Review van de MacBook Air M2

De MacBook Air M2 heeft een compleet nieuw design. Omdat de M2 onderdeel is van onze zakelijke Apple oplossing testte 1 van onze consultants hem uit.
24 okt

Onze eigen Apple Consultant Manuel Spaan heeft een review geschreven over de MacBook Air M2 die in juli is geïntroduceerd. 

Dit is de tweede versie van het instapmodel van Apple’s MacBook-lijn die beschikt over de eigengemaakte processor-chip. Zowel de binnen – als buitenkant van deze nieuwe Macbook Air is volledig vernieuwd.

Bij Cloudcarrier heb ik deze nieuwe MacBook de afgelopen weken zelf getest. In deze blog lees je mijn eigen bevindingen van de MacBook Air M2 2022.

Het Design van de MacBook Air M2

De nieuwe MacBook Air M2 heeft een compleet nieuw ontwerp.

Het design lijkt op het ontwerp van de nieuwe MacBook Pro. Hij heeft een volledig aluminium body en is in dikte overal gelijk. Het taps toelopende profiel waar de Air om bekend stond is dus niet meer.

De nieuwe MacBook is voorzien heeft een groter scherm, die is nu 13,6 inch. De zwarte rand aan de bovenkant van deze Mac is een stuk dunner dan zijn voorganger. Daarnaast is er een uitsparing gemaakt voor de camera.

Manuel Spaan | Apple consultant
"Heb je een Apple vraag? Je kunt me bereiken op 088 25 22 010 of mailen naar sales@cloudcarrier.nl"

Manuel Spaan Apple Consultant

Krachtige M2 chip

Alhoewel dit niet de eerste MacBook Air is met een Apple silicon processor, is dit wel de eerste MacBook met de tweede generatie  processor van Apple. De Apple M2 is een enorm krachtige 5-nanometer processor chip die de MacBook Air een echte powerhouse maakt. Alhoewel je het niet verwacht is dit instapmodel van de MacBook serie door de M2 geschikt voor werken met 4K streams en 8K ProRes-video’s mogelijk. Ook is hij geschikt voor ontwikkelen in Xcode of muziek bewerken met Logic Pro.

Terug van weggeweest: de MagSafe

Misschien ken je hem nog wel van de eerdere MacBooks; de MagSafe oplaadaansluiting is terug.

De nieuwe MacBook Air M2 is uitgerust met een oude bekende aansluiting. De MagSafe poort is weer terug van weggeweest.

De MagSafe adapter is een magnetische oplaad aansluiting. Dit heeft twee voordelen:

  1. Je hoeft de oplader alleen maar voor de aansluiting te houden en de oplader zit direct al op z’n plek. Er is minder risico op het beschadigen van een aansluitingpoort
  2. Het tweede grote voordeel dat wanneer je per ongeluk tijdens het lopen achter je kabel blijft haken, de oplader vanzelf losspringt zonder dat je Mac meegenomen wordt.

Nieuwe kleur MacBook Air M2

Voor het eerst heeft Apple een nieuwe kleur binnen de MacBook-lijn geïntroduceerd. We hebben deze kleur al wel eerder gezien bij iPhone modellen, maar nog niet op een MacBook. De MacBook Air M2 is nu ook beschikbaar in de kleur Middernacht (Midnight Black) 

Alhoewel dit persoonlijk mijn favoriete kleur is, heb ik wel gemerkt dat deze kleur meer besmettelijk is voor vingerafdrukken. Als je hier geen problemen mee hebt is deze kleur echt een aanrader. In het echt ziet de kleur er nog mooier uit dan op foto’s.

Conclusie van onze review van de MacBook Air M2

Met de introductie van de MacBook Air M2 zijn we duidelijk beland in een nieuwe generatie van MacBooks. Met zowel een nieuw design als de nieuwe M2 processor is dit de grootste upgrade die de MacBook Air tot nu toe heeft gekregen. Daarom is dit het moment om je MacBook Air te vervangen voor dit nieuwe type.

Is dit hét moment om mijn Mac te vervangen?

Werk je al op een MacBook Pro M1 of MacBook Air M1 met de M1 chip? Dan is deze upgrade minder interessant voor je en zul je qua prestaties weinig verschil merken. Wel krijg je met deze MacBook een groter scherm, een betere webcam (1080p in plaats van 720p) en een compleet nieuw design.

Wil jij meer weten over de nieuwe MacBook? Of twijfel je nog wel type Mac voor jouw gebruik geschikt is? Neem dan contact met me op. Ook voor andere Apple Zakelijk en Apple Beheer vragen kun je bij mij terecht!