Nieuwe MacBooks & Mac mini voor professionals

MacBook Pro M2 Pro banner
17 jan

Eindelijk is het zover, de nieuwe generatie MacBook Pro & Mac mini’s zijn vandaag door Apple aangekondigd. De nieuwe Macs zijn de echte krachtpatsers van de Mac line-up, en bieden een enorme upgrade op gebied van de accuduur.

M2 Pro & M2 Max, de krachtpatsers onder de Macs

De nieuwe MacBook Pro 14- & 16-inch en Mac mini zijn vanaf deze generatie voorzien van de nieuwe M2 Pro en M2 Max chip. Deze nieuwe Apple silicon chips zijn gemaakt voor de professionals die in hun dagelijkse werk gebruik maken van zware software. Op deze nieuwe Mac kun je ten opzichte van de snelste Intel-Mac:

  • 6x sneller effecten renderen
  • 2x sneller kleurcorrecties toepassen
  • 4,4x sneller code compilen
  • 3x sneller Photoshop functies uitvoeren
  • 10,6x sneller afbeeldingen upscalen

Al met al zul je merken dat de M2 Pro & M2 Max zware taken met veel meer gemak uitvoert.

MacBook video-editing

Naast deze hogere prestaties heeft de Mac ook enorm veel upgrade-mogelijkheden. Zo kun je de Mac uitbreiden tot 96GB aan centraal geheugen, en kun je de GPU tot 36-cores opvoeren. Daarnaast kun je kiezen voor een Mac opslag tot zelfs 8TB aan flashgeheugen.

Één van de redenen om een upgrade te maken van de MacBook Air naar de MacBook Pro is om meer dan 1 scherm aan te sluiten op je Mac. Zo kun je met speciale software op je MacBook Air wel gebruik maken van twee schermen, maar vanaf de MacBook Pro 14- & 16-inch kun je tot wel 4 externe schermen native aansluiten zonder hiervoor speciale software te installeren.

Een accuduur waar je u tegen zegt

Je zou denken dat de batterijduur aardig te lijden heeft onder al deze prestatie upgrades, maar niets is minder waar. De nieuwe 16-inch MacBook Pro heeft de langste batterijduur ooit in een Mac. Zo kun je in dit model tot 22 uur onafgebroken video kijken, en op de 14-inch tot 18 uur. Concreet betekent dat twee volle werkdagen, met nog batterijduur over. Vooral de medewerkers die hybride werken, met niet altijd een stopcontact in de buurt, worden hier heel blij van.

Aansluitingen, zonder concessies

Wat de MacBook Pro onderscheidt van de MacBook Air zijn natuurlijk de aansluitingen.

MacBook Pro 2023 aansluitingen

Vanaf de nieuwe generatie MacBook Pro is deze voorzien van een HDMI 2.1 aansluiting. Dit betekent meer schermen tegelijkertijd aansturen, in een hogere resolutie, met een hogere framerate. Sluit tot wel drie Pro Display XDR-schermen en een 4K-tv aan met M2 Max. Of sluit tot twee Pro Display XDR-schermen aan met M2 Pro.

Wi-Fi 6E, geschikt voor de toekomst

Al enige tijd is bekend dat Wi-Fi 6E de opvolger wordt van Wi-Fi 6. Deze nieuwe Wi-Fi standaard is een enorme upgrade, omdat het naast 2.4GHz en 5GHz een extra frequentie (6 GHz) beschikbaar maakt. Deze nieuwe Mac is de eerste Mac die deze nieuwe Wi-Fi standaard ondersteund en omarmt. Vooralsnog zul je hier niet direct veel van merken, maar de komende jaren zullen steeds meer netwerken worden klaargestoomd voor deze nieuwe GHz-band. En met deze nieuwe Mac weet je, ik ben er klaar voor!

Gebruikt jou organisatie al Apple?

Webinar februari 2024

Maar heb je dit nog niet in beheer? Kan jij zien hoeveel apparaten er in gebruik zijn, hoe gezond al je apparaten zijn, of ze op de laatste MacOS zitten? Is het antwoord op minstens een van deze vragen ‘nee’? Dan is het tijd om je in te schrijven voor de webinar over het beheren van je Apple devices.

Apple Consultants Michael en Manuel leggen je tijdens deze sessie uit waarom het beheer cruciaal is voor naadloze integratie en veiligheid van MacBooks, iPhones en meer…

Zijn jouw Macs aan vervanging toe?

De ervaren Apple Consultants van Cloudcarrier helpen jou in de beste hardware-keuze voor jouw organisatie. Doordat wij zowel het advies, de aanschaf, de implementatie en uiteindelijke beheer en support bieden, heb je een one-stop shop voor al je Apple vraagstukkenDe nieuwe MacBook Pro en Mac mini zijn vanaf dinsdag 24 januari 2023 verkrijgbaar.

Ben jij nou benieuwd hoe die nieuwe Mac op jouw bureau staat? Bekijk dan hier de nieuwe MacBook op jouw werkplek via AR (alleen te openen in Safari):

ICT Servicedesk | Systeembeheer | ICT beheer

Ik wil contact met een Apple Consultant

Ben jij benieuwd of deze nieuwe Macs een slimme investering zijn voor jouw organisatie? Of wil je dat één van onze Apple Consultants jouw Mac-vragen beantwoord? Neem dan contact met ons op:

Bel mij