Terugblik 2016

terugblik-cloudcarrier-2016

Het jaar is bij Cloudcarrier weer voorbij gevlogen en we hebben met z’n allen enorm veel bereikt. Daarom willen we jou vertellen over de momenten uit 2016 die ons het meest bijgebleven zijn.

Michael

De meest bijzondere opdracht voor 2016 was voor mij het GPOWN Wi-Fi project. Tijdens dit project hebben we van januari tot midden februari 25 basisscholen van Wi-Fi voorzien. Het was een hele uitdaging om elke school goed in te meten en per school het Wi-Fi plan op te stellen. Elke school is minimaal 2 keer bezocht door Bas of door mijzelf. De eerste keer om het Wi-Fi plan te maken en foto’s te schieten zodat onze partner Conecto Networks de kabels kon trekken. Bij het tweede bezoek controleerden we of alles werkte zoals was gepland en werd de Wi-Fi omgeving opgeleverd. Door dat alle scholen verspreid zijn van Den Helder tot aan Zeeland was het ook logistiek uitdagend om alles in goede banen te begeleiden. In totaal zijn er meer dan 220 Aerohive Wi-Fi punten geplaatst en is er 6 KM kabel gebruikt om alle scholen een modern dekkend Wi-Fi netwerk te geven. Dagelijks maken er meer dan 10.000 apparaten gebruik van het GPOWN Wi-Fi netwerk.

Ruud

In april ben ik het Cloudcarrier team komen versterken. Bas en Michael ken ik al heel lang. Michael zelfs al sinds de middelbare school tijd. Toen we elkaar begin 2016 weer tegen kwamen tijdens een nieuwjaarsborrel, werd al snel duidelijk dat dit de kans was waar ik op zat te wachten. Hoe gaaf is het om met oude vrienden een bedrijf verder uit te bouwen! April begon meteen goed, we vlogen naar Zurich (Zwitserland) om een training bij te wonen van FileWave. FileWave is een belangrijke tool die Cloudcarrier gebruikt voor de dienst “Cloudcarrier Apple beheer”. Na deze training was het meteen aanpakken aangezien er een nieuwe opdracht klaar stond vanuit het Alberdingk Thijm College in Hilversum, met als doel om 900 MacBooks te voorzien van een goede FileWave MDM configuratie. Deze klus hebben we in de maand juni afgerond. De MDM ICT omgeving is compleet Cloud based opgebouwd op de infrastructuur van Cloudcarrier. De omgeving is ingericht om ruim duizend MacBook en iPads te beheren.

Bas

Als ik naar 2016 terugkijk dan denk ik al gauw aan de grote projecten. Maar waar ik echt trots op ben is de slagkracht die we zelf hebben gecreëerd. Elke dag staan we bij het scrumboard om onze doelen bij te stellen om onszelf opnieuw te blijven uitvinden. Ook is het gaaf om na 4 jaar met Michael te hebben gewerkt bepaalde zaken te kunnen hergebruiken. De kennis die we hebben opgedaan is gigantisch. Door dat we ons zelf zo stroomlijnen kunnen we onze bestaande en nieuwe klanten snel helpen. Spoedklusjes kunnen we nog steeds aan zonder dat er ergens anders iets omvalt. 2017 wordt een jaar met grote veranderingen. Als het goed is verhuizen we naar een nieuwe locatie en gaan we naar 4 jaar onze dienst uitbreiden met bellen, zowel vast als mobiel. We worden een echte Cloud-CARRIER.

Bedankt

Graag bedanken we onze klanten en leverancier voor dit jaar. Bedankt voor het vertrouwen en de mooie samenwerkingen.

 

Team Cloudcarrier

loudcarrier-terugblik