Waarom we bij Cloudcarrier verliefd zijn op de Mac

Werken met Apple Mac

Als vast onderdeel van dé werkplek waar je blij van wordt, maken we gebruik van Apple computers. Toch krijgen we vaak de vraag waarom er op dat punt niet te kiezen valt voor een ander platform. Daarom hierbij: tien redenen waarom we voor de Mac gekozen hebben.

  1. Op een Mac werk je supersnel. Dat geldt niet alleen voor de nieuwste exemplaren. We komen iedere dag Apple computers tegen van 6 jaar of ouder die bij bedrijven nog steeds naar volle tevredenheid gebruikt worden.
  2. Je Mac werkt direct. Iedere dag opnieuw. Echt, het is een kwestie van openklappen en meteen werken. Dat vereist niet veel onderhoud, en je wordt ook niet geconfronteerd met ongevraagde updates.
  3. Werken op een Mac is makkelijk. Ook nieuwe gebruikers hebben maar weinig ondersteuning nodig om ermee aan de slag te kunnen. Binnen een paar weken weet je niet beter, en wil je niets anders meer. Daar kan onze helpdesk over meepraten: we krijgen nauwelijks gebruikersvragen. Heb je toch hulp nodig? Dan is je Mac zo simpel dat we je in no-time verder kunnen helpen.
  4. Je Mac is veilig. We hebben geen grote trukendoos nodig om je dat te kunnen garanderen. Veiligheid van je data is een van de pijlers van Mac OS. Als Cloudcarrier de Macs van je bedrijf beheert weten wij zeker dat je zakelijke data van jou is, en van niemand anders.
  5. De gebruiker heeft volledige vrijheid. De veiligheids-structuur van de Mac zit zó goed in elkaar dat de gebruiker alles kan en mag doen wat hij nodig vindt. Onder de motorkap wordt privé-data netjes gescheiden van zakelijke gegevens. De privacy van de gebruiker blijft gewaarborgd. Frustrerende, dichtgespijkerde remote desktop-omgevingen behoren tot het verleden.
  6. Op een Mac raak je nooit werk kwijt. Documenten worden automatisch opgeslagen, met behoud van voorgaande versies. De ingebouwde zoekfunctie Spotlight werkt als een zonnetje, dus je bent nooit de weg kwijt in je eigen fantastische mappenstructuur. En als je wilt maakt je Mac ook nog volledig automatisch back-ups.
  7. Voor bedrijven is een Mac een fantastische investering. Na drie jaar gebruik levert een Mac nog serieus geld op, tot wel 70% van de nieuwwaarde. Dat maakt ook een Operational Lease interessant: daarin wordt de verwachte restwaarde meegerekend in het maandbedrag. Tel daarbij op dat een Mac maar weinig support, onderhoud en reparatie nodig heeft, en tel uit je winst. Probeer dat maar eens bij ‘de concurrent’.
  8. Geen gedoe met softwareversies. Er is één actuele Mac OS versie, en die heet Catalina. Alle Macs draaien dezelfde editie. Geen gedoe met Home, Pro, Pro for Workstations, Education, Pro Education, Enterprise, enzovoort. De jaarlijkse generatie-update is altijd helemaal gratis, en kunnen we met één druk op de knop installeren op al je zakelijke Apple-computers.
  9. Alles is heel fijn op elkaar afgestemd. Apple’s besturingssysteem wordt gemaakt voor Apple-computers, en andersom. Apple weet precies hoe de computers in elkaar zitten, en houdt daar rekening mee in het systeem. Slechte compatibiliteit, traagheid en vooral: het installeren van een hele rits aan hardware-drivers komt daardoor dus niet of nauwelijks voor. In vergelijking tot andere merken zijn er maar weinig verschillende Macs, dus het is relatief eenvoudig om alles preciés goed te laten werken. En dat merk je, iedere dag opnieuw.
  10. Tot slot: de Mac is prachtig ontworpen. Er wordt vaak wat lacherig over gedaan, maar het is simpelweg veel fijner om een goed ontworpen product te gebruiken. Steve Jobs wist het al lang geleden: design gaat niet over hoe het eruit ziet, maar over hoe het is om ermee te werken. Geen krakend plastic, geen slecht leesbare beeldschermen, geen lompe behuizingen, geen gerammel: alles klopt gewoon helemaal.

Overweeg je om zakelijk over te stappen op de Mac, of ben je net als wij een blije gebruiker? Laat het ons weten!