Nieuw! Team Drives, beter samenwerken in een gedeelde Drive

Google heeft een nieuwe functie genaamd Team Drives aangekondigd. Met Team Drives wordt het delen van bestanden binnen je organisatie nog gemakkelijker. Voorheen verdween een bestand wanneer de eigenaar van dit bestand uit de organisatie verdween. Met Team Drives blijft dit bestand onderdeel van de mappenstructuur, en is de organisatie altijd eigenaar van de bestanden. Ook kunnen restricties op bestanden in een Team Drive worden ingesteld, zoals het niet mogen delen van een document. Wij zetten alle voordelen van Team Drives op een rijtje:

Gemakkelijk toevoegen en verwijderen van gebruikers

Met Team Drives is het voor beheerders van de schijf enorm gemakkelijk om gebruikers toe te voegen aan de bestanden die binnen de organisatie worden gebruikt. Daarnaast is het net zo gemakkelijk om een gebruiker te verwijderen van deze bestanden. Zo kan een medewerker die een team verlaat niet meer bij gegevens van de organisatie.

Bestanden blijven bewaard wanneer de bestandseigenaar wordt verwijderd

Voorheen werden bestanden die door een gebruiker zijn aangemaakt verwijderd wanneer deze werknemer uit de Google systemen werd gehaald. Met Team Drives worden deze bestanden altijd bewaard, en is een gebruiker nooit eigenaar van een bestand. Zo raak je geen bestanden meer kwijt.

Administratorrechten op Team Drives instellen

Met Team Drives kunnen administrators aan worden gewezen die deze mappen mogen beheren. Zij bepalen welke gebruikers toegang krijgen tot de bestanden van je organisatie. En als een gebruiker moet worden verwijderd kan een administrator dit heel eenvoudig doen.

Delen van bestanden toestaan of weigeren

Met Team Drives kan zelf worden gekozen welke bestanden of mappen door je gebruikers mogen worden gedeeld. Je kunt zelfs bepalen of de gedeelde bestanden alleen mogen worden gelezen of dat deze ook mogen worden bewerkt. Hieronder vind je de rechten die je kunt toewijzen:

     Full     EditComment   View
  Kan mappen en bestanden zien
  Kan reacties achterlaten op bestanden
  Kan aanpas-, toestaan- en afslaan- suggesties doen
  Kan bestanden en mappen creëren
  Kan leden toevoegen en verwijderen
  Kan gebruikers aan bestanden toevoegen
  Kan bestanden en mappen verplaatsen
  Kan bestanden en mappen verwijderen
  Kan bestanden terughalen vanuit de prullenbak

Team Drives is dus een enorm interessante uitbreiding binnen het Google G Suite platform. Op dit moment is het alleen nog maar beschikbaar als testproduct, maar mocht u hier een demonstratie van willen krijgen kunt u contact met ons opnemen.

macbook-team-drives cloudcarrier