Een nieuwe Cloudcarriaan: Mike Mulder

Mike Mulder is per 1 november in de rol van Senior systembeheerdrder/Senior Network engineer. Met meer dan 20 jaar ervaring van ICT netwerken een waardevolle toevoeging voor Cloudcarrier.
01 dec

Op 1 november is Mike Mulder bij ons gestart. Hij is begonnen in de rol van senior systeembeheerder en netwerk engineer op onze servicedesk. Met meer dan 20 jaar ervaring met complexe ICT netwerkbeheer vraagstukken is Mike een waardevolle toevoeging aan ons team! 

Toen we hem vroegen zichzelf voor te stellen in onze blog kregen we een super mooi en enthousiast verhaal terug. De marketing afdeling heeft het stuk hier en daar geredigeerd maar zoveel mogelijk in Mike’s eigen woorden gelaten. Ondanks dat het een geschreven stuk is, kun je zijn enthousiasme en passie voor het IT vak voelen.

Ervaar het zelf en lees over onze nieuwste aanwinst voor team Cloudcarrier.

Kun je wat over jezelf vertellen?

Mijn naam is Mike Mulder, 52 jaren jong. Ik heb 4 prachtige dochters in de leeftijden 16 tot en met 21 jaar. Daardoor heb ik het vaak best wel druk maar wel heel gezellig thuis. “Twee hebben inmiddels het nest verlaten om te gaan studeren in Utrecht, daar ben ik heel trots op en maakt het thuis wat rustiger” aldus Mike.

“Ik heb een passie voor techniek en dan met name oudere technologieën. Denk bijvoorbeeld aan antieke radio’s, analoge versterkers, luidsprekers en alle bijkomende zaken van HiFi tot High End audio. Daar kan ik echt van genieten als ik naar goede muziek luister. Ik heb thuis dan ook een stevige installatie met manshoge luidsprekers. Ik ben ervan overtuigd dat mijn kennis/liefde van de basics van oudere technologie mij helpt relativeren wat modernere technologieën ons brengen.”

Welke hobby’s heb je?

“Als ik niet naar muziek luister dan speel ik graag gitaar. Maar het merendeel van mijn vrije tijd ben ik toch wel bezig met ‘knutselen’. In principe repareer ik alles wat met techniek te maken heeft. Van oude buizenradio’s tot versterkers maar ook brommers.”

“Maar het merendeel toch wel aan alles wat met elektronica te maken heeft, van software tot stereo’s tot computers. “Mijn soldeerboutje rookt regelmatig” zegt Mike met een smile.”

Wat kenmerkt jou als persoon?

“Zoals je al hebt kunnen lezen ben ik echt een techneut. Van kinds af aan al was ik dingen aan het onderzoeken en wilde ik altijd uitvinden hoe dingen werken en in elkaar zitten. Mijn vader was horlogemaker en stimuleerde mij altijd in mijn zoektocht en heeft me veel geleerd. Hij leerde me niet bang te zijn voor nieuwe en vreemde situaties, denken in oplossingen, doortastend zijn, sociaal en dankbaar zijn met wat je hebt.”

“In mijn carrière in de ICT kon ik dat perfect combineren; een dienstverlenende en servicegerichte rol in een omgeving met fascinerende technologie waar veel te ontdekken valt. Dagelijks nieuwe uitdagingen en inspiratie opdoen om het beste voor jezelf én je klanten te realiseren. Dat is echt mijn ding!”

Hoe ben je bij Cloudcarrier terecht gekomen?

“Sinds 1999 ben ik professioneel bezig in de IT en heb ik mij ontwikkeld tot senior network engineer. Na 22 jaar in de IT kreeg ik in 2020 de impuls om eens wat anders te gaan doen. Ik ben toen terecht gekomen in het onderwijs. Kennisoverdracht en omgaan met mensen vind ik erg leuk, dus dat was voor mij een logische route. Ik ben toen docent ICT op het MBO geworden en heb een jaar lang examenkandidaten getraind en geëxamineerd.”

“Een groot aantal van mijn leerlingen heeft ook daadwerkelijk zijn diploma gehaald. Dat was een bijzondere ervaring en heeft me veel over mezelf geleerd. Ik was dan ook niet direct op zoek naar werk maar kwam op een dag in contact met Cloudcarrier. Zij waren niet per se op zoek naar een netwerkbeheerder (engineer) maar hadden dezelfde instelling dat een “bakkie koffie doen” altijd kan. Ik sta er altijd voor open mijn horizon te verbreden.”

