Google Workspace stopt met het accepteren van Jamboard in 2024

Google Workspace Jamboard stopt ondersteuning
03 nov

Google Workspace, de alles-in-één samenwerkingsoplossing van Google, heeft aangekondigd dat het de ondersteuning voor Jamboard zal stoppen vanaf eind 2024. Jamboard is een interactief digitaal whiteboard met een 55-inch touchscreen dat populair is voor samenwerking en brainstormsessies. 

Maar waarom stopt Google met de ondersteuning?

Het besluit van Google komt voort uit de voortdurende ontwikkeling van Google Workspace, waarbij de focus ligt op het bieden van de beste tools voor zakelijke samenwerking. Hoewel Jamboard niet langer officieel wordt ondersteund, zal Google ervoor zorgen dat bestanden in het Jamboard-formaat nog kunnen worden gemigreerd voordat de ondersteuning volledig wordt beëindigd. Dit zorgt ervoor dat gebruikers hun bestaande content kunnen behouden.

Als u momenteel gebruikmaakt van Jamboard binnen Google Workspace, is het raadzaam om na te denken over alternatieven voor digitaal samenwerken en brainstormen, aangezien Jamboard na 2024 praktisch onbruikbaar zal worden. Het is een goed moment om te kijken naar andere tools en functies binnen Google Workspace om uw teamproductiviteit op peil te houden.

Kortom, Google Workspace stopt met het accepteren van Jamboard vanaf eind 2024 om zich te concentreren op de verdere ontwikkeling van hun samenwerkingsoplossing en de best mogelijke gebruikerservaring te bieden.

Wat zijn goede alternatieven hardware oplossingen?

Google Meet hardware biedt oplossingen om videovergaderingen soepel te laten verlopen in verschillende vergaderruimtes. Een van de aantrekkelijkste opties is de Avocor Series One, die wij bij Cloudcarrier aanbieden. Deze all-in-one oplossing beschikt over een 27-inch touchscreen, een digitaal whiteboard, en USB-C connectiviteit voor laptops. Hiermee kan je niet alleen Google Meet gebruiken, maar ook naadloos samenwerken met andere tools zoals Microsoft Teams en Zoom. 

De Avocor Board 65 heeft een 65-inch scherm met een resolutie van 4K en ondersteunt touch, schrijven met een stylus en spraakopdrachten. Het werkt naadloos samen met Google Workspace met al haar tools, waardoor gebruikers gemakkelijk kunnen samenwerken en delen van content tijdens vergaderingen, lessen en videoconferentie. Het bord heeft ook ingebouwde speakers en microfoons en kan worden aangesloten op andere apparaten via HDMI en USB. Al met al is het “Google One Board 65” een krachtige en veelzijdige tool voor interactieve samenwerking en communicatie.

Bij Cloudcarrier begrijpen we dat er verschillende behoeften zijn als het gaat om videovergaderingen en samenwerking. Daarom bieden we diverse oplossingen aan om aan jouw specifieke eisen te voldoen. Of je nu op zoek bent naar hardware voor kleine vergaderruimtes of grotere conferentiezalen, wij hebben oplossingen die aan jouw behoeften kunnen voldoen. 

Ons team staat klaar om je te adviseren en te ondersteunen bij het kiezen van de juiste hardware voor jouw organisatie.

De Series One Google Meet hardware bestaat uit drie nieuwe producten. De Avorcor Board 65, de Avocor Desk 27 en de Google Meet ruimtekits.

Maar wat zijn dan de alternatieven voor whiteboarding-apps?

Ik licht er hieronder drie uit die je goed kan gebruiken op de Google Meet Hardware van Avocor:

  • Miro: Miro staat bekend om zijn veelzijdigheid en visuele samenwerkingsmogelijkheden. Het biedt een breed scala aan functies, waaronder brainstormen, diagrammen maken, en het delen van ideeën op een virtueel whiteboard. Teams gebruiken Miro vaak voor creatieve samenwerking en projectplanning.
  • Lucidspark: Lucidspark is een krachtige virtuele whiteboard-software die teams in staat stelt om ideeën te visualiseren en brainstormsessies te houden. Het flexibele canvas en real-time samenwerkingsmogelijkheden maken het ideaal voor creatieve sessies waarbij ideeën snel kunnen worden vastgelegd en georganiseerd.
  • Figma: Hoewel Figma vooral bekend staat als een designplatform, biedt het ook FigJam, een whiteboarding-app die naadloos integreert met Figma. FigJam maakt het mogelijk om te tekenen, notities te maken en samen te werken aan ontwerpen, waardoor het een goede keuze is voor teams die al gebruikmaken van Figma voor hun ontwerpwerk.

De keuze tussen deze alternatieven hangt af van de specifieke behoeften van je team en het type samenwerking dat je wilt bereiken. Elk van deze apps biedt unieke functies en integraties om je te helpen bij het visualiseren en organiseren van ideeën en projecten.

Benieuwd geworden naar Google Meet Hardware?

Meld je aan voor onze webinar!

Meld je hier aan!