Parkos gaat ICT beheer uitbesteden aan Cloudcarrier

Parkos gaat ICT beheer uitbesteden aan Cloudcarrier. Cloudcarrier gaat al het netwerkbeheer en systeembeheer doen.
12 apr

We zijn verheugd te kunnen mededelen dat Parkos heeft gekozen voor Cloudcarrier om zijn ICT beheer aan uit te besteden. Namens het gehele Cloudcarrier team wensen wij Parkos van harte welkom!

In de praktijk betekent het dat Cloudcarrier het werkplek -, netwerk -, en systeembeheer van Parkos voor zijn rekening zal nemen.

Waarom ICT beheer uitbesteden bij Cloudcarrier?

Als bedrijf je ICT beheer uitbesteden is allesbehalve een impulsieve ‘aanschaf’. Voor de meeste bedrijven is de IT infrastructuur het hart van de organisatie. Deze infrastructuur zorgt ervoor dat je kunt bellen, mailen, printen, bestanden kunt opslaan en applicaties kan gebruiken om je dienstverlening aan te kunnen bieden.

Peter Bosma, Managing Director van Parkos zegt hierover: “Tot op heden kon ik vanwege mijn informatica achtergrond, zelf alle issues met betrekking tot ICT beheer voor mijn rekening nemen”. 

Peter vervolgt: “Echter met de groei die Parkos doormaakt, merkte ik dat ik steeds meer tijd kwijt was aan ICT beheer gerelateerde zaken. Dit leidt af van de focus die nodig is op onze core business; het organiseren van parkeermogelijkheden voor reizigers die met het vliegtuig op reis gaan. Om die reden ben ik op zoek gegaan naar een partij waaraan ik ons volledige IT beheer kon uitbesteden”

De ICT omgeving van Parkos omvat Apple apparatuur, Google Workspace en een fysiek netwerk (bv. router, switch en access points). Omdat alle apparatuur die wordt gebruikt van Apple is, hecht Parkos er waarde aan dat het IT bedrijf waaraan het ICT beheer wordt uitbesteed Apple-minded is. Daarnaast was een van de vereisten van dat het IT bedrijf bestond uit tenminste 10 medewerkers, zodat er altijd hulp geboden kon worden bij vragen of storingen. Ook in de vakanties

Middels een zoekopdracht op het Apple Consultants Network is Parkos, Cloudcarrier op het spoor gekomen en zijn we in gesprek geraakt. Cloudcarrier bestaat uit 13 medewerkers waarvan er 6 FTE gecertificeerde Apple Consultants zijn die fulltime de servicedesk bezetten. Omdat Cloudcarrier naast Apple ook gespecialiseerd is in Google Workspace en Extreme Networks Gold Partner is voor zakelijke WiFi oplossingen, was de match snel gemaakt.

Maar alleen de match op producten was niet nog niet genoeg om zomaar ja te zeggen en het beheer over te dragen aan Cloudcarrier. Zowel Parkos als Cloudcarrier hechten veel waarde aan een informele bedrijfscultuur en normen en waarden die horen bij deze cultuur. Zowel Parkos als Cloudcarrier hebben in hun ‘bedrijfs DNA’ dat er een informele cultuur moet bestaan waarin iedereen gelijk is en gelijke kansen krijgt.

Hiermee was de uiteindelijke match een feit en heeft Parkos besloten zijn ICT beheer te gaan uitbesteden aan Cloudcarrier.

Peter Bosma | Parkos
"Het is voor één persoon onmogelijk om alle kennis van IT bij te houden. Daarvoor gaat de technologische ontwikkeling simpelweg te snel."

Peter Bosma Parkos

Wat hebben wij gedaan voor Parkos op het gebied van ICT beheer?

Toen de handtekening eenmaal onder het contract stond zijn we meteen aan de slag gegaan om de bestaande ICT infrastructuur bij Parkos te inventariseren. De hoogste prioriteit hebben we gegeven aan het optimaliseren van het (WiFi) netwerk.

Cloudcarrier realiseert eerst een professioneel WiFi netwerk

De bestaande WiFi infrastructuur was niet optimaal. De dekking was niet overal goed waardoor (beeld)gesprekken soms stroef verliepen, vastliepen of helemaal weg vielen.

Onze CWNA gecertificeerde WiFi specialist heeft daarom eerst een WiFi Site survey uitgevoerd om precies te bepalen op welke plek welke access points moesten komen te hangen om zo door het hele bedrijf goede dekking te hebben.

Aan de hand van deze survey hebben wij het optimale aantal en soort access points bepaald met de daarbij benodigde router en switch. Al vrij snel na deze survey hebben we een nieuw professioneel zakelijk WiFi netwerk kunnen bewerkstelligen.

