Google laat bedrijven kiezen of G-Suite data in Europa of VS wordt opgeslagen

Het is vanaf nu mogelijk om als G Suite-beheerder te kiezen waar je data staat, Europa of de VS. Op het moment gelden de locatie instelling voor de volgende G Suite diensten: Gmail-berichten, Google Agenda-afspraken en Google Drive.

G Suite locatie’s

Om van gegevens regio te wijzingen heeft Google ongeveer  24 tot 48 uur nodig om dit door te voeren. Ondertussen kan je gewoon gebruik blijven maken van alle G Suite diensten. Het is ook mogelijk om later de locatie te wijzigen.

Ook een sterke functie van Google is dat je dit kan instellen per Organisatie Unit (OU). Dat betekend dat als je een afdeling hebt in Europa alles van deze afdeling in Europa kan staan. Gaat een medewerker, werken voor een afdeling in de VS en hij verandert van OU. Dan zal zijn data verhuist worden naar de locatie van die betreffende OU.

Overstappen naar Google G Suite?

Cloudcarrier is gespecialiseerd in het helpen verhuizen naar Google G Suite. Wij zetten al je data over van Mail, Agenda, Contacten en al je documenten naar Google Drive. Daarnaast verzorgen we trainingen op locatie zodat jou medewerkers optimaal kunnen gaan samenwerken met de apps van Google G-Suite. Lees meer op onze G Suite pagina

G Suite data verhuizen dashboard