Aerohive is overgenomen door Extreme Networks

Aerohive overgenomen door Extreme Networks | Zakelijk WiFi
10 aug

Aerohive is overgenomen door Extreme Networks middels een een zogenoemde ‘all-cash transaction’. De overname van Aerohive door Extreme Networks vertegenwoordigt een waarde van 210 miljoen dollar. 

Aerohive staat bekend als een pionier in ‘cloud-managed networking’ en is op het moment van de overname door Extreme de nummer 2 dienstverlener in cloud managed wireless LAN diensten terwijl Extreme Networks de nummer 3 leverancier van enterprise netwerk apparatuur is. 

Door de samenvoeging van Aerohive en Extreme Networks kan Extreme zijn klanten en partners een breder producten portfolio aanbieden op de gebieden van zowel cloud en on-premise en voor zowel bedrade als draadloze technologie. De samenvoeging zorgt voor een ruimere keuze in WLAN oplossingen en net op het moment dat de transitie naar WiFi 6 (802.11ax) in volle gang is. 

Waarom heeft Extreme Networks Aerohive overgenomen?

Extreme Networks heeft Aerohive overgenomen om Aerohive’s cloud management en edge mogelijkheden aan zijn producten portfolio van end-to-end en edge to cloud netwerk oplossingen toe te voegen. 

De verwachting is dat Extreme Networks door de overnames ontwikkeling kan versnellen in het nu al zo krachtige Aerohive Hivemanager platform. Door de ontwikkeling te focussen op ML (Machine Learning) en AI (artificial intelligence) zal het werk voor beheerders efficiënter verlopen doordat problemen op het WiFi netwerk sneller worden detecteren, maar er bijvoorbeeld ook advies op maat gegeven wordt hoe dit kan worden opgelost. Ook is de verwachting dat er meer statistieken en dashboards worden ontwikkeld om eenvoudig (live) managementinformatie te kunnen delen. 

Extreme was voor de overname al marktleider in on-premise WiFi en NAC oplossingen en verstevigd deze positie nog verder door de toevoeging van cloud-managed WiFi en NAC oplossingen. Niet alleen op het gebied van WLAN oplossingen verstevigd Extreme Networks door het overnemen van Aerohive zijn positie maar het zorgt er ook voor dat Extreme SD-WAN oplossingen kan toevoegen aan zijn portfolio en dus een nog gevarieerde producten portfolio krijgt waar zakelijke WiFi klanten uiteindelijk van profiteren.

Wat betekent de overname van Aerohive voor zakelijke WiFi klanten van Cloudcarrier?

Door de overname van Aerohive verandert er voor zakelijke WiFi klanten van Cloudcarrier niets. De veranderingen hebben voornamelijk betrekking op het gebied van naamgeving. Zo zal Cloudcarrier geen Aerohive Gold Partner meer heten maar krijgen we de Extreme Networks Gold partner status. 

Het cloud-management platform van Aerohive wat nu Hivemanager heeft op een aantal vlakken flink worden doorontwikkeld en er komen nieuwe functionaliteiten beschikbaar. Daarbij zal het platform in de toekomst geen Hivemanager meer heten, maar worden omgedoopt tot Extreme Cloud IQ. 

Hoe zit het met de ondersteuning van Aerohive Access Points?

Heeft u access points van Aerohive? Geen zorgen, de overname van Extreme heeft hier geen invloed op. Mocht u eindgebruiker zijn van deze access points dan is het fijn om te weten dat er voor u helemaal niks veranderd. De access points van Aerohive in onderstaande tabel worden nog ondersteund tot 5 jaar na de laatste verkoopdatum.

End of Life Aerohive (Extreme Networks) access points

Heb je vragen over Aerohive of Extreme Networks?

Heb je na het lezen van dit nieuwsbericht nog vragen over de overname van Aerohive door Extreme Networks of andere vragen met betrekking tot ict netwerkbeheerOp onze website vind je meer informatie over diensten maar je kunt ook direct contact opnemen door te bellen met 088 25 22 010.