Dit netwerk werkt tot vandaag de dag volledig storingsvrij en kan middels onze Extreme Cloud IQ oplossing op afstand worden gemonitord en onderhouden.

Cloudcarrier neemt alle Apple apparatuur van Parkos in beheer

Zoals je eerder al hebt kunnen lezen was het voor Parkos belangrijk dat de partij aan wie het IT beheer zou worden uitbesteed Apple-minded was. Het in beheer nemen van alle Apple apparatuur die in gebruik is bij Parkos liep dan ook parallel met het implementeren van het nieuwe netwerk zoals hierboven beschreven.

In de afgelopen weken heeft Cloudcarrier alle apparatuur van Parkos in zijn beheeromgeving opgenomen. Hierdoor is het mogelijk om alle apparaten vanaf afstand te monitoren en bijvoorbeeld automatisch te updaten naar de meest recente macOS versie.

Google Workspace licenties worden overgenomen

Omdat Parkos al gebruik maakte van Google Workspace hoefde er op dit gebied weinig te gebeuren. De licenties hoefden alleen te worden overgenomen van de huidige partij waarbij de licenties werden afgenomen.

Dit in tegenstelling tot een organisatie die van Microsoft naar Google gaat. In dat geval hadden we een volledig migratieplan uitgewerkt en doorgevoerd.

Cloudcarrier biedt support op alle diensten die Parkos heeft uitbesteed

Met het uitbesteden van het volledige ICT beheer van Parkos aan Cloudcarrier biedt Cloudcarrier ook volledig support op alle diensten die onderdeel uitmaken van dit IT beheer. Medewerkers van Parkos kunnen gebruik maken van onze servicedesk voor alle vragen/issues met betrekking tot systeembeheer, netwerkbeheer en Google Workspace.

Kortom: Als je niet kunt werken en dit heeft te maken met de ICT infrastructuur dan kun je met je vraag bij ons terecht.

Onze Apple Consultants zijn ondertussen meerdere malen op locatie geweest bij Parkos en zijn iedere keer met open armen ontvangen. Ook bij Cloudcarrier hebben we Parkos in onze armen gesloten en zijn we blij met een prettige samenwerking tot dusver!

Wil jij ook je ICT beheer uitbesteden?

Denk je er ook over om je ICT beheer uit te besteden aan een externe partij, maar zit je nog vol met vragen? Onze Apple Consultants vertellen je graag meer over de mogelijkheden. Je kunt rechtstreeks met ons bellen op 088 25 22 010 en als je liever wilt mailen dan kan dat ook op info@cloudcarrier.nl.

ICT uitbesteden Parkos | ICT Beheer

Over Parkos

Parkos bestaat uit 65 medewerkers en maakt een gezonde groei door sinds de oprichting 8 jaar geleden. Heb je ooit gevlogen? Dan is de kans groot dat je behalve de reis zelf ook hebt overwogen hoe je naar het vliegveld zou reizen. Ben je met de

Parkos faciliteert het boeken van parkeerplaatsen rondom vliegvelden zodat jij met een gerust hart op reis kan. Het gebruik van technologie is om die reden essentieel om 24/7 boekingen te kunnen verwerken.

Dit is wat de oprichters van Parkos, Arne Bos en Peter Bosma, erover zeggen:

“Reizen en vliegen is de laatste jaren veel goedkoper geworden. Maar waarom is parkeren op de luchthavens nog zo duur? En als je een goedkope parkeerplaats hebt gevonden, hoe weet je dan of de parkeerplaats betrouwbaar en eerlijk is? We vonden het tijd om reizigers te helpen deze vragen te beantwoorden en een transparant aanbod te maken. Dat is de reden waarom we Parkos zijn begonnen.”

“Bij Parkos helpen we reizigers met het vinden van de beste parkeerplaats in de buurt van de luchthaven. Net zoals Airbnb geen appartementen heeft en Uber geen taxi’s heeft, heeft Parkos geen eigen parkeerplaatsen. Wij spelen een bemiddelende rol in de markt tussen vraag en aanbod.”

“Dit doen we in zo’n 14 landen met 65 collega’s in de binnenstad van Groningen. Omdat we een internationaal bedrijf zijn, werken hier bij Parkos collega’s met 10 verschillende nationaliteiten en spreken we meestal Engels met elkaar. Zo hebben we collega’s die uit Italië, Frankrijk, Polen, de VS en Duitsland komen. 

“Diversiteit is belangrijk voor ons. Daarom hebben we niet alleen collega’s met verschillende nationaliteiten, maar is ook de verdeling tussen vrouwen en mannen gelijk.”