Apple Keynote Mei 2024: De nieuwe iPad Air en iPad Pro

Apple-iPad-Pro-Apple-Pencil-Pro-240507
08 mei

Op 7 mei hield Apple een keynote waarin het de nieuwste toevoegingen aan de iPad-lijn presenteerde, inclusief de vernieuwde iPad Air en een krachtigere iPad Pro.

Apple iPad Pro, Keynote mei 2024

De Vernieuwde iPad Air: Groter, Sneller en Slimmer

Voor het eerst introduceert Apple de iPad Air in twee formaten, namelijk een compacte 11-inch en een ruime 13-inch versie, beide uitgerust met de razendsnelle M2-chip. Deze vernieuwing belooft gebruikers fenomenale prestaties, enorme AI-capaciteiten, snellere wifi, en een nieuwe landscape-camera aan de voorkant, en is geschikt voor de nieuwe Apple Pencil Pro, waarover later meer.

De 13-inch iPad Air, met 30% grotere schermruimte, biedt een verbeterde ervaring voor multitasking en creatieve projecten. Beide modellen hebben een Liquid Retina-display met anti-reflectiecoating, True Tone-technologie, en ondersteuning voor een breed kleurenpalet, wat zorgt voor levendige en scherpe beelden.

Kracht en prestatie: De M2-Chip aan het werk

De M2-chip, een stap vooruit ten opzichte van de voorganger M1, brengt de iPad Air naar nieuwe hoogtes met een 8-core CPU en een 10-core GPU. Deze upgrade resulteert in een 50% snellere prestatie vergeleken met de M1-modellen, waardoor gebruikers moeiteloos kunnen genieten van grafisch toepassingen en games.

AI en Machine Learning op de voorgrond

Dankzij de 16-core Neural Engine in de M2-chip, biedt de iPad Air verbeterde AI-mogelijkheden, wat bijdraagt aan een slimmere en meer gepersonaliseerde gebruikerservaring. Van geavanceerde beeldbewerking met Photomator’s Auto Enhance-tool tot hardlooptechniekanalyse met Onform’s bewegingsregistratie, de iPad Air stelt niet teleur.

De nieuwe iPad Pro

Naast de nieuwe iPad Air heeft Apple ook de nieuwste iPad Pro onthuld. Uitgerust met de baanbrekende M4-chip, die opmerkelijke snelheid en efficiëntie biedt. Dit model is beschikbaar in twee formaten: 11-inch en 13-inch, en is ontworpen met het oog op maximale draagbaarheid en kracht.

De iPad Pro schittert met zijn Ultra Retina XDR-display, dat dankzij geavanceerde tandem OLED-technologie het helderste en meest kleuraccurate beeld ooit biedt. Dit display levert een ongeëvenaarde kijkervaring, met een piekhelderheid die ideaal is voor professionals die werken met visueel intensieve content.

Met toevoegingen zoals een verbeterde camera aan de voorkant, snellere wifi en 5G-opties, en ondersteuning voor de nieuwe Apple Pencil Pro en Magic Keyboard, zet de iPad Pro een nieuwe standaard voor tablets in zowel creatieve als zakelijke omgevingen.

Het dunste Apple product tot nu toe

De nieuwe iPad Pro is niet alleen krachtig en geavanceerd, maar is ook het dunste product dat Apple ooit heeft uitgebracht. Met een dikte van slechts 5.1 mm voor het 13-inch model en 5.3 mm voor het 11-inch model, combineert deze iPad Pro buitengewone draagbaarheid met robuuste prestaties. Dit dunne design maakt het gemakkelijker dan ooit om de iPad Pro overal mee naartoe te nemen, zonder in te leveren op functionaliteit of schermgrootte. Dit maakt het de ideale keuze voor professionals die altijd onderweg zijn en voor creatievelingen die een naadloze integratie van technologie in hun dagelijks leven waarderen.

De vernieuwde Apple Pencil Pro en Magic Keyboard

Apple Pencil Pro

De Apple Pencil Pro is uitgerust met een sensor die knijpbewegingen detecteert, waardoor gebruikers snel kunnen wisselen tussen tools en kleuren zonder hun workflow te onderbreken. De toegevoegde gyroscoop zorgt voor precisie in elke penstreep, terwijl haptic feedback bevestiging biedt bij elke actie. Met de innovatieve hover-functie zien gebruikers waar de pen het scherm zal raken, ideaal voor gedetailleerd werk.

Magic Keyboard

Het Magic Keyboard biedt een zwevend design met achtergrondverlichting en een ingebouwde trackpad, wat de iPad Air transformeert in een veelzijdig werkstation. Het magnetisch bevestigingssysteem en de instelbare kijkhoeken bieden gebruikersgemak en comfort, terwijl een extra USB-C-poort het opladen tijdens gebruik mogelijk maakt.

Final Cut Pro voor iPad en Mac

Nieuw in Final Cut Pro voor iPad is de introductie van de Live Multicam-functie op de iPad, waardoor gebruikers beelden vanuit verschillende hoeken kunnen vastleggen en bewerken met de nieuwe Final Cut Camera-app. Deze functie transformeert de iPad in een veelzijdige productiestudio, waarmee tot vier devices tegelijk kunnen worden aangesloten voor een realtime overzicht.

Final Cut Pro voor Mac is ook verbeterd met nieuwe AI-features die het bewerken van video’s versnellen en vereenvoudigen. Gebruikers kunnen nu met één klik de uitstraling van video’s aanpassen en efficiënter door hun tijdlijnen navigeren.

Deze updates benutten de krachtige M4-chip in de nieuwe iPad Pro, waardoor gebruikers sneller zware tijdlijnen kunnen renderen en geavanceerde bewerkingen kunnen uitvoeren. De integratie van de Apple Pencil Pro voegt extra precisie toe aan het bewerkingsproces, vooral met functies zoals ‘Live Drawing’.

Met deze innovaties zet Apple een nieuwe standaard voor mobiele en desktop videobewerking, waardoor Final Cut Pro een nog essentiëler gereedschap wordt voor professionals in de film- en videoproductie-industrie.