Thuiswerken, hoe doen we dat bij Cloudcarrier?

Nu bedrijven bezig zijn om de mogelijkheden van thuiswerken te onderzoeken en zo goed mogelijk in te zetten voor medewerkers, is het nodig om de best practices te kennen. Cloudcarrier faciliteert met De werkplek waar je blij van wordt al enige jaren een werkplek waarmee thuiswerken wordt aangemoedigd. 

We leggen je graag uit hoe we thuiswerken hebben geregeld, en geven een aantal tips om ook thuis volledig mee te kunnen doen. Meer weten over hoe wij De werkplek waar je blij van wordt faciliteren? Neem dan een kijkje op cloudcarrier.nl.

Geweldige tooling

  • Maak een team alias. Met een team-mailadres waarmee je alle collega’s kunt bereiken, zorg je ervoor dat je iedereen up-to-date kunt houden. Zo kan je belangrijke informatie zo efficiënt mogelijk verspreiden. Wij gebruiken Google Groups om al onze collega’s op de hoogte te houden.
  • Maak een gedeelde map aan waar iedereen toegang tot heeft. Zo kunnen collega’s ook thuis bij de bestanden die ze zakelijk gebruiken. Dit kan gemakkelijk met een gedeelde Google Drive.
  • Plan (digitale) meetings in. Door van tevoren digitale meetings in te plannen bij collega’s creëer je ruimte, en zorg je dat afspraken vast staan. Met behulp van Google Meet kun je eenvoudig overal meetings starten. Google Meet is nu zelfs tot 1 juli gratis te gebruiken.
  • Supportlijn overal bereikbaar. Om ervoor te zorgen dat wij onze supportlijn overal opnemen gebruiken we Cloudcarrier Vast & Mobiel. Door een telefooncentrale in de cloud hoeven we niet op kantoor zijn om met onze vaste nummers te bellen. Door de Coligo apps kunnen we zelfs op ieder apparaat onze telefoontjes opnemen.
G-suite - Nu Google Workspace
Waarom Google Workspace?

Samenwerken

Nu je team de juiste tools heeft om overal te kunnen werken is het belangrijk om de juiste afspraken te maken om de samenwerking te bevorderen

  • Houd dagelijkse meetings. Zorg dat je iedere dag een korte opstart-meeting houdt. Om vanuit een drukke kantoorbaan thuis te werken kan best isolerend werken, en dagelijkse video meetings houden je team enthousiast en scherp. Daarnaast weet je wat je aan elkaar hebt. Ook hiervoor is Google Meet weer een geweldige (gratis) oplossing.
  • Deel je doelen en blijf elkaar updaten. Door blijvend contact te houden met je collega’s behoud je het teamgevoel, en weet iedereen de vervolgstappen die nodig zijn. Doe dit bijvoorbeeld in een chat-app of in een gedeeld document. Bij Cloudcarrier gebruiken we hiervoor Google Chat.

Lange termijn oplossing

  • Mobiele apparatuur inzetten als werkpaard. Bij Cloudcarrier zijn we voorstander van mobiliteit. Een flexibele werkomgeving die overal gebruikt kan worden. Daarom denken wij met onze klanten mee, en zetten we apparatuur van Apple in. Denk je er dus over om je apparatuur te vervangen? Overweeg dan de overstap naar een MacBook of iPad, zodat je overal kunt werken.
  • Werkomgeving klaarmaken voor werken in de cloud. Werk je nu nog op een omgeving die thuiswerken niet toelaat? Zorg dan dat je je inleest over de mogelijkheden van platformen die flexibel samenwerken mogelijk maken.
De ideale werkplek

Meer weten? Max komt graag bij je langs om je alles hierover uit te leggen! Stuur hem een e-mail op [email protected] of bel hem op +31 6 86808110.