Nieuwe iPhone 14 (Pro) op topniveau: dit was het Apple Event van september 2022

Nieuwe iPhone 14 & iPhone 14 Pro
08 sep

Gisteravond was het weer zover, Apple introduceerde de iPhone 14 tijdens zijn jaarlijkse event! Niet alleen presenteerde ze een nieuwe keuze range aan iPhones maar zijn we ook getrakteerd op twee nieuwe Apple Watch modellen. Tel daar nog bovenop op de nieuwe AirPods Pro 2 en het feestje is compleet.

Lees in deze blog meer over de nieuwste ontwikkelingen.

Manuel Spaan | Apple consultant
"Ben je van plan om de nieuwe iPhone 14 te kopen?
Neem dan contact met mij op! Ook voor andere Apple aanschaf of beheer vragen kun je bij mij terecht!"

Manuel Spaan Cloudcarrier

Nieuw met de iPhone 14 én iPhone 14 Plus

De iPhone 14 heeft ten opzichte van de iPhone 13 een enorme verbetering gekregen in batterijduur. Daarnaast zien je foto’s bij weinig licht er nog mooier en duidelijker uit.

Ook is dit de eerste iPhone met crash detectie (crash detection). Crash detectie schakelt hulp in wanneer jij dat niet kunt. Vanaf de iPhone 14 kan je iPhone automatisch 112 bellen wanneer je een ernstig auto-ongeluk hebt gehad. Daarnaast waarschuwt het ook je SOS-contactpersonen.

Naast de iPhone 14 werd ook de iPhone 14 Plus aangekondigd. De iPhone 14 Plus is het grote broertje van de iPhone 14 met een 6.7 inch ceramic shield glas. De iPhone 14 Plus heeft de beste batterijduur ooit. Met deze batterij kan tot 26 uur aan video worden afgespeeld op één accu! 

De iPhone 14 Pro was toch wel de blikvanger van de avond. De iPhone 14 Pro is voorzien van ‘Dynamic Island’.

De nieuwe iPhone 14 ziet er qua design fantastisch uit!

‘Dynamic Island’ is een samensmelting van hard – en software. Een telefoongesprek, muziek of timer worden allemaal tevoorschijn getoverd bovenaan je scherm. Dit alles zonder dat het je afleidt van wat je aan het doen bent. Bekijk hieronder zelf wat dat inhoudt. 

iPhone 14 Pro: Dynamic Island animatie

Je kent het misschien al van de Apple Watch, maar ook de iPhone 14 Pro heeft nu een ‘always on’ scherm die altijd je belangrijkste informatie toont. Met deze functie staat je toegangsscherm altijd aan waardoor je niet op je scherm hoeft te tikken om je informatie wilt zien. Heb je je iPhone in je zak zitten? Dan schakelt je scherm automatisch uit zodat je batterij wordt bespaard.

Ook de camera heeft weer een flinke upgrade gekregen. Met een 48 megapixels, quad-pixel sensor,  is dit de beste camera in een iPhone ooit. De iPhone is voorzien van vier verschillende lenzen:

 • 1 x hoofdcamera – 24 mm
 • 0,5 x ultra groothoek met macro – 13 mm
 • 2 x telelens – 48 mm
 • 3 x telelens – 77 mm

Filmen heeft ook een sprong voorwaarts gemaakt. In ‘Filmmodus’ neem je nu 4K HDR beeldkwaliteit op in 24 beelden per seconde. En met ‘Actiemodus’ neem je schokkende beelden vloeiend op zonder dat je een vaste hand nodig hebt. Het beeld wordt automatisch gestabiliseerd.Alles wordt aangestuurd door de nieuwe A16 bionic chip. Een krachtigere  processor dan de A15 bionic zonder dat je op batterijduur inlever. Je batterij gaat nog steeds de hele dag mee.

Apple Watch Series 8

De Apple Watch line-up is volledig vernieuwd. Apple heeft de Apple Watch Series 8 aangekondigd. De Apple Watch is nu al voor veel mensen onmisbaar, met de Series 8 kan je nog veel meer. 

