Apple AirTag: Nooit meer spullen kwijt!

Makkelijk je spullen terugvinden met een Apple AirTag. Door middel van de 'nauwkeurig zoeken' functie vind je je spullen tot op de centimeter nauwkeurig terug.
28 nov

Ben je weer eens vergeten waar je je sleutelbos hebt neergelegd? Of ben je weleens je tas in de trein vergeten na een gezellige vrij-mi-bo? Dan is een Apple AirTag echt iets voor jou!

Een AirTag is op ieder moment terug te vinden. Je kunt de tag aan je sleutelbos, in je koffer, in je laptoptas of portemonnee doen. Door middel van de ‘Zoek-mijn’-app kun je met alle devices zoals een MacBook, AppleWatch, iPhone of iPad op ieder moment nauwkeurig bepalen waar jouw spullen zijn. Vooral met je iPhone kan je super goed zoeken waar je AirTag is.

AirTags zijn onderdeel van onze zakelijke Apple producten. In dit artikel lees je waarom een AirTag ook handig is voor jou!

Hoe vind ik mijn AirTag?

AirTags zenden een beveiligd bluetooth signaal uit. Dat signaal wordt opgevangen door het ‘Zoek mijn’- netwerk en sturen de locatie van de tag naar iCloud. Het ‘Zoek mijn’- netwerk bestaat uit alle iPhones,iPads en Macs in de wereld. Elk Apple apparaatdie een AirTag in de buurt detecteert communiceert dit anoniem naar iCloud.

Net als met de Zoek-mijn functie voor Apple devices kan je op de kaart precies zien waar de tag zich bevindt. Je hoeft je geen zorgen te maken om je privacy, alles wordt anoniem en versleuteld verstuurd.

Ben je op dezelfde locatie als je tag maar kan je hem nog steeds niet vinden? Je kunt de AirTag een geluidje laten afspelen met de ingebouwde speaker. Je kunt ook de functie ‘Nauwkeurig zoeken’ gebruiken. Met deze zoekfunctie kun je door middel van een soort kompas op je iPhone precies zien in welke richting jouw voorwerp ligt. Daarnaast geeft het kompas ook een zeer nauwkeurige schatting hoe ver het apparaat van je vandaan is.

Met de 'nauwkeurig zoeken' functionaliteit van de Apple AirTag weet je precies in welke richting en hoever je spullen van je verwijderd zijn.

Nauwkeurig zoeken door Ultra Wideband technologie

AirTags zijn voorzien van Apple’s U1-chip (Ultra Wideband-chip). Deze chip zit ook in de nieuwste iPhones (vanaf iPhone 11) en wordt ook gebruikt voor AirDrop en Handoff. Het grote voordeel van deze chip is dat hij communiceert met alle Apple apparaten in de wereld.

De locatie van je Apple AirTag wordt doorgegeven aan ‘Zoek mijn’-netwerk en wordt daardoor zichtbaar in de app. Met honderden miljoenen Apple gebruikers in de wereld is de kans groot dat je AirTag altijd wel verbonden en dus vindbaar is. Op afgelegen plekken werkt dit dan helaas minder goed natuurlijk. Maar er hoeft maar één iemand met een iPhone voorbij te fietsen en je AirTag is gevonden.

Met Ultra Wideband is het mogelijk om de locatie van een tag op een afstand van tussen de 10 en 20 centimeter te bepalen. Dat is veel nauwkeuriger dan positiebepaling door middel van Bluetooth of WiFi. Zelf noemt Apple het “GPS op huiskamerniveau”. Het ligt dan ook voor de hand dat er in de toekomst indoor mee genavigeerd kan worden bijvoorbeeld.

Slimme functies van je Apple AirTag

Je kunt dus met de ‘Zoek-mijn’-app die op je Apple device je tag lokaliseren of door geluid af te spelen. Daarnaast beschikt de tag ook over de ‘Verloren-modus’ functie die andere Apple apparaten ook heb. Door deze modus te activeren krijg je automatisch een melding als je AirTag wordt gedetecteerd door een Apple device in het netwerk. 

Daarbij kun je in de ‘Verloren-modus’ ook je contactgegevens invullen. Mocht iemand je tag vinden en tegen de NFC chip houden dan worden de contactgegevens getoond. Je kan het vergelijken met het chippen van je hond of kat. Leuk feitje: dit werkt ook metAndroid apparaten die NFC ondersteunen.

Je kunt automatische meldingen instellen. Zo kun je bijvoorbeeld instellen dat je een bericht op je iPhone krijgt zodra een AirTag te ver verwijderd is van je telefoon. Denk bijvoorbeeld aan een tag in je portemonnee. Je kunt instellen dat zodra je portemonnee en tag van elkaar gescheiden zijn je hiervan een melding krijgt. Zo laat je hem nooit meer per ongeluk thuis liggen.

Als je in 'zoek mijn device' de verloren modus van je Apple AirTag aanzet kun je een boodschap achterlaten voor de vinder van jouw verloren spullen.

Privacy

Maar hoe zit het dan met de privacy? De AirTag zelf slaat geen locatiegegevens en geschiedenis op. Devices in het ‘Zoek-mijn’ netwerk die contact maken met de tag en locatie doorsturen blijven anoniem. Bovendien zijn deze gegevens van het begin tot het eind versleuteld. Om die reden kan zelfs Apple deze data daarom niet inzien!

Als de AirTag van iemand anders tussen jouw spullen terechtkomt, ziet je iPhone dat jij ’m meeneemt en krijg je daar een melding van. Als je ’m na een tijdje nog niet hebt gevonden, laat de AirTag een geluid horen.

Heb je interesse om een AirTag aan te schaffen of heb je andere vragen over onze zakelijke Apple diensten? Onze Apple Consultants vertellen je graag meer. Je kunt ons bereiken op 088 25 22 010!

Nog niet overtuigd? Kijk dan ook eens naar onderstaande video.