Apple WWDC 2024 recap

Thumbnail Cloudcarrier tech talks wwdc
11 jun

Beluister onze podcast nabeschouwing over de WWDC

Na de WWDC hebben we samen met twee gasten, Jeffrey Bouva, Technologie Director van Label A en Thijs de Maa een podcast opgenomen waarin we dieper ingaan op alle aankondigingen en onze inzichten delen. Luister naar de podcast voor een uitgebreide analyse van wat deze updates voor jou betekenen.

Luister hier naar de podcast:

Spotify

YouTube

Apple Podcasts

Recap Apple WWDC 2024

Gisteren, op 10 juni 2024, vond de langverwachte Apple Worldwide Developers Conference (WWDC) plaats. Apple verraste ons wederom met een reeks gave aankondigingen die de toekomst van technologie verder vormgeven. Hier is een overzicht van de belangrijkste hoogtepunten van de avond, en geloof me, je wilt dit niet missen!

Apple Intelligence: De nieuwe standaard voor persoonlijke AI

Een van de meest baanbrekende aankondigingen van de avond was zonder twijfel Apple Intelligence. Dit persoonlijke intelligentiesysteem tilt AI naar een hoger niveau door diepe integratie en krachtige generatieve modellen te combineren met de unieke context van elke gebruiker. Apple Intelligence is volledig geïntegreerd in iOS 18, iPadOS 18 en macOS Sequoia, waardoor dagelijkse taken sneller en eenvoudiger worden.

Stel je voor dat je teksten kunt herschrijven, controleren en samenvatten met een enkele tik, ongeacht of je nu in Mail, Notities of Pages werkt. Met de nieuwe schrijfassistent Writing Tools kan dat allemaal. En dat is nog maar het begin! Met de nieuwe Image Playground kun je moeiteloos prachtige afbeeldingen genereren in stijlen zoals Animation, Illustration en Sketch. En Siri? Die is nu slimmer en persoonlijker dan ooit dankzij de integratie met Apple Intelligence. Siri kan nu contextuele opdrachten uitvoeren gebaseerd op de inhoud op je scherm, wat je leven een stuk makkelijker maakt.

Nieuwe Besturingssystemen: iOS 18, macOS Sequoia en iPadOS 18

iOS 18 brengt een golf van vernieuwingen. Naast nieuwe aanpassingsmogelijkheden voor je beginscherm en bedieningspaneel, introduceert deze versie een compleet vernieuwde Foto’s-app. Nu kun je berichten versturen via een satellietverbinding wanneer je geen mobiel bereik hebt, ideaal voor avonturiers. De Foto’s-app ordent je foto’s automatisch en biedt nieuwe weergaven, zodat je nog meer van je herinneringen kunt genieten. En de Berichten-app ondersteunt nu RCS, waardoor je met iedereen in contact kunt blijven, zelfs zonder mobiel bereik.

macOS Sequoia tilt je productiviteit op de Mac naar ongekende hoogten. Met de nieuwe synchrone iPhone-weergave heb je volledige toegang tot je iPhone vanaf je Mac. Safari krijgt een grote update met de nieuwe Highlights-feature, waardoor het vinden van belangrijke informatie op internet eenvoudiger wordt. En gameliefhebbers kunnen hun hart ophalen met de aankomende titels zoals Assassin’s Creed Shadows en Frostpunk 2, die optimaal gebruik maken van de kracht van Apple silicon.

iPadOS 18 maakt de iPad veelzijdiger en intelligenter. De introductie van de Math Notes-rekenmachine en nieuwe functies voor handgeschreven tekst in Notities, speciaal ontworpen voor Apple Pencil, maken je iPad tot een onmisbare tool voor studie en werk. Met Smart Script wordt handgeschreven tekst direct vloeiender en netter gemaakt, waardoor alles goed leesbaar blijft.

Apple Vision Pro en visionOS 2

Apple Vision Pro breidt zijn beschikbaarheid uit naar meer landen en krijgt met visionOS 2 nieuwe en spannende mogelijkheden. Stel je voor dat je je favoriete foto’s omtovert tot ruimtelijke afbeeldingen of intuïtieve handgebaren gebruikt om snel toegang te krijgen tot belangrijke functies. Met de verbeterde Mac Virtual Display kun je productiever werken en genieten van een virtuele ervaring die zijn weerga niet kent.

Verbeteringen in watchOS 11

watchOS 11 introduceert de Vitals-app voor diepere gezondheidsinzichten, nieuwe manieren om de activiteitsringen aan te passen en verbeterde connectiviteitsopties met Check-in en de Vertaal-app. Je kunt nu je gezondheid beter monitoren en direct meldingen krijgen bij afwijkende waarden. En als je zwanger bent, bieden watchOS 11, iOS 18 en iPadOS 18 extra ondersteuning met inzichten die specifiek zijn afgestemd op zwangerschap.

Beluister onze podcast nabeschouwing

Na de WWDC hebben we samen met twee gasten, Jeffrey Bouva, Technologie Director van Label A en Thijs de Maa een podcast opgenomen waarin we dieper ingaan op alle aankondigingen en onze inzichten delen. Luister naar de podcast voor een uitgebreide analyse van wat deze updates voor jou betekenen.

Luister hier naar de podcast:

Spotify

YouTube

Apple Podcasts

De WWDC 2024 was wederom een spectaculaire showcase van innovatie en technologische vooruitgang. Of je nu een fan bent van iOS, macOS, iPadOS of watchOS, er is voor iedereen iets om naar uit te kijken. Blijf onze blog en socials volgen voor meer gedetailleerde analyses en inzichten over hoe je het meeste kunt halen uit de nieuwste Apple-technologieën.