Voorkom storingen in het WiFi netwerk

(LINK) In de zorg werk je vaak met storingsgevoelige apparatuur. Apparatuur die nodig is om juiste diagnoses te stellen en patiënten soms letterlijk in leven te houden. Ieder apparaat zoals telefoons, laptops, beademingsapparatuur, scans maar ook radio’s, tv’s en magnetrons zenden een draadloos signaal uit. 

Teveel draadloze signalen kunnen verstoringen in het WiFi netwerk veroorzaken waardoor deze niet optimaal presteert. Andersom kan ook, het WiFi netwerk verstoort medische apparatuur. Wij zijn gespecialiseerd in het doen van complexe stralingsmetingen en het aanleggen van professionele zakelijke WiFi netwerken.

Applicatiebeheer speelt een belangrijke rol

We zien dat er in de zorg steeds meer devices en applicaties worden gebruikt als ICT oplossing om patiënten te ondersteunen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan activiteitentrackers en monitoring applicaties. Hierdoor wordt goed ICT beheer van apparatuur in de zorg steeds belangrijker.

Maar ook de wijze waarop er in de zorg steeds vaker wordt gecommuniceerd neemt een vlucht. Steeds vaker wordt een consult door middel van beeldbellen gedaan en in sommige gevallen krijgen patiënten een apparaat zoals een iPad mee naar huis waarop apps staan ter mentale ondersteuning of waar data op getoond wordt van sensoren die worden gedragen. Goed beheer van dit soort apparatuur is in zulke gevallen cruciaal.

Een ICT probleem? 

Voor een zorgvrije zorg dienstverlening is het belangrijk dat alle apparatuur ook altijd werkt zoals deze zou moeten werken. Mocht er een keer onverhoopt iets niet werken dan staat onze ICT servicedesk altijd voor je klaar. Lukt het niet op afstand? Dan komen we gewoon naar je toe op locatie!