G Suite is de nieuwe naam voor Google Apps for Work

Google bundelt zijn zakelijke apps onder een nieuwe naam: G Suite. Voorheen heette deze dienst Google Apps en Google Apps for Work. En G Suite krijgt ook een aantal toffe nieuwe functies.

G Suite: nieuwe naam zakelijke Gmail, Docs en meer

Voor gebruikers van Google Apps for Work verandert er weinig met de komst van G Suite. Het is in feite niet meer dan een nieuwe naam om beter aan te kunnen duiden dat de apps met elkaar geïntegreerd zijn. De apps die onder G Suite vallen zijn onder meer Gmail, Drive, Docs, Agenda en Hangouts.

Veel nieuwe functies komen er aan

Bij de introductie van G Suite heeft Google een aantal gave functies geintroduceert.
De nieuwe functies van G Suite hebben bijna allemaal één ding met elkaar gemeen: ze zijn gebaseerd op kunstmatige intelligentie om slimme voorspellingen te kunnen doen.

Google Drive gaat voorspellen welke documenten je nodig hebt. Deze worden dan op het beginscherm van de app getoond. Dat gebeurt op basis van interactie met collega’s, activiteit in Drive en afspraken. Volgens Google maakt dit het vinden van documenten die je nodig hebt ongeveer 50% sneller.

In Google Spreadsheets is de Explore/Verkennen-functie uitgebreid. Met deze functie, die vorig jaar werd geïntroduceerd, genereert Google automatisch grafieken en een overzicht van interessante informatie op basis van jouw data. Explore wordt nu uitgebreid met ondersteuning voor functies in ‘natuurlijke taal’. Zo vraag je eenvoudig de ‘gemiddelde winst per producttype’ en Google geeft je een overzicht. Uiteraard kun je daarna zelf nog checken welke formule voor deze berekening gebruikt is.

Ook in Google Presentaties en Google Documenten is de Explore-functie uitgebreid. In Presentaties krijg je nu automatische suggesties om de lay-out van sheets aan te passen en in Google Documenten krijg je op het Explore-tabblad naast interessante links ook gerelateerde Google Drive-bestanden te zien.
google-cloud blog

Google Drive en Meetings voor teams in ontwikkeling

Onderdeel van G Suite zijn ook twee nieuwe toepassingen die zich momenteel nog in de ontwikkelingsfase bevinden. Google Drive voor teams is een alternatief voor het gebruik van gedeelde mappen in Google Drive. In de nieuwe tool is het eenvoudig om gebruikersrollen te definiëren. Daarnaast kunnen nieuwe medewerkers eenvoudig worden toegevoegd en kunnen vertrekkende medewerkers ook eenvoudig verwijderd worden zonder dat bestanden verdwijnen. Google Drive voor teams wordt al een tijdje getest door een kleine groep bedrijven we hopen binnenkort meer te vernemen.
gsuite
De andere nieuwe toepassing binnen G Suite is Meetings voor teams. Deze dienst moet het voeren van videogesprekken via Hangouts als alternatief voor fysieke vergaderingen een stuk eenvoudiger maken. Meetings werkt zonder downloads en plug-ins. Bij het aanmaken van een online vergadering wordt een link aangemaakt waarmee deelnemers zich bij de meeting kunnen voegen. Daarnaast is het ook mogelijk om in te bellen via een telefoonnummer.
Binnen Meetings kunnen tot 50 mensen tegelijk videobellen en het is mogelijk om een scherm te delen, bijvoorbeeld om een presentatie te geven. De dienst biedt ook integratie met Google Agenda. We hopen dit jaar nog meer te vernemen over de nieuwe functies.

gsuite-printscreen

Wat verandert er voor bestaande klanten?

Het pakket blijft werken zoals je gewend bent, onder de nieuwe naam. De komende weken zal overal, in het beheerderspaneel, in uw mailbox, in de communicatie en op de facturen de naamswijziging merkbaar zijn. Verder werkt het pakket op dezelfde manier zoals u gewend bent.

Beschikbaarheid

G Suite is beschikbaar voor 4 euro per gebruiker, per maand. Wanneer je ook onbeperkte opslag en een paar andere geavanceerde functies wilt, betaal je het dubbele maandbedrag.

Overstappen op G Suite

Cloudcarrier is officieel Google Cloud Partner en is hierdoor precies op de hoogte van alle mogelijkheden.
Als gecertificeerde Google Deployment specialisten verzorgen wij de mail migratie naar Google G Suite of kunnen voor organisatie een G suite training op maat verzorgen. Dus werk jij nog met een ouderwetse mail server en loop je nog steeds te stoeien met bestanden als je met meerdere mensen aan het samenwerken bent? Bel gerust of kom langs dan laten we de mogelijkheden zien.