Cloudcarrier realiseert Aerohive Wi-Fi netwerk voor scholengemeenschap GPO-WN

gpown cloudcarrierCloudcarrier en Conecto Networks verzorgen Aerohive Wi-Fi netwerk voor Scholengemeenschap GPO-WN

Gereformeerd Primair Onderwijs West- Nederland (GPO-WN) is een onderwijs organisatie die gereformeerd primair onderwijs verzorgt in het Westen van ons land. GPO-WN bestuurt 25 scholen met ruim 3500 leerlingen en meer dan 600 personeelsleden.

In opdracht van GPO-WN is in twee maanden een volledig dekkend Wi-Fi netwerk verzorgt voor 25 basisscholen door heel west Nederland. GPO-WN investeert in de toekomst. Zowel in de leerlingen als in de manier van lesgeven en daar is vandaag de dag Wi-Fi een belangrijk onderdeel van. Met een Wi-Fi netwerk dat dekkend werkt op alle scholen is het voor leerlingen, docenten en ouders mogelijk om sneller dan ooit te communiceren.

Cloudcarrier heeft samen met Conecto het Wi-Fi netwerk verzorgd. Waarin Cloudcarrier als projectleider opereerde en de ICT kant opzich nam heeft Conecto de fysieke installatie verzorgd. Hierin is niet alleen nieuwe bekabeling aangebracht, maar ook direct gekeken om oude voorzieningen te optimaliseren of te vervangen.

Maatwerk per basisschool

Cloudcarrier heeft op elke school een Site Survey gehouden, behoeften geinventariseerd en rekening gehouden met groei. Zo is er voor elke school een eigen Wi-Fi plan ontwikkeld inclusief een heatmap. Alle scholen zijn onderdeel van het zelfde Aerohive Wi-Fi netwerk. Dit heeft veel voordelen maar de voornaamste is dat docenten verlost zijn van het feit dat op elke school een andere Wi-Fi code nodig was.

Conecto heeft met de Site Survey gegevens van Cloudcarrier de fysieke voorzieningen aangelegd. In totaal is er 15KM bekabeling gebruikt om de infrastructuur aan te leggen. Conecto is met 3 teams parallel aan de slag gegaan om de voorzieningen in een tijdsbestek van 5 weken te realiseren. Na oplevering van de voorzieningen aan Cloudcarrier heeft Cloudcarrier elke locatie bezocht en het Wi-Fi netwerk getest alvorens op te leveren aan GPO-WN.

Na het afronden van het project verzorgt Cloudcarrier de monitoring en het onderhoud over het Wi-Fi netwerk voor alle 25 basisscholen.

Cloudcarrier en Conecto zijn trots dat ze hebben kunnen bijdragen om GPO-WN te helpen om vernieuwend onderwijs te realiseren.

Richard Joosse, namens werkgroep ICT GPO-WN: “Door de samenwerking met Cloudcarrier en Conecto is het WIFi project van GPO-WN soepel en vlot verlopen. Beide partijen hebben de beloofde kwaliteit geleverd, met de belangen van onze organisatie voor ogen”.