Nieuwe Macs met M1 chip

M1 chip | Apple
25 jun

Heb jij een Apple laptop? Dan zal het je waarschijnlijk niet ontgaan zijn dat Apple groot nieuws heeft aangekondigd. Vanaf nu zijn nieuwe Macs met M1 chip te verkrijgen.

De ontwikkeling van de M1 chip

Apple heeft de stoute schoenen aangetrokken en is eind vorig jaar met een eigen ontwikkelde computerchip gekomen. Waar Intel inmiddels zijn releasedatum van de 7 nanometer chip meerdere keren heeft uitgesteld, heeft Apple het heft in eigen handen genomen. Dit hebben zij gedaan door de revolutionaire 5 nanometer M1 chip te ontwikkelen.

Apple is een eigen M1 chip gaan ontwikkelen waarmee zij niet meer afhankelijk zijn van de ontwikkelingen van Intel. Eind 2020 is Apple gekomen met de M1 chip die speciaal is ontwikkeld voor de MacBook Air, MacBook Pro, iMac en de iPad Pro. Maar wat maakt de M1 chip nou zo speciaal? De 3 pijlers staan hieronder uitgewerkt.

De nieuwe M1 chip zorgt voor een betere batterijduur

Herken je het probleem dat je tijdens je werkzaamheden plotseling je laptop moet opladen? Dit is mede door de nieuwe M1 chip nu echt verleden tijd. De nieuwe M1 MacBooks beschikken over een verbeterde batterijduur. Je MacBook gaat 15 uur mee bij het gebruik van draadloos internet.

De 8-core CPU in de M1 chip is zo ontworpen dat deze topprestaties kan leveren die niet ten koste gaat van de batterijduur. Als je de MacBook M1 vergelijkt met de allernieuwste Intel i5 chip, dan levert de nieuwe chip van Apple aanzienlijk betere prestaties op elk stroomniveau. Bij normaal gebruik is de MacBook M1 tot twee keer sneller dan de CPU van de Intel chip.

Kortom: de kracht van de nieuwe M1 chip zorgt ervoor dat jij de hele dag gebruik kan maken van je MacBook zonder op te laden.

De nieuwe chip levert krachtigere prestaties

De M1 chip is in structuur kleiner geworden, maar in daden zijn zij gegroeid. De MacBook die alles kan bevat nu geheugen dat onvoorstelbare dingen mogelijk maakt. De M1 chip heeft tot 16 GB supersnel centraal geheugen dat efficiënt over de CPU, GPU en Neural Engine verdeeld wordt. Dit zorgt ervoor dat alles moeiteloos verloopt en jij zorgeloos aan het werk kan!

Apps op de nieuwe Mac met M1 chip

De langverwachte feature van Apple is dan eindelijk daar. iPhone en iPad apps kunnen nu ook op de M1 MacBooks gebruikt worden. Hierdoor heeft de Mac een enorme uitbreiding aan mogelijke apps.

Gelukkig wordt er met alles rekening gehouden en heeft Apple een systeem ontwikkeld dat apps die alleen ondersteund worden door de Intel processors ook beschikbaar zijn voor de M1 Macs. Met dit systeem (Rosetta 2) is het mogelijk dat de Intel apps ook op de M1 Macbook gedraaid worden.

Gelukkig voor de gebruikers lever je niets in om deze apps te gebruiken op de MacBook. Alle apps zullen blijven werken zoals je gewend bent, met daarbij dus de mogelijkheid om ook iPadOS/iOS apps op jouw MacBook te draaien.

Wat betekent dit voor jou?

Hoewel de M1 Macs in uitstraling niet of nauwelijks veranderd is, heeft het systeem revolutionaire stappen gemaakt. Naast de betere prestaties, langere batterijduur en de mogelijkheid tot de iOS apps biedt de M1 nog veel meer. De kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid van het besturingssysteem van de iPhone en iPad breidt zich nu ook uit naar de MacBook en iMac.

De ontwikkelaars hebben het over een nieuw tijdperk voor de MacBook/iMac, waarbij Apple’s eigen ontwikkelde chip veruit de beste prestaties geeft die ze ooit hebben ontwikkeld. Met een unieke combinatie van uitstekende prestaties, krachtige features en ongelooflijke efficiëntie is Apple wederom de concurrentie een stap voor.

Vraag het onze Apple Consultants

Onze Apple Zakelijk oplossing bestaat uit de verkoop én het beheer van Apple apparatuur. Heb je vragen over Apple? Onze Apple Consultants geven je graag advies. Je kunt ons bellen op 088 25 22 010 of contact opnemen middels het contact formulier.