In de Apple Watch Series 8 zitten nog meer gezondheidsfuncties ingebouwd. Zo heeft de Apple Watch Series 8 nu ook een temperatuursensor. Deze sensor helpt vrouwen hun gezondheid beter te monitoren. Met de nieuwe Apple watch houdt de slaap app niet alleen bij hoelang je slaapt, maar ook de verhouding van je remslaap, kernslaap en diepe slaap. Je makkelijke zelf een ECG maken en ook je zuurstofsaturatie wordt bijgehouden.

Uiteraard is crash detectie ook op de  nieuwe Apple Watch toegevoegd. Dit naast de al-bestaande valdetectie en SOS noodmelding om gemakkelijk de hulpdiensten in te schakelen bij een noodsituatie.

Apple Watch Ultra

Ben jij een avonturier? Dan heeft Apple voor jou ook een nieuw type Apple Watch gemaakt; de Apple Watch Ultra.

Nieuwe Apple Watch Ultra

De Apple Watch Ultra heeft een robuuster ontwerp, een extreem lange batterijduur en is makkelijk te bedienen tijdens jouw grootste uitdagingen. Bij dit model is met alles rekening gehouden om jou te ondersteunen in de meeste extreme omstandigheden. Een greep uit de functies zijn:

 • Een 49 mm scherm voor duidelijk beeld
 • Waterbestendig tot 100m diep
 • Twee keer helderder scherm voor felle zon omstandigheden (2000 nits)
 • Grotere speakers voor luide locaties met speciale sirene tot 86 decibel
 • Betere microfoons met ruisfiltering
 • Batterijduur van 36 uur, of 60 uur met energiebesparingsfunctie
 • Bestand tegen -20 tot 55 graden Celcius

Wat deze Apple Watch uniek maakt, is de nieuwe actieknop. Hiermee kun je met één druk op de knop een routepunt op je locatie plaatsen, wisselen van workout en nog veel meer. De knop is programmeerbaar. Daardoor kan je zelf bepalen welke actie er bij indrukken wordt uitgevoerd. Doordat het een fysieke knop is kun je hem ook met handschoenen aan en zelfs onderwater bedienen.

AirPods Pro 2

Als laatste troef heeft Apple ook nieuwe AirPods Pro aangekondigd. De AirPods Pro 2 hebben hetzelfde uiterlijk maar zijn van binnen volledig vernieuwd. De actieve ruisonderdrukking is twee keer zo effectief ten opzichte van de vorige AirPods Pro. Ook is de adaptieve transparantie, zodat je je omgeving hoort, verbetert. In het geval dat er een hard geluid zoals een drilboor in je omgeving staat wordt dit weggefilterd, maar je vrienden die tegen je praten hoor je zonder moeite.

Het is nu ook mogelijk om het volume van je geluid aan te passen vanaf de AirPods zelf. Met touch-bediening swipe je nu aan de zijkant van de AirPods om het geluid harder of zachter te zetten.

Een volledig nieuwe functie is persoonlijke ruimtelijke audio. Door met je iPhone en scan te maken van je oren wordt het geluid volledig afgestemd op de vorm van je oren. Een nog beter geluid, persoonlijk voor jou.

Ben je je Airpods wel eens kwijtgeraakt? Helaas kunnen we de oude niet meer voor je terugvinden maar de nieuwe kun je zelf terugvinden. De nieuwe AirPods Pro hebben namelijk ondersteuning voor nauwkeurig zoeken

Je iPhone vertelt je op de meter nauwkeurig waar je AirPods oplaad case bevindt. Daarnaast zorgen de speakers in de case ervoor dat je AirPods geluid maken als ze weer eens verdwenen zijn in je bank of onder je bed. Zo raak je je favoriete oortjes nooit meer kwijt.

Enthousiast geworden over de iPhone 14?

Als officieel Apple Consultant zijn wij jouw partner voor al je Apple zakelijk vragen. Of je nou jouw werkplek wilt uitbreiden met een Mac, iPhone of iPad of dat je wilt weten hoe wij van jouw werkplek “Dé werkplek waar je blij van wordt” maken?

Neem dan contact op met één van onze Apple Experts!

Wil jij meer weten over alle nieuwe aankondigingen van Apple? Hieronder kan je het afgelopen Apple Event van september 2022 terugkijken.