Veilig draadloos netwerk voor bezoekers

Misschien kun je het nog wel herinneren. Begin februari van dit jaar hebben wij de Aerohive Runner Up award gewonnen. Meer hierover kan je lezen in de blogpost die wij hierover destijds hebben geplaatst.

We hebben deze award verdiend met onze iPad app die op een veilige manier Wi-Fi codes genereert binnen een draadloos netwerk. Bezoekers van een organisatie kunnen met deze Wi-Fi code op een veilige manier verbinding maken met het internet. Want zo heeft iedereen een unieke sleutel.

PPSK-kiosk, PPSK, Cloudcarrier, iPad

We hebben de afgelopen maanden hard gewerkt op deze oplossing van begin tot eind uit te werken. Dit heeft zijn vruchten afgeworpen want deze oplossing is sinds kort officieel gelanceerd. Met de PPSK-Kiosk kunnen organisaties met behulp van een iPad stand met daarop de PPSK-Kiosk app op een veilig manier Wi-Fi aanbieden aan bezoekers en gasten.

Cloudcarrier verzorgt hierbij het complete plaatje. Het enige wat een bezoeker straks hoeft te doen is op de grote rode knop te drukken en de Wi-Fi code verschijnt in beeld. Wanneer de bezoeker deze op zijn of haar apparaat invult kan gebruik worden gemaakt van het gastennetwerk. Dit netwerk is volledig afgesloten van het interne netwerk. Zo is de bezoeker volledig beschermd, en is de organisatie zeker dat een bezoeker niet op het netwerk van de organisatie kan binnendringen.

Nieuwe ontwikkeling

Met de aankondiging van het nieuwe besturingssysteem genaamd iOS 11 voor de iPhone en iPad is het mogelijk om verbinding te maken met een Wi-Fi adres met behulp van een QR code. Door een QR-code te scannen kan een bezoeker nog eenvoudig gebruik maken van een gastennetwerk. Natuurlijk is dit enorm interessant voor de PPSK-Kiosk, en zijn we al druk bezig met het uitwerken van deze functie in de iPad app.

Wil je als organisatie ook gebruik maken van een stabiel Wi-Fi netwerk, en een veilige Wi-Fi verbinding aanbieden aan je bezoekers? Cloudcarrier helpt je daarbij.