10 redenen om voor Apple te kiezen

Apple producten
05 dec

Voor onze ICT beheer oplossing hebben wij er bij Cloudcarrier bewust voor gekozen om alleen met Apple producten te werken.  We krijgen regelmatig de vraag waarom we niet hebben gekozen voor een ander platform. Daarom beschrijven we in deze blog 10 redenen om voor Apple te kiezen

LEES OOK: 7 redenen om je ICT beheer uit te besteden

1. Op een Mac werk je supersnel

M1 MacBooks zijn de standaard en werken supersnel. Maar in de praktijk zien we ook dat Macs van 5 jaar oud nog prima mee kunnen.

2. Je Mac werkt direct

In de dagelijkse praktijk zien we bij onze ICT Servicedesk amper problemen met Macs die niet (goed) werken. Met een Mac is het  kwestie van openklappen en kun je altijd meteen aan de slag. Apple computers vergen niet veel onderhoud, hierdoor wordt niet constant geconfronteerd met ongevraagde updates.

3. Werken op een Mac is makkelijk

Ook nieuwe gebruikers hebben maar weinig ondersteuning nodig om met hun Apple computer aan de slag te gaan. Zelfs gebruikers die altijd met bijvoorbeeld Windows hebben gewerkt weten na een paar weken al niet meer beter. Daar kan onze helpdesk over meepraten: het aantal gebruikersvragen die we krijgen over Macs is minimaal.. Heb je toch hulp nodig? Dan is je Mac zo simpel dat we je in no-time verder kunnen helpen.

4. Je Mac is veilig

Je hebt geen diepgaande kennis of grote trukendoos nodig om veiligheid te garanderen. Veiligheid van je data is een van de pijlers van Mac OS. Als je ICT beheer van Cloudcarrier afneemt weet je zeker dat je zakelijke data van jou is en van niemand anders.

5. De gebruiker heeft volledige vrijheid

De veiligheids-structuur van de Mac zit zó goed in elkaar dat je als gebruiker alles kan en mag doen wat hij/zij nodig vindt. Privé-data netjes gescheiden van zakelijke gegevens. De privacy van de gebruiker blijft gewaarborgd. Frustrerende, dichtgespijkerde remote desktop-omgevingen behoren tot het verleden.

6. Op een Mac raak je nooit werk kwijt

Documenten worden automatisch opgeslagen, mét behoud van voorgaande versies. De ingebouwde zoekfunctie Spotlight werkt als een zonnetje, dus ben je nooit de weg kwijt in je mappenstructuur. Indien gewenst maakt je Mac ook volledig automatisch back-ups.

7. Voor bedrijven is een Mac een fantastische investering

Apple hardware is bijzonder waardevast, zelfs na drie jaar gebruik levert een Mac nog 70% van de nieuwwaarde op. Dat maakt Operational Lease interessant: daarin wordt de verwachte restwaarde meegerekend in het maandbedrag. Tel daarbij op dat een Mac maar weinig support, onderhoud en reparatie nodig heeft, en tel uit je winst.

8. Geen gedoe met softwareversies

Er is één actuele Mac OS versie en die heet Ventura. Alle Macs draaien dezelfde editie. Geen gedoe met Home, Pro, Pro for Workstations, Education, Pro Education, Enterprise, enzovoort. De jaarlijkse generatie-update is altijd helemaal gratis, en kunnen we met één druk op de knop installeren op al je zakelijke Apple-computers.

9. Alles is heel fijn op elkaar afgestemd

Apple’s besturingssysteem wordt gemaakt voor Apple computers en andersom. Apple weet precies hoe de computers in elkaar zitten en houdt daar rekening mee in het systeem. Slechte compatibiliteit, traagheid en vooral: het installeren van een hele rits aan hardware-drivers komt daardoor dus niet of nauwelijks voor. In vergelijking tot andere merken zijn er maar weinig verschillende Macs, dus het is relatief eenvoudig om alles precies goed te laten werken. Dat merk je, iedere dag opnieuw.

10. Tot slot: de Mac is prachtig ontworpen

De laatste van de 10 redenen om voor Apple te kiezen is simpel. Er wordt vaak wat lacherig over gedaan, maar het is simpelweg veel fijner om een goed ontworpen product te gebruiken.

Steve Jobs wist het al lang geleden: design gaat niet over hoe het eruit ziet, maar over hoe het is om ermee te werken. Geen krakend plastic, geen slecht leesbare beeldschermen, geen lompe behuizingen, geen gerammel: alles klopt gewoon helemaal!

Apple Consultant nodig? 

Overweeg je om zakelijk over te stappen op de Mac, of ben je net als wij een blije gebruiker? Cloudcarrier is onderdeel van het Apple Consultants Network Kijk voor meer informatie op onze Apple Zakelijk pagina of neem direct contact met ons op door te bellen naar 088 25 22 010.

Gebruikt jou organisatie al Apple?

Webinar februari 2024

Maar heb je dit nog niet in beheer? Kan jij zien hoeveel apparaten er in gebruik zijn, hoe gezond al je apparaten zijn, of ze op de laatste MacOS zitten? Is het antwoord op minstens een van deze vragen ‘nee’? Dan is het tijd om je in te schrijven voor de webinar over het beheren van je Apple devices.

Apple Consultants Michael en Manuel leggen je tijdens deze sessie uit waarom het beheer cruciaal is voor naadloze integratie en veiligheid van MacBooks, iPhones en meer…