Cloudcarrier Teambuilding zomerweekend 2022

Cloudcarrier heeft op eiland 'de RAL' zijn teambuilding weekend gehouden
11 jul

Een prettige werksfeer staat hoog in het vaandel bij Cloudcarrier. Zo spelen we regelmatig een potje tafeltennis of pool en sluiten we de week af met een leuke vrij-mi-bo. Daarnaast gaan we één keer in de zoveel tijd met hele team wat leuks doen buiten de deur om de onderlinge banden ook buiten werk aan te halen. Afgelopen 1 juli was het tijd voor ons teambuilding weekend.

Ons vorige uitje was in oktober 2021. Toen zijn we gaan VR-gamen met lunch en sloten we af met een diner plus eindfeest. Afgelopen vrijdag (1 juli) was het tijd voor ons teambuilding zomerweekend. Om 07:30 vertrokken we vanaf Cloudcarrier HQ naar wat een legendarisch teambuilding uitje zou worden die pas zaterdag om 18:00 ten einde kwam.

De heenreis

Teambuilding is meer dan samen een weekend samen feestvieren. Naast feestvieren was het weekend bedoeld om collega’s beter te leren kennen door middel van teambuilding spellen.

We zouden het weekend doorbrengen op een onbewoond eiland in het Veluwemeer zonder gas, water en licht. Dat betekende dat er 13 tentjes, luchtbedden en slaapzakken mee moesten naar de plaats van bestemming. Ook moest er genoeg eten en drinken mee voor twee dagen inclusief ijs om het allemaal koel te kunnen houden. Tel daar nog een aggregaat, speakers, koffieapparaat en zelfs een werkende Starlink internetverbinding bij op en je begrijpt dat een goede samenwerking essentieel was om dit logistiek te bewerkstelligen.

Door een uitstekende planning en teamwork werden alle spullen die nodig waren voor het kamp naar de plaats van bestemming gebracht. Om 09:30 arriveerden we in de aanloophaven van Zeewolde waar we het eten en drinken voor de boottocht op de boten laadden. Nadat alles was ingeladen begonnen we aan onze drie uur durende boottocht naar onze bestemming.

Cloudcarrier teambuilding weekend | Logistiek

De bestemming

Met het zonnetje die net achter de wolken vandaan kwam en een watertemperatuur van rond de 20 graden was het heerlijk weer om te varen. Met de funtube (banaan) achter één van de boten gebonden begonnen we onze reis van het Wolderwijd naar de andere kant van het Veluwemeer. De sfeer binnen de groep was goed en de eersten zaten al op ‘de banaan’ voordat we de haven uitvoeren.

Rond 13:00 arriveerden we op eiland ‘De Ral’. Op het midden van het eiland sloegen we ons kamp op. Onder een vaste overkapping richtten we onze ‘huiskamer’ in. Deze was van alle gemakken voorzien. Genoeg zitplek voor iedereen, een heuse koffiecorner, bioscoop, stereo installatie, een kampvuurtje in het midden en zelfs een Starlink verbinding zodat we het hele weekend snel internet hadden; Je bent een ICT dienstverlener of je bent het niet!

Cloudcarrier teambuilding weekend | De Ral | Cloudcarrier

Activiteiten tijdens het teambuilding weekend

Om de teamspirit te bevorderen kreeg iedereen een taak in het weekend. De helft van het team zorgde voor het ontbijt, lunch en avondeten en de andere helft verzorgde leuke teambuilding activiteiten gedurende het weekend.

De eerste activiteit stond na het opbouwen van ons kamp op het programma. Rond 14:30 vertrokken we met de boten naar de betonning op een half uur varen. Bij de betonning werden we om 15:00 tegemoet gevaren door een speedboot met een 4 persoons funtube achterop. Aan vrijwilligers om plaats te nemen op de tube geen tekort. Binnen no time hadden er 4 personen plaatsgenomen en begon de ene dollemansrit na de andere. Veel gejuich en vele valpartijen later vaarden we om 17:00 voldaan weer terug richting kamp om te gaan BBQ’en.

Na de BBQ was er tijd om lekker uit te buiken en te relaxen voordat de volgende activiteit begon. Aan het begin van de avond kwam er een mysterieuze doos te voorschijn; een doos vol met laserguns! We verdeelden onszelf in twee teams om vervolgens het hele eiland achter elkaar aan te rennen en als ware militairen door de bosjes te kruipen om de tegenstander te verrassen.

Na het lasergamen was het tijd om het volume van de muziek eens goed omhoog te draaien en sterke verhalen uit te wisselen bij het kampvuur voordat we de begonnen aan de nacht entertainment. De derde en laatste activiteit van de eerste dag was voor iedereen een verrassing, en wat voor een verrassing bleek dat te zijn. De twee Cloudcarrianen die verantwoordelijk waren voor deze nachtelijke tocht hadden er iets heel moois van gemaakt.

Voor deze bezigheid stond onderling vertrouwen centraal. Met drie personen werden we geblinddoekt het bos ingestuurd om een parcour met obstakels te overwinnen. Tijdens deze teambuilding activiteit was het goede communicatie essentieel om samen met je collega’s de eindstreep te kunnen halen. Niet alleen was het super leuk om te doen het leidt ook tot betere communicatie en daarmee ook tot een betere samenwerking binnen het bedrijf.

De laatste activiteit vond plaats op zaterdagochtend. Er was een heuse ‘Expeditie Cloudcarrier’ georganiseerd waarbij meerdere opdrachten moesten worden uitgevoerd om uiteindelijk een gemeenschappelijk doel te bereiken; het oplossen van een puzzel die bestond uit meerder puzzelstukje verspreid over het eiland. Het was eerst zaak om de schatkaart te verkrijgen welke aan de overkant van het water was gelegd. Hiervoor moest eerst een rubberbootje worden gezocht en opgepompt.

Na het verkrijgen van de schatkaart renden we als een gek het eiland af om zoveel mogelijk puzzelstukjes te verzamelen. Het team wat als eerste alle stukjes had verzameld en er een woord van had gemaakt was de winnaar.

Cloudcarrier teambuilding weekend | Activiteiten | Cloudcarrier

De aftocht 

Aan alle mooie dingen komt een einde en zo ook aan ons teambuilding weekend. Na een heerlijk ontbijt van pannenkoeken, eitjes en spek, klaar gemaakt op een Skottelbraai, was het tijd om het kamp weer af te breken en richting Zeewolde terug te varen.

Na een tussenstop in de haven van Aqua Centrum Bremerbergse Hoek werden al onze spullen in een aanhanger geladen begon het laatste deel van onze boottocht. Op het water vermaakten we ons nog met de funtube terwijl we terug voeren naar de haven.

Het teambuilding weekend komt tot een einde

We kijken allemaal terug op een geslaagd weekend. We hebben veel gelachen en is deze week nog steeds het gesprek van de dag op kantoor. Jij kan ook bij ons volgende teamuitje zijn! We zijn namelijk nog op zoek naar collega’s in de rol van systeembeheerder, netwerkbeheerder en/of ICT servicedesk medewerker.

Als je meer wilt weten over de mogelijkheden bel dan met 088 25 22 010 of neem contact op via het contact formulier. Misschien dat jij dan volgende keer met jouw team de overwinning kan vieren op onze unieke teambuilding dagen?!