Let op: upgrade niet zomaar naar OS X Yosemite

Apple heeft deze zomer een nieuwe versie van haar desktop besturingssysteem OS X Yosemite uitgebracht. De opvallende knop “Upgrade nu naar Yosemite” was voor velen te verleidelijk om te negeren. Echter kleven er aan een upgrade vaak risico’s als er geen voorbereidingen worden getroffen.

Apps crashen

Apps die niet door Apple zelf zijn ontwikkeld, denk aan Chrome, Word, Excel etc. zijn niet altijd direct geschikt voor het nieuwe besturingssysteem. Verouderde Apps kunnen zo functies aanspreken die in het nieuwe besturingssysteem zijn komen te vervallen. Dit kan crashes veroorzaken met als gevolg dat er niet meer efficiënt kan worden gewerkt of nog erger, verlies van data!

Internet verbinding overbelast

Elke Mac krijgt dezelfde knop te zien “Upgrade nu Gratis”. Wanneer elke individuele Mac in het bedrijfsnetwerk de 5GB grote upgrade gaat downloaden kunt u zich voorstellen dat uw verbinding overbelast raakt.

Versieconflicten

Apple update met een nieuw besturingssysteem ook haar eigen Apps zoals Pages, FaceTime, AirPlay, AirPrint, Agenda, Apple-Mail etc. Wanneer u de upgrade gefaseerd aanpakt om de belasting van het internet te voorkomen kunnen versieconflicten ontstaan. Zo kan bijvoorbeeld een document gemaakt in Yosemite’s Pages niet worden geopend in de vorige versie van Pages. De nieuwe versie van Pages kan niet los worden geüpgraded.

Hoe en wanneer kan ik dan wel upgraden?

Om ervoor te zorgen dat bovenstaande problemen worden uitgesloten moet er worden geïnventariseerd welke Apps in uw organisatie worden gebruikt. De ontwikkelaars van deze Apps moeten worden geraadpleegd of er ondersteuning is voor OSX Yosemite. Door het centraal uitrollen van de upgrade over uw netwerk worden alle Mac’s tegelijkertijd geüpgraded wat versieconflicten voorkomt en uw internetverbinding ontziet.

Onze aanpak

cloudcarrierAutomatisering is gemaakt om communicatie te versnellen en gebruikers efficiënter te laten werken, wij geloven dat dit pas tot uiting komt wanneer de gebruikers productexpert zijn. Daarom geven wij bij een upgrade een gratis training over de nieuwe OS X Yosemite functies. Zo heeft u niet alleen de beschikking over de laatste functies, maar weet u ook hoe u ze zo optimaal mogelijk kunt gebruiken! Neem contact met ons op!