“In het gesprek viel me de eerlijkheid, openheid en gezelligheid van deze club mensen direct op. Een heel prettig gesprek waarbij de solide en eigenzinnige ideeën van Cloudcarrier over hoe je nu praktisch met ICT bezig moet zijn indruk maakte. Dat triggerde me wel dus hebben we nog een tweede bakje koffie gedaan.”

“Mijn jarenlange ervaring in de IT als network engineer leek perfect aan te sluiten op het portfolio van Cloudcarrier. Zij hadden behoefte aan een persoon binnen Cloudcarrier die de strategie en kwaliteit in het voorzien van een complete, stabiele en robuuste werkomgeving verder ging verbeteren en optimaliseren. Ik vind dat een hele uitdagende taak en heb die kans dan ook met beide handen aangegrepen!”

Hoe is je onboarding verlopen?

“Om kennis te maken met de werkzaamheden en mijn nieuwe collega’s ben ik begonnen op de ICT servicedesk. Er lag een gedetailleerd plan voor me klaar over wie mij wat zou leren de eerste weken. Omdat ik wat meer ervaring heb vergeleken met mijn collega’s heeft ook Bas de Gruijter mij de eerste weken bij de hand genomen en me meteen in het diepe gegooid.”

“Inmiddels ben ik al lekker op weg om alle klanten, systemen en toepassingen van Cloudcarrier te leren kennen. In deze korte tijd ben ik al op mooie projecten gezet waar ik mijn ei al behoorlijk in kwijt kan, dus dat is super leuk! Het is echt een toffe groep mensen en het niveau van kennis en dienstverlening is hoog.”

“Ik voel me gewaardeerd en welkom; het is voor mij een waardevolle toevoeging in mijn dagelijkse bezigheden. Er komt natuurlijk veel op je af in zo’n eerste periode, alles is nieuw. Maar ik hou van aanpakken en voel me helemaal op mijn plek!”

Hoe ben je ontvangen door je collega’s?

“De ontvangst was heel prettig. Ook al ben ik een stuk ouder dan de gemiddelde werknemer, bij Cloudcarrier merk je dat leeftijd totaal geen rol speelt. In mijn carrière heb ik al veel gezien en gedaan in de IT wereld. Ik heb gewerkt in de meest high end datacenters en distributienetwerken en projecten gedaan voor grote corporates en kleine zelfstandigen.”

“Maar de ontvangst die ik hier kreeg steekt daar met kop en schouders bovenuit en dat geeft me een goed gevoel.  Je wordt hier niet alleen gerespecteerd om wat je kan maar vooral om wie je bent. Dat vind ik zo tof!”

Wat vind je van de cultuur bij Cloudcarrier? Hoe zou je die omschrijven?

“Cloudcarrier is een echte ’techneuten club’ met gepassioneerde hobbyisten. Techniek, humor, hard werken en vooral teamspirit zit hier bij iedereen in het bloed. Samen stoere projecten fixen en de modernste manier van ICT werkplekbeheer en -beleving is hier core business.”

“Om alles samen te mogen stroomlijnen en combineren tot een perfect eindproduct is geweldig om te doen en mee te maken. Iedereen is altijd bereikbaar en ook buiten werktijd hebben we contact. We delen dagelijks de nieuwste ontwikkelingen maar ook de ‘fun chatruimte’ wordt iedere dag goed gevuld met grappen.”

“Op kantoor is de sfeer ontspannen met een ‘work hard, play hard’ vibe. “Get things done” is mijn motto en daar denken mijn collega’s gelukkig hetzelfde over dus dat is prettig werken. Hartstikke fijn!”

Wil je zelf nog wat toevoegen?

“Ik ben er trots op wat ik heb bereikt in mijn leven en neem dit mee naar Cloudcarrier. Zo wordt werken meer dan een baan; elke dag is een belevenis! En dit is nog maar het begin ;-)”

Over Cloudcarrier

Mike is per 1 november begonnen als senior systeembeheerder/netwerk engineer. Wil jij advies over jouw (Wi-Fi) netwerk of heb je een andere vraag op het gebied van ICT netwerkbeheer of een van onze andere diensten?

Neem dan contact met ons op 088 25 22 010 dan vertellen we je graag meer!