Twee externe schermen aansluiten op een Apple MacBook M1

Twee externe schermen aan MacBook M1 | Apple Zakelijk
13 okt

Werk jij het liefst met twee schermen naast elkaar als je een laptop gebruikt? Tot voor kort kon je helaas niet twee externe schermen aansluiten op een MacBook M1. Dat kan nu wel!

Hoe fantastisch ik de Apple M1 chip ook vind, het was wel even slikken om na twintig jaar op twee externe monitoren te hebben gewerkt ineens op een laptop met maar één extern scherm te werken.

Goed nieuws: Satechi en Hyper hebben beide een dongle ontwikkelt die het  mogelijk maakt naast de ene externe monitor die je nu al gebruikt ook een tweede scherm aan te sluiten!

Twee externe schermen aansluiten op een MacBook M1 met een hub

Accessoire makers Satechi enHyper zullen vast gedacht hebben dat laptops met zo’n innovatieve chip beter verdienen dan beperkt te worden tot het aansluiten van maar één extern scherm. Ze hebben dan ook niet stil gezeten en kwamen vandaag met goed nieuws. Beide hardware makers hebben een hub ontwikkeld die het mogelijk maakt niet één, maar twee externe 4K schermen aan te sluiten.

Hyper heeft twee hubs op de markt gebracht: De HyperDrive Dual 4K HDMI 3-in-1 USB-C Adapter en de HyperDrive Dual 4K HDMI 10-in-1 USB-C hub. Beiden bieden ondersteuning voor 4K HDMI extended video output over één enkele USB-C verbinding. Volgens Hyper is dit bewerkstelligt door gebruik te maken van een hybride oplossing die ‘DP Alt Mode’ en ‘Silicon Motion InstantView plug-n-play video’ technologie combineert waardoor er geen software drivers nodig zijn.

Satechi heeft 1 dongle op de markt gebracht: De USB-C Multiport MX Adapter. Deze hub maakt gebruik van hetzelfde platform als de Hyper hubs en biedt dus ook 4K HDMI extended video output over één enkele USB-C verbinding. Ook deze huyb maakt gebruikt van Silicon Motion.

Hierdoor heb je om de dongle te gebruiken maar 1 USB-C ingang nodig op je M1 laptop om twee externe schermen aan te sturen én beide schermen tegelijk ook te voorzien van stroom. Is het dan allemaal hosanna?

Helaas hebben de hubs wel één beperking. Eén van de twee monitoren kan worden aangestuurd op 4K met 60 Hz refresh rate terwijl het tweede scherm dan op maximaal op 4K met 30 Hz wordt ondersteund. Als je deze oplossing gebruikt voor gewone werk toepassingen ondervindt je hier overigens geen hinder van.

Wat kan Cloudcarrier voor je betekenen?

Ben jij op zoek naar een oplossing om twee schermen aan te sluiten? Of op zoek naar andere oplossingen op Apple gebied? Cloudcarrier levert en beheert al ruim tien jaar Apple hardware als onderdeel van onze Apple zakelijk dienst.

Voor een vraag over het aansluiten van twee schermen en alle andere vragen die je hebt over Apple kun je terecht bij ons team van Apple Consultants. Je kunt ze rechtstreeks bellen op 088 25 22 010 of  mailen naar sales@cloudcarrier.nl.

Apple Consultant | Apple Consultants Network
"Op zoek naar oplossing voor jouw Apple device? Bel met 088 25 22 010 of mail naar sales@clouddarrier.nl. Onze Apple Consultants staan je graag te woord!"

Joey Mondeel Cloudcarrier

Welke specificaties hebben de twee nieuwe Satechi en HyperDrive hubs?

HyperDrive Dual 4K HDMI 10-in-1 USB-C Hub

 • Biedt de mogelijkheid om elke M1/Intel MacBook Pro/Air, Windows PC of Chromebook op twee externe HDMI schermen op 4K video aan te sluiten op maar één USB-C ingang.
 • Snel en simpel te configureren. Als je de USB-C kabel in je computer plugt verschijnt de app automatisch op je desktop. Voor je het weet kun je een extra scherm gaan gebruiken.
 • Snellader. Jouw Apple M1 MacBook Pro of M1 Macbook Air (of een ander compatibel USB-C apparaat) is in een oogwenk opgeladen door  ‘100W USB-C PD Power Delivery pass through’ .
 • Mooi en duurzaam ontwerp. De grijze kleurstelling complementeert het grijs van de M1 MacBook perfect. De manier waarom de dongle is ontworpen zorgt voor een optimale afvoer van hitte.
 • Ingangen: HDMI 4K 60Hz, HDMI 4K 30Hz, USB-C PD 100W, USB-C 5Gbps, 2 x USB-A 5Gbps, Gigabit Ethernet, MicroSD/SD UHS-I 104MB/s, 3.5mm Audio Jack
 • Afmetingen: 125 x 67 x 18 mm
 • Gewicht: 187,1 gram
HyperDrive Dual 4K HDMI 10-in-1 USB-C Hub specs
Twee externe schermen op een MacBook M1 | MacBook | Dongle

Satechi USB-C Multiport MX Adapter

 • Biedt de mogelijkheid om elke M1/Intel MacBook Pro/Air, Windows PC of Chromebook op twee externe HDMI schermen op 4K video aan te sluiten op maar één USB-C ingang.
 • Snel en simpel te configureren. Als je de USB-C kabel in je computer plugt verschijnt de app automatisch op je desktop. Voor je het weet kun je een extra scherm gaan gebruiken.
 • Snellader. Jouw Apple M1 MacBook Pro of M1 Macbook Air (of een ander compatibel USB-C apparaat) is in een oogwenk opgeladen door  ‘100W USB-C PD Power Delivery pass through’ .
 • Mooi en duurzaam ontwerp. De grijze kleurstelling complementeert het grijs van de M1 MacBook perfect. De manier waarom de hub is ontworpen zorgt voor een optimale afvoer van hitte.
 • Ingangen: HDMI 4K 60Hz, HDMI 4K 30Hz, USB-C PD 100W, USB-C 5Gbps, 2 x USB-A 3.0 5Gbps, Gigabit Ethernet, MicroSD/SD cardreader, 3.5mm Audio Jack
 • Afmetingen: 130 x 60 x 15 mm
 • Gewicht: 180 gram
Satechi USB-C Multiport MX Adapter specs
Satechi USB-C Multiport MX Adapter

Over Cloudcarrier

Bij Cloudcarrier bieden we al 10 jaar ICT beheer ondersteuning aan MKB bedrijven. Als officiële Apple reseller en een team gecertificeerde Apple Consultants vertellen we je graag wat wij op het gebied van het bestellen en beheren van Apple hardware voor jou kunnen betekenen. Bel met 088 25 22 010 of mail met info@cloudcarrier.nl met alle vragen die je hebt.

Niet op zoek naar een systeembeheer oplossing maar naar een ICT oplossing voor zakelijk Wifi, zakelijke telefonie of Google Workspace? Ook daarover vertellen we je graag meer.