beeld – en geluidskwaliteit van een vergadering om te huilen is? Series One Google meet hardware is het neusje van de zalm als het aankomt op apparatuur voor vergaderruimtes. De audio en video zijn zo goed dat het lijkt alsof je in dezelfde ruimte zit.

Google Meet hardware is ideaal om te gebruiken in combinatie met Google Workspace omdat de hardware er speciaal voor is ontwikkeld. In ons assortiment hebben we volledig interactieve schermen en audio/video kits voor vergaderruimtes.

Over Cloudcarrier

Wij zijn een landelijk opererend ICT bedrijf met vestigingen in Amsterdam en Lelystad. Wij zijn jouw single-point-of-contact voor alle systeembeheer, netwerkbeheer en werkplekbeheer vraagstukken. Als jouw ICT partner ontzorgen we je van al IT vraagstukken doordat je gebruik maakt van onze ICT Servicedesk.

Onze klanten bestaan voornamelijk uit MKB bedrijven, marketing agencies, zorginstellingen en onderwijsinstellingen. Als one-stop-shop leveren wij alle diensten die vallen onder ICT beheerCloudcarrier levert al 10 jaar IT diensten en heeft zich met name gespecialiseerd in de volgende 4 diensten:

Apple Zakelijk

Cloudcarrier is een one-stop-shop als het gaat om het adviseren, aanschaffen, implementeren en onderhouden van Apple devices voor het MKB in Nederland. Wij noemen dit Apple zakelijk. Wij ontzorgen je van het bestelproces tot en met het maandelijks onderhoud van al jouw apparatuur.

Loop je tegen een probleem aan met één van je computers of telefoons? Dan kun je altijd contact opnemen met de Apple Consultants op onze ICT servicedesk die jou dagelijks bij kunnen staan.

Google Workspace 

Google Workspace is dé oplossing van Google om (samen) te werken in de cloud. Het pakket bestaat uit Gmail, Google Meet, Google Chat, Google Calendar, Google Drive en nog veel meer. Zo blijf je overal in contact met collega’s en klanten.

Met Google Workspace beschik je over een zakelijk email adres, mogelijkheden tot (video)vergaderen én kun je tegelijkertijd met anderen samenwerken in documenten. Omdat je werkt in de cloud kun je dit doen waar je ook bent en wanneer je maar wil.

Zakelijk WiFi

Goed internet is voor iedere ondernemer essentieel voor de bedrijfscontinuïteit. Videogesprekken die vastlopen of blokkering zijn wil je natuurlijk voorkomen. Laat staan dat je niet bij jouw bestanden in de cloud kan omdat er geen verbinding is. Stabiel internet is daarom tegenwoordig geen luxe maar een must!

Cloudcarrier ontwerpt, implementeert en onderhoudt zakelijke WiFi netwerken voor het MKB, scholengemeenschappen, zorginstellingen en/of andere grote bedrijfspanden.

VoIP zakelijke telefonie

Met VoIP zakelijke telefonie heb je geen vaste telefoonlijn nodig. Je belt over het internet en kan dus overal bellen waar er internet beschikbaar is. Met onze Cloudcarrier Vast & Mobiel oplossing kunnen we jouw vaste en mobiele telefoons naadloos  integreren. Hierdoor kun je ook op je mobiel gebeld worden met een ‘vast nummer’.

Wij beheren jouw eigen persoonlijke telefooncentrale in de cloud. Je bepaalt zelf hoe de telefoon flow gaat vanaf het moment dat iemand binnenkomt.

Heb je een vraag?

Neem contact op met een van onze specialisten!

Contact opnemen