Je business boosten met Google Meet Hardware

Furious businesswoman throws a punch into computer, screaming
26 mei

Met laptop, snoeren en klotsende oksels sta je te wachten voor de vergaderruimte. De vorige meeting loopt uit en je gasten zijn er al over een paar minuten. Je hebt geen idee wat je aantreft. Je bent sowieso al geen fan van al die technische toestanden. Het lijkt altijd zo makkelijk, maar het aansluiten gaat zelden soepel. Laptops die het scherm niet herkennen en andersom, kabels die ontbreken, gebrek aan geluid of juist te veel, mensen die niet in kunnen loggen. Live meetings zijn al lastig genoeg, laat staan als er ook nog thuiswerkers inloggen. 

Wordt het niet eens tijd om je presentaties en (online) meetings professionele aandacht te geven?
Meetings en presentaties kosten vaak te veel tijd en te veel energie. Terwijl ze juist geld en energie moeten opleveren. Michael Linszen van Cloudcarrier heeft er een duidelijke mening over. Is die helemaal objectief? Vast niet, maar van wie wel? Feit is dat hij weet waar hij over praat. “Bij Cloudcarrier zijn we gecertificeerd Google Workspace Partner en mogen dus officieel Google Meet Hardware en licenties leveren. We adviseren, configureren en installeren Google Meet hardware in elke vergaderruimte! Van klein tot groot. Gebruikers herkennen de voordelen direct.”

Wat is Google Meet hardware eigenlijk?
Maar voordat we starten met de business voordelen, vertellen we nog even wat Google Meet hardware eigenlijk inhoudt. Google Meet hardware is een oplossing om videovergaderingen mogelijk te maken in elke vergaderruimte. De drie verschillende Series One hardware kits bestaan uit twee interactieve beeldschermen en verschillende sets camera’s, microfoons en touchscreens voor (online) vergaderen. Een Google Workspace uitbreiding, voor meetings, video conferencing en vooral om samen te werken. De bijkomende voordelen: je kunt optimaal gebruikmaken van Google Slides, Google Meet en Google Calendar. 

De Series One Google Meet hardware bestaat uit drie nieuwe producten. De Avorcor Board 65, de Avocor Desk 27 en de Google Meet ruimtekits.

Bij de Cloudcarrier shop vind je alle Google Meet hardware bij elkaar.

1. ONTSPANNEN VERGADEREN | ALLES STAAT AL KLAAR

Bij binnenkomst in de vergaderruimte staat je meeting letterlijk klaar. Geen gedoe dus met snoeren of met je eigen laptop. De conference room faciliteert de meeting. Plug & play. That’s IT. Jij start ontspannen en dat merken je toehoorders meteen. Je drukt op 1 knop start meeting.

2. DE MEEST EFFICIENTE MEETING

Op tijd starten! Dat blijkt keer op keer het grootste struikelblok voor vergaderingen en presentaties. Er is altijd wel iemand te laat. Maar meestal begint het al bij de presentatie zelf. Met Google Meet hardware ligt het in ieder geval niet aan jou en gebruik je de gereserveerde tijd zo efficiënt mogelijk.

3. GEEN GEDOE MET INLOGGEN | SUPER SIMPEL MEEDOEN

Je hebt geen speciale plug-ins nodig, geen wachtwoorden of downloads, iedereen mag meedoen. Meteen al. Of je nu Firefox gebruikt, Safari of Google Chrome – die laatste is wel een aanrader natuurlijk. Al je deelnemers, zowel fysiek als online, starten met een positief gevoel. En aangezien je iets positiefs voor elkaar wilt boksen, sta je al bij de start met 1-0 voor. Jij en je organisatie weten van wanten.

4. HET BESTE GELUID TIJDENS MEETINGS | LOUD & CLEAR

Mensen bij je verhaal houden is al lastig genoeg, zeker online. Elke afleiding kan funest zijn voor de aandacht. Ervaar het zelf maar eens in deze video. Stel je staat te pitchen voor een belangrijke klant, de COO zit thuis achter het scherm en hoort maar de helft. Met Google Meet hardware en de TrueVoice techniek loop je geen risico op misverstanden of gebrekkige info. Je concept landt luid en duidelijk.

5. JE ONLINE MEETING SCHERP IN BEELD

Naast optimaal geluid wil je dat je presentatie er indrukwekkend uitziet. En je wilt dat de thuiswerkers je aanpak maximaal ervaren. Twee schermen naast elkaar, geen probleem. Je gasten zien de presentatie, maar ook jij bent in beeld. Belangrijk, want zo houd je contact met je publiek. Google Meet hardware kan bovendien worden aangepast aan elke vergaderruimte. Kies voor een camera met breed gezichtsveld voor kleine ruimtes of breid uit naar grotere ruimtes met de optische zoom van een mechanische pan-kantel-zoom-camera.

6. HYBRIDE VERGADEREN WORDT LEUK

De hoge kwaliteit van beeld en geluid maakt hybride vergaderen een stuk minder vermoeiend. De interactie met toehoorders vanuit de hele wereld wordt opeens een meerwaarde in plaats van een stoorfactor. Daar komt bij dat Google Workspace creatieve oplossingen biedt om videomeetings nog effectiever en inclusiever te maken.

Een tof voorbeeld is Google Jamboard waarmee je moodboards kunt maken, post-its en afbeeldingen kunt gebruiken en tegelijkertijd met meerdere mensen mee kunt brainstormen. Met Breakoutruimtes kun je alle deelnemers opdelen voor groepsopdrachten, vraag je om te stemmen op verschillende stellingen van de deelnemers met de Polls functie, en kunnen deelnemers met “Vraag en antwoord” anoniem en direct vragen stellen aan de presentator.

7. INNOVATIEVE PARTNER VOOR DE TOEKOMST

Je hebt meestal maar 1 kans voor een eerste indruk – waar kennen we die ook alweer van? Wil jij indruk maken op je potentiële klant, of op je collega’s? Wil je laten zien dat jij vooruitstrevend bent en de beste partij voor de toekomst? Dan is Google Meet hardware de investering meer dan waard. Het is de kick-start voor een nieuwe wereld.

Ben je benieuwd hoe je Google Meet hardware in kunt zetten, in kunt bouwen of in kunt richten? Lees dan de blogs achter de links, of neem contact op met Cloudcarrier voor een eerste meeting. Zetten we ‘m meteen in de Google Agenda. Join a meet!

Michael Linszen, Commercieel Directeur & Co-Founder van Cloudcarrier

Heb je vragen? Neem direct contact op met één van onze experts!

Bel 088 25 22 010 of mail je vraag naar sales@cloudcarrier.nl

Contact opnemen