5 Redenen waarom een vast zakelijk nummer een slimme zet is

Vast zakelijk nummer
14 mei

In een wereld waar iedereen constant onderweg is, lijkt een mobiel nummer misschien de makkelijkste keuze. Maar er zijn een heleboel goede redenen om als bedrijf te kiezen voor een vast telefoonnummer. We bespreken vijf redenen waarom je kiest voor een vast zakelijk nummer.

Vijf redenen voor een vast zakelijk nummer

1. Je straalt vertrouwen uit

Professor Vince Mitchell van de Cass Business School aan de City University in Londen onderzocht waarom klanten op zoek zijn naar betrouwbaarheid. Een vast nummer speelt hier slim op in. Het stuurt een onbewust signaal dat je bedrijf echt is, dat er mensen klaarstaan om te helpen, en dat je bedrijf sterk genoeg is om in vaste telefonie te investeren.

2. Je bent beter bereikbaar

Met een vast nummer kun je gebruikmaken van slimme systemen die oproepen direct naar de juiste persoon of afdeling sturen. Dit maakt het voor klanten een stuk makkelijker om met jouw bedrijf in contact te komen en verbetert hun algehele ervaring.

3. Klanten bellen liever naar een vast nummer

Onderzoek in Engeland toont aan dat klanten tot zes keer liever een vast nummer bellen dan een mobiel nummer, zelfs als het om dezelfde dienst gaat. Dit werd aangetoond in een experiment met twee identieke advertenties van een schoonheidssalon; de advertentie met het vaste nummer kreeg bijna vier keer zoveel oproepen en had een responspercentage van bijna 60%, tegenover 10% voor het mobiele nummer.

4. Mobiel of vast? Zorg dat het vindbaar is

Ongeacht je keuze, zorg ervoor dat je contactgegevens duidelijk vindbaar zijn op je website. Dit is niet alleen een teken van transparantie en klantvriendelijkheid, maar ook wettelijk verplicht. Klanten moeten snel en eenvoudig contact kunnen opnemen via telefoon of e-mail, maar ook via moderne kanalen zoals chat en WhatsApp.

5. Je vaste zakelijke nummer op je mobiel

Je hoeft niet te kiezen tussen mobiel of vast. Met de oplossing van Cloudcarrier vast-mobiel zoals combineer je de flexibiliteit van mobiel met de professionaliteit van een vast nummer. Dit systeem maakt het mogelijk om een vast nummer te gebruiken op je mobiele telefoon, waardoor je niet gebonden bent aan één locatie maar toch een betrouwbare uitstraling hebt. Extra functies zoals een landelijk netnummer, het instellen van belgroepen en wachtrijen, verhogen de professionaliteit en toegankelijkheid.

Als deze vijf redenen je hebben overtuigd van de voordelen van een vast zakelijk nummer, wacht dan niet langer. Stap vandaag nog over op een vast nummer dat je ook op je mobiel kunt gebruiken, en combineer het beste van twee werelden. Verhoog je betrouwbaarheid, verbeter je klantenservice, en zorg dat je altijd en overal bereikbaar bent voor je klanten.

Neem nu contact op met ons en ontdek hoe eenvoudig het is om je zakelijke communicatie naar een hoger niveau te tillen!

Manon Nieuwendyk, Inside Sales Cloudcarrier

Maak de switch naar een vast zakelijk nummer vandaag nog!

Ontdek de voordelen voor je bedrijf!

Bel met Manon 📞📱