Apple Keynote Speech: Wat is er nieuw met de introductie van de iPhone 13?

Als team van gecertificeerde Apple consultants en aanbieder van Apple Beheer volgen we alle ontwikkelingen rond Apple nauwkeurig. Om 19:00 vanavond (d.d. 14 september) hebben we met het hele team van Cloudcarrier naar de jaarlijkse keynote speech getiteld ‘California Streaming’ van Apple gekeken. We hebben de laatste nieuwtjes die hierin besproken zijn voor je op een rijtje gezet. Mocht je de hele Keynote speech zelf nog een keer willen kijken dan kun je dat doen met de link die onderaan deze pagina staat.

De iPhone 13 wordt aangeboden in 4 modellen 

Zoals we van Apple gewend zijn zal de nieuwe iPhone 13 worden aangeboden in verschillende modellen. Net als de iPhone 12 zal ook de iPhone 13 worden aangeboden in 4 verschillende modellen.

  • iPhone 13 Mini (Scherm van 5.4″)
  • iPhone 13 (instapmodel met een scherm van 6.1”)
  • Pro (basismodel met een scherm van 6.1”)
  • Pro Max (high-end model met een scherm van 6.7”)

De iPhone 13 en iPhone 13 mini zijn verkrijgbaar met opslagmogelijkheden van 128GB, 256GB en 512GB.

Voor de twee pro versies introduceert Apple de tot nu toe grootste opslag mogelijkheid die is gerealiseerd op een smartphone. Naast opslagmogelijkheden van 128GB, 256GB en 512GB worden de 2 pro versies ook aangeboden met 1TB opslag.

Verbeteringen van de iPhone 13 ten opzichte van de iPhone 12

Apple heeft met de iPhone 13 (vooral) verbeteringen doorgevoerd op het gebied van fotografie, het scherm, de processor en de batterijcapaciteit. 

Voor de fotografen en technologie geeks heeft de iPhone 13 enkele noemenswaardige verbeteringen doorgevoerd. Zo zullen alle modellen worden uitgerust met een LiDAR sensor, deze sensor wordt onder andere gebruikt voor augmented reality. Bovendien zijn er voor de pro modellen nog verbeteringen doorgevoerd in de groothoeklens waardoor de kwaliteit van foto’s genomen bij weinig licht toeneemt. Tevens is de telefoon uitgerust met de Sensor-shift OIS, een technologie die Apple heeft geintroduceerd bij de introductie van de iPhone 12 Pro Max. Deze technologie stabiliseert de sensor in plaats van de lens zodat je foto’s er onbeweeglijk uit komen te zien

Tevens heeft Apple voor de pro versies upgrades doorgevoerd zoals een verbeterde telezoom en macro fotografie. Door het gebruik van Smart HDR 4 technologie zullen de nieuwe iPhone 13 pro series foto’s maken met nog betere kleuren, contrast en het verlichten van onderwerpen, zelfs in moeilijkere omstandigheden. Deze pro modellen zijn uitgerust met een ltpo-oledscherm waardoor er hogere verversingssnelheden mogelijk zijn.

Traditiegetrouw heeft de nieuwe iPhone ook een nieuwe processor. Alle modellen zijn uitgerust met een A15 Bionic processor, volgens de laatste benchmark testen is dit op het moment van schrijven de snelste processor op de markt.

Met deze boost in rekenkracht door de A15 processor verbruiken de nieuwe iPhone modellen meer stroom. Hierop heet Apple geanticipeerd door de capaciteit van de accu’s van de telefoons groter te maken. Volgens Apple kunnen de mini en 13 Pro daardoor 1,5 uur langer gebruikt worden dan hun voorgangers en de iPhone 13 en Pro Max zelf 2,5 uur langer.

iOS 15

Met de lancering van alle nieuwe iPhone lanceert Apple tegelijkertijd iOS 15. Je kunt op de iOS 15 pagina van Apple meer over deze features lezen. Wat voor Cloudcarrier vooral in het oog springt zijn de features die samenwerken nog verder verbeteren zoals bijvoorbeeld de Spatial Audio feature. Hierdoor kan de telefoon door de de richting vanuit waar het geluid komt iemand positioneren op het scherm. Ideaal voor als je met meerdere mensen overleg hebt via Facetime.

Werk je met Apple of overweeg je om met Apple producten te gaan werken? Cloudcarrier is gespecialiseerd in Apple Beheer voor MKB bedrijven. Of zoek je een manier om binnen jouw organisatie effectiever samen te kunnen werken? Kijk dan naar onze Google Workspace oplossing. Beheer je je computers zelf maar laat je die liever over aan professionals? Cloudcarrier biedt een volledige ICT support oplossing aan. We vertellen je hier graag meer over, hiervoor hoef je alleen even het contactformulier in te vullen.

Livestream Apple Keynote Speech terugkijken

Wil je de gehele Apple Keynote Speech terugkijken? Dat kan via deze link: