IT beheer: Cloudcarrier en Ace slaan de handen ineen

Cloudcarrier gaat samenwerken met Ace op het gebied van ICT beheer. Cloudcarrier zal als ICT beheer het netwerkbeheer en systeembeheer voor zijn rekening nemen.
19 sep

Cloudcarrier en Ace zijn overeengekomen dat Cloudcarrier vanaf heden het volledige IT beheer van alle aangesloten agencies van Ace voor zijn rekening zal nemen. Deze samenwerking houdt in dat Cloudcarrier hét ICT bedrijf is voor alle ICT oplossingen binnen Ace.

In de praktijk betekent dit dat wij alle diensten zullen verzorgen op het gebied van netwerkbeheer, systeembeheer, werkplekbeheer en cloud diensten. Daarnaast zal onze ICT servicedesk het centrale aanspreekpunt zijn voor alle medewerkers van alle agencies van Ace om support te bieden. 

Netwerkbeheer

Begin juli hebben we de volledige IT infrastructuur van het prachtige nieuwe pand van Ace aan de Danzigerkade 15 geïmplementeerd. Het merendeel van de agencies in de Ace familie zal aan het eind van de zomer verhuizen naar dit pand. Een goed werkend netwerk is logischerwijs essentieel om alle 300 medewerkers van snel Wi-Fi te voorzien. 

Cloudcarrier heeft alle etages van de 4000m2 grote locatie ingericht vanaf de internetlijn, routers en switches tot aan de tientallen access points waar het pand mee wordt uitgerust. Na implementatie van het netwerk zullen we ook het ICT beheer van het volledige netwerk voor onze rekening nemen.

Systeembeheer

In de rol van ICT beheerder zorgen wij er samen met de IT director van Ace voor dat het IT beleid wordt uitgevoerd zoals beschreven. Werkzaamheden die we op het gebied  van systeembeheer uitvoeren zijn onder andere:

IT beheer van Apple hard – en software

Als onderdeel van onze ICT beheer oplossing gebruiken we Mobile Device Management (MDM) software. Hiermee is het mogelijk alle Apple devices die worden gebruikt door medewerkers van Ace op afstand te onderhouden. Nieuwe software kan centraal naar alle devices gepushed worden vanuit Cloudcarrier

Security

Het werken met een Mac is in de basis al veiliger dan met een Windows computer. Doordat we alle apparaten altijd van de laatste updates voorzien verkleinen we de kans op kwetsbaarheden ook nog eens aanzienlijk. Daarnaast maakt Ace gebruik van een geavanceerde end-point security applicatie om maximale veiligheid te waarborgen.

ICT Servicedesk

De ICT Servicedesk van Cloudcarrier monitort alle gebruikte hard – en software proactief en kan zo op voorhand complicaties voorkomen. Mocht er onverhoopt toch een keer een storing plaatsvinden of een medewerker heeft problemen met zijn/haar Mac, digitale werkomgeving en/of WiFi, dan is onze servicedesk dagelijks bereikbaar om ondersteuning te bieden. 

Daarnaast bieden wij ook IT beheer aan op locatie. Een van onze specialisten is regelmatig fysiek aanwezig om vragen van gebruikers te beantwoorden en de werking van apparatuur in het pand te controleren.

Werkplekbeheer 

In samenwerking met Ace verzorgen we alles rond de werkplek zodat alle medewerkers ‘de werkplek waar je blij van wordt’ hebben. Of het nou gaat om een nieuwe Mac, Magic Keyboard, een tweede beeldscherm of een zakelijke telefoon, alles wordt centraal door ons beheerd. 

Ook de vergaderzalen zijn voorzien we een moderne AV oplossing zodat (online) vergaderen met de hoogste kwaliteit kan gebeuren. De combinatie van goed zakelijk Wifi,  Apple TV’s en Google Meet hardware installaties maakt videoconferencing maken van (online) vergaderen een feest! 

Cloud diensten 

De moderne werkplek is allang niet meer plaatsgebonden. Door middel van het gebruik van Google Workspace kunnen alle agencies met elkaar communiceren via de cloud. Opslag van data gebeurt door middel van Google Drive. Hiermee is de volledige IT omgeving cloud based en heeft iedereen overal en altijd toegang tot zijn/haar bestanden. 

Kwalitatief IT beheer is niet alles. Matchende culturen zijn net zo belangrijk!

In de zoektocht naar een nieuwe IT partner was naast professionaliteit van de dienstverlening ook cultuur een belangrijke criterium voor Ace. Al in een vroeg stadium bleek dat er grote overlap is tussen de cultuur van Ace en Cloudcarrier. Dat is gedurende de looptijd van het project alleen maar bevestigd. Bij Cloudcarrier spreken we dan ook liever niet van ‘klant’ maar van partner.

Een rendering van het interierur van Club Ace aan de Danzigerkade

Club Ace

Het nieuwe pand aan de Danzigerkade is omgedoopt tot Club Ace en is het nieuwe thuis van alle agencies die horen bij de Ace groep. De visie is dat Club Ace niet alleen wordt gebruikt door medewerkers van alle agencies maar ook als ontmoetingsplaats voor creatieve geesten buiten de eigen groep. 

Ace is een moderne bureaugroep, bestaande uit: Born05, Blauw Gras, Glasnost, HERC, Airborne, Fitzgerald, IM Lounge, Newborn, Label A, Off The Record, AMARU en Content Icons. De groep werkt voortdurend aan een geïntegreerd aanbod voor merken, die relevant willen blijven in de snel veranderende en verjongende wereld. 

Er werken zo’n 320 mensen, vanuit kantoren in Amsterdam, Rotterdam en Utrecht. Merken als Unilever, 538, Porsche, Samsung, Young Capital en Zalando, behoren tot het portfolio.

Heb je een vraag?

Neem contact op met een van onze specialisten!

Contact opnemen