Welkom macOS Sierra

Bij de aankondiging van het nieuwe Mac besturingssysteem heeft Apple aangegeven af te stappen van de naam Mac OS X en dit voortaan macOS te noemen zodat dit meer in lijn staat met de namen van andere Apple besturingssystemen. macOS Sierra introduceert Siri op de Mac, met intelligente en handige functies die we al kennen van iPhone en iPad en geheel nieuwe mogelijkheden die speciaal voor de Mac zijn ontwikkeld. Toffe nieuwe mogelijkheden zijn het universele klembord (knippen en plakken tussen je Mac en iPhone) en het automatische ontgrendeling van je Mac met je Apple watch. Daarnaast heeft Foto’s een nieuwe aandenkens-functie die automatisch verzamelingen aanmaakt van je favoriete foto’s en video’s.

Met Siri op de Mac kunnen gebruikers berichten en e-mails versturen, documenten zoeken, informatie of foto’s opzoeken, de systeemvoorkeuren aanpassen en nog veel meer. Het universele klembord maakt het mogelijk om materiaal uit een app op het ene Apple device te kopiëren en te plakken in een app op een ander Apple device. En dankzij Automatische ontgrendeling worden gebruikers automatisch ingelogd op hun Mac als ze een Apple Watch dragen waarop ze al zijn ingelogd.

macossierra

Foto’s bevat nu de functie ‘Aandenkens’, waarmee favoriete en misschien al vergeten momenten uit een fotobibliotheek weer even worden teruggehaald. Deze functie maakt namelijk automatisch fotoverzamelingen aan van bijzondere momenten, zoals een verjaardag of een verre reis. Foto’s maakt gebruik van geavanceerde computeranalyse om gezichten, objecten en omgevingen in afbeeldingen te herkennen, zodat foto’s op basis van die informatie teruggevonden kunnen worden. En met de nieuwe bewerkingstool ‘Gloed’ kunnen gebruikers hun foto’s sprekender maken door bepaalde onderdelen uit te lichten en donkere plekken meer contrast te geven.

macossierra

Andere nieuwe features in macOS Sierra:

  • Met Berichten worden gesprekken alleen maar boeiender. Gebruikers kunnen nu vanuit de app webkoppelingen bekijken en videofragmenten afspelen, en met Tapback direct op berichten reageren in de vorm van onder andere een hartje of een duim omhoog. Daarnaast kunnen ze een bericht ook meer impact geven met grotere emoji’s.
  • Tabbladen zijn nu beschikbaar in Mac-apps die het gebruik van meerdere vensters ondersteunen, zoals Kaarten, Mail, Pages, Numbers, Keynote, Teksteditor en zelfs apps van andere leveranciers.
  • Met Beeld in beeld kunnen video’s uit Safari of iTunes worden weergegeven in een venster op het bureaublad. Dit venster kan worden vergroot of verkleind, of naar een hoek van het scherm worden versleept, zodat gebruikers de video kunnen bekijken terwijl ze doorwerken.
  • Met de feature voor geoptimaliseerde opslag wordt ruimte op een Mac vrijgemaakt door minder vaak gebruikte onderdelen in de cloud te bewaren. Ook worden gebruikers eraan herinnerd om apps en bestanden te verwijderen die ze niet meer nodig lijken te hebben.
  • Met Apple Music in iTunes is het nog eenvoudiger om nieuwe muziek te ontdekken en door nieuwe of exclusieve releases te bladeren.

 

Hoe krijg je macOS Sierra?

Wij nemen contact op met onze klanten die hun Mac’s laten beheren via ons Apple beheer platform Qploy. Deze update hebben we geautomatiseerd en zal na een herstart actief worden. De update zelf neemt ongeveer 45 minuten in beslag.

Op het moment zijn een aantal klanten aan het testen. Na het verwerken van deze feedback zullen we steeds meer Mac’s uitrollen met macOS Sierra.

Heb je vragen? Neem vrijblijvend contact met ons op.