De nieuwe MacBook Pro 2016

Nog sneller, nog dunner

Apple heeft de nieuwe MacBook Pro’s aangekondigd tijdens het laatste Apple Event van dit jaar. De MacBook Pro is nog sneller, dunner en heeft een kleurenscherm gekregen op zijn toetsenbord.

Een geniale touch bar

Door het vervangen van de Functietoetsen heeft Apple in haar nieuwe MacBook Pro de Touch Bar toegevoegd. Met de Touch Bar kan je nog sneller handelingen doen binnen applicaties. Doordat de Touch Bar zich aan de applicatie aanpast waarin je werkt krijg je iedere keer andere knoppen en opties te zien. Accepteer een FaceTime oproep, gebruik Emojis, kies een kleur voor de tekst. Dat alles is mogelijk via de Touch Bar.

macbookpro-keyboard

Ontgrendelen met uw vingertoppen

Je kent het waarschijnlijk wel, Touch ID. Hiermee kan je met jouw vingertoppen jouw iPhone of iPad ontgrendelen. Het is nu ook mogelijk om Touch ID te gebruiken op de nieuwe MacBook Pro’s. Hierdoor kan je snel schakelen tussen gebruiker account en notities ontgrendelen. Binnenkort is het ook mogelijk om met Apple Pay te betalen op de nieuwe MacBook Pro’s.

Snelheid om u tegen te zeggen

Apple beweert dat haar nieuwe MacBook Pro’s 100% snellere opslag hebben dankzij nieuwe SSD’s. Nadat de eerste reviewer’s de MacBook’s hebben getest kunnen zij bevestigen dat de snelheid is verdubbeld. Doordat de nieuwe SSD in de MacBook zit wordt het interessanter om gebruik te maken van een cloudopslagdienst welke vervolgens via een synchronisatie tool de bestanden lokaal op jouw MacBook zet. Omdat de bestanden lokaal staan en niet in de cloud kan je optimaal gebruik maken van de snelheid. Een snellere SSD zorgt niet alleen dat bestanden sneller worden verplaatst of geopend maar ook Apps die op je MacBook staan laden sneller.

‘Het meest heldere en kleurrijke display ooit op een MacBook’

Door de nieuwe P3-kleurweergave geeft het nieuwe retina display 25% meer kleuren. Hierdoor zie je meer rode en groene tinten.

macbookpro-display

Ze zijn terug

Zoals vroeger, de speakers zitten weer aan de voorkant van de nieuwe MacBook Pro. Apple heeft ze opnieuw ontworpen en hierdoor leveren de speakers nu 58% meer volume.

Nog meer ruimte

De trackpad is vergroot, maar liefst 2x. Hierdoor heb je nog meer ruimte om te bewegen en te klikken met je vingers op het Force Touch-trackpad.

Modellen
De nieuwe MacBook Pro is in 3 varianten uitgebracht namelijk:

De 13-inch zonder Touch Bar

macbookpro

De 13-inch met Touch Bar

macbookpro

De 15-inch met Touch Bar

macbookpro

Wil je meer informatie over een van de nieuwe MacBook Pro’s of de integratie met cloud diensten? Neem contact met ons op, wij zullen je meer vertellen over de mogelijkheden.