Overstappen op Office 2016

Microsoft heeft haar Office voor de Mac vernieuwd met Office 2016! Wat is er nieuw en waarom zou je overstappen?

Organisaties die Mac gebruiken maken vaak nog gebruik maken van Office voor het uitwisselen van bestanden met Windows gebruikers. Office 2016 is beter afgestemd op Mac en maakt de overstap van Windows naar Mac eenvoudiger. In Office 2016 is het nu mogelijk om in fullscreen te werken en efficiënt gebruik te maken van de trackpad. Daarnaast is Office 2016 een stuk sneller geworden dan zijn voorganger.

Een greep uit de nieuwe functionaliteiten:

Wikipedia koppeling ingebouwd

Gebruik snel Wikipedia artikelen in je Word documenten. Hierdoor heb je altijd een bron bij de hand waarvan je gebruik van kan maken. In Wikipedia zijn afbeeldingen, teksten en nog vele andere gegevens beschikbaar over het onderwerp waar je document over gaat.

image-word-wikipedia

 

Locatiegebaseerde grafieken in Excel

Het is mogelijk om grafieken te maken die op locatie gebaseerd zijn. Het is zelfs mogelijk om dit in een landkaart weer te geven. In Excel zit de functionaliteit om gebruik te maken van Bing Kaarten. Hierdoor is het mogelijk om de grafieken visueel te maken door dit weer te geven op de landkaart.

image-excel-bing-maps

 

Samenwerken in documenten

Het samenwerken in Office 2016 werkt nog niet zoals je misschien gewend bent van Google Drive. Zodra er wijzigingen zijn moeten deze handmatig worden gesynchroniseerd. Hierdoor is het “real-time samenwerken” niet live en zijn er nog veel handmatige acties noodzakelijk om tegelijkertijd te werken. Ook is er een Microsoft account nodig met OneDrive waardoor dit type bestanden ineens verplicht een andere opslaglocatie krijgen. Wil je graag samenwerken in documenten zoals het hoort? Neem eens een kijkje bij de Google G Suite oplossingen.

word-collab

Office 2011 is niet meer leverbaar

Wanneer je nog niet over Office beschikt kunnen wij enkel de nieuwe Office 2016 leveren. Beschik je al over Office 2011 dan kun je deze blijven gebruiken. Maar let op, Microsoft heeft aangekondigd dat er na 10 oktober 2017 geen beveiligingsupdates meer beschikbaar komen voor Office 2011. Om eenheid in de organisatie te houden en de organisatie te beschermen tegen veiligheidsfouten in de software raden wij aan om zo spoedig mogelijk te upgraden naar Office 2016.