Cloudcarrier viert 10 jarig jubileum

Een plaatje van alle medewerkers van Cloudcarrier die het 10 jarig bestaan vieren.
06 dec

Op 4-12-2022 bestaat Cloudcarrier 10 jaar

Wat 10 jaar geleden terug begon met een droom van oprichters Bas de Gruijter en Michael Linszen is uitgegroeid tot een professioneel ICT bedrijf met kantoren in Amsterdam en Lelystad.

Cloudcarrier helpt (MKB) bedrijven zonder eigen ICT personeel te groeien door hun ICT infrastructuur veilig in te richten én efficiënt te beheren! Daarmee bewerkstelligen we onze missie om ‘de werkplek waar je blij van wordt’ te realiseren!

Het aanbod van goed WiFi, Apple systeembeheer, Google Workspace als cloudoplossing en zakelijke telecomdiensten is de juiste keuze gebleken. In combinatie met onze servicedesk zijn we daarmee een one-stop-shop voor alle ICT diensten die een MKB bedrijf nodig heeft.

Om zover te komen hebben Bas en Michael in 10 jaar Cloudcarrier een aantal mijlpalen behaald. Welke dat zijn geweest lees je in dit artikel.

Op onze speciale 10 jarig jubileum pagina hebben we een extra uitgebreide tijdlijn geplaatst.

December 2012 De oprichting van Cloudcarrier

Bas en Michael waren klasgenoten toen ze in hetzelfde jaar de versnelde ICT opleiding aan het Landstede afrondden. Na hun studie gaan ze ieder een eigen richting maar blijven contact houden.

Michael helpt bedrijven met zakelijke Apple oplossingen en Bas verzorgt zakelijke WiFi netwerken. Na een reunie op het Landstede raken Bas en Michael in gesprek over de toekomst van Apple en Wi-Fi. Het idee ontstaat om de krachten te bundelen en samen een bedrijf te starten. Cloudcarrier is geboren.

Ze besluiten een cloud oplossing toe te voegen aan hun dienstenportfolio in de vorm van Google Workspace (destijds Google Apps, later Google G Suite). Zo sluit het aanbod van Cloudcarrier beter aan op de behoefte van MKB bedrijven.

Op 4-12-2012 zetten Bas en Michael hun handtekeningen en was Cloudcarrier geboren.

December 2013 – Eerste grote Google Workspace migratie

Terwijl medewerkers van Studelta (nu The New Crew) rond de kerst van 2013 genieten van een kerstborrel met collega’s zitten Bas en Michael weg van het feestgedruis in een aparte ruimte. Studelta maakte nog geen gebruik van Google Workspace (toen nog Google Apps) maar wilde graag migreren naar dit platform van Google.

Migraties zijn complex en gaan gepaard met een risico’s,. Dat is ook vandaag de dag nog het geval. Zelfs voor onze specialisten die al honderden migraties hebben gedaan is het een taak die nauwkeurigheid vereist. Voor Bas en Michael was dit de eerste migratie en dus behoorlijk spannend.

Gelukkig bleek tijdens de kerstdagen dat de migratie zonder problemen was verlopen. De eerste grote migratie naar Google Workspace was een feit. Tien jaar verder behoren migraties tot onze expertise hebben Bas en Michael anderen opgeleid succesvolle migraties uit te voeren.

Op 9 september 2014 begon de Cloudcarrier de traditie om met heel Cloudcarrier alkle Apple events te kijken.

September 2014 – Voor de eerste keer samen een Apple event kijken

Het inmiddels een Cloudcarrier traditie maar voor alles is een eerste keer. Samen met klasgenoten en vrienden kijken Bas en Michael samen naar het Apple event van 9 september 2019.

Vanaf die avond kijkt heel team Cloudcarrier altijd samen naar de keynote speech. De laatste keer dat we samen keken was toen Apple de iPhone 14 introduceerde tijdens het Apple event afgelopen september. Het volgende even is waarschijnlijk op 7 of 14 maart (Bron: Apple)

We hebben in een ander artikel alle Apple events van 2022 voor je samengevat.

Februari 2016 – Eerste grote WiFi opdracht

Toen Bas zich na school verder specialiseerde in netwerkbeheer en zijn WiFi bedrijfje startte was het telefoontje dat hij begin 2016 ontving een droom die uitkwam. Scholengemeenschap LEV-WN (Zuid-Holland) gaf in februari opdracht om 25 basisscholen van in totaal meer dan 220 access points te voorzien.

