Cloudcarrier neemt Starlink in gebruik

Het overkomt ons allemaal wel eens. Je internetverbinding laat het precies afweten als je een pitch moet geven aan een potentiële klant? Of de webapplicatie die je nodig hebt voor je day-to-day business is (tijdelijk) niet benaderbaar door een falende internetverbinding?

Hoe stabiel je internetverbinding ook is, hoe betrouwbaar jouw internetprovider ook is, er kan altijd een moment komen dat je internet niet (goed) werkt. 

Doordat Cloudcarrier een Starlink verbinding in gebruik neemt naast de huidige (back-up) 4G internet verbinding, verzekert Cloudcarrier zich ervan altijd bereik te zijn om support te bieden aan onze klanten.

Continuïteit is één van de 5 kernwaarden van Cloudcarrier

Naast het aanbieden van Apple beheer en hoge kwaliteit Wi-Fi netwerken faciliteert Cloudcarrier online werkplekken (werken in de cloud, werken met Google Workspace) en bieden we een volledige oplossing voor Telecom aan.

Als ICT beheerder voor het MKB begrijpen wij als geen ander wat continuïteit van bedrijfsvoering voor onze klanten betekent. Cloudcarrier had al een robuust back-up systeem, maar is nog beter geworden door de toevoeging van een Starlink verbinding.

Hierdoor hoeven onze klanten zich geen zorgen te maken over de ondersteuning die ze van Cloudcarrier krijgen omdat we zelfs tijdens de grootste telecomstoringen nog verbonden zijn met het internet. 

Kernwaarden Cloudcarrier Continuiteit Vrijheid Beter Rendement Samenwerken Geweldige Tooling

Starlink

Starlink is een divisie binnen SpaceX, opgericht door Elon Musk. SpaceX is een luchtvaartfabrikant en ruimtevaartbedrijf. In de afgelopen drie jaar hebben zij meer dan 

1800 satellieten in een baan om de aarde geschoten. Dit aantal wordt de komende jaren verhoogd tot minstens 12.000 met als doel de hele aarde te omringen met Starlink.

Deze satellieten zijn in staat om een draadloos signaal uit te kunnen stralen met een zeer hoge snelheid. Hierdoor is het hebben van internet niet altijd meer afhankelijk van bekabeling en/of mobiel bereik.        

Cloudcarrier neemt Starlink in gebruik als backup voor 4G netwerk

Cloudcarrier en Wi-Fi

Cloudcarrier ziet dat de IT markt zich de laatste jaren in een sneltreinvaart blijft ontwikkelen. Het hebben van stabiele Wi-Fi is voor bedrijven essentieel. Waar Starlink connectiviteit biedt op een globale schaal, doet Cloudcarrier dat al veel langer op zakelijk niveau. Samen met Extreme Networks verzorgt Cloudcarrier goedwerkende, snelle en bovenal veilige Wi-Fi netwerken.

Wil je meer weten over de mogelijkheden die Cloudcarrier biedt voor jouw ICT beheer? Vul dan hier het contactformulier in.