Ondanks dat Bas zichzelf sinds de oprichting steeds verder had gespecialiseerd in WiFi netwerken en Cloudcarrier al zakelijke WiFi klanten had, was dit een klus van formaat. Voor iedere basisschool werd een WiFi Site Survey uitgevoerd om tot een gedegen plan te komen. Met hulp van vrienden en familie is de uiteindelijk implementatie vlekkeloos verlopen.

Tijdens het schrijven van dit artikel (december 2022) beheren wij nog steeds de WiFi netwerken van LEV WN en hebben we op een groot deel van de scholen de draadloze netwerken zelfs al een upgrade gegeven om te voldoen aan de grotere hoeveelheid data en toegenomen apparaten die gebruik maken van WiFi.

April 2016 – Eerste vaste medewerker

Steeds meer klanten vinden hun weg naar Cloudcarrier. De eerste paar jaar konden Bas en Michael met af en toe wat hulp van buitenaf alle klanten bedienen. Met het groeiende aantal klanten werd het tijd om permanente hulp in te roepen. In April 2016 komt de eerste medewerker op de loonlijst te staan. Ruud Foppen begint als systeembeheerder en houdt zich bezig met alle operationele taken die zich aandienen.

In april 2016 komt de eerste vaste medewerker op de loonlijst te staan. Ruud Foppen komt in dienst als eerste medewerker.

Januari 2017 – Nieuw pand in Lelystad

In januari 2017 verhuist Cloudcarrier naar een nieuwe locatie in Lelystad. Met het oog op toekomstige groei wordt de gehele 4e etage van Schepenen 7 gehuurd. Na de verhuizing werd er gebruik gemaakt van 1 kantoorruimte.

In 5 jaar daarna is Cloudcarrier nog flink doorgegroeid. In december 2022 wordt er één ruimte gebruikt door de servicedesk, één ruimte voor de commerciële afdeling, één ruimte door developers en maken we gebruik van onze eigen foto/film studio en eigen stilteruimte.

Mei 2017 – Nieuw pand in Amsterdam

Enkele maanden na de intrek in een nieuw pand in Lelystad wordt er een ook een locatie in Amsterdam geopend. Veel van onze klanten zijn gevestigd in de randstad, door middel van dit kantoor kan Cloudcarrier deze klanten beter van dienst zijn.

In mei 2017 lanceert Cloudcarrier telecomdiensten die Cloudcarrier & Vast mobiel worden genoemd.

Mei 2017 – Cloudcarrier lanceert telecom diensten

Bij de oprichting in 2012 was het de droom van Bas en Michael om ooit een volledige ‘carrier’ te worden met Cloudcarrier. In de praktijk betekende dit, dat er naast systeembeheer, netwerkbeheer en cloudoplossingen ook telecomdiensten in het dienstenportfolio moest worden opgenomen.

In mei 2017 werd deze droom waarheid. Met het lanceren van Cloudcarrier Vast & Mobiel was het vanaf dat moment ook mogelijk om zakelijke telefonie diensten af te sluiten bij Cloudcarrier.

Augustus 2017 – Tweede vaste medewerker in dienst

In Augustus startte Manuel Spaan als tweede vaste medewerker. Manuel is dan al langer bevriend met Bas en Michael (hij is ook al te zien op de foto van de eerste keynote in september 2014!) en liep sinds februari 2017 stage bij Cloudcarrier.

Daarmee is Manuel de eerste stagiair die een vast dienstverband kreeg na zijn stage maar hij zou niet de laatste zijn. Inmiddels hebben er meer dan 5 stagiairs een vast dienstverband gekregen na hun stage. Het bijzondere aan de aanstelling van Manuel is dat hij de eerste commerciële medewerker is die in loondienst kwam.

Op de foto Bas de Gruijter, Michael Linszen en Manuel Spaan. Manuel tekent zijn arbeidsovereenkomst en wordt daarmee de tweede medewerker op de loonlijst
In december 2018 verandert de rechtsvorm van VOF naar BV. Op de foto tekenen Bas en Michael tekenen de oprichtingsakte van Cloudcarrier BV.

December 2018 – Van VOF naar BV

In december 2018 brengen Bas en Michael een bezoek aan de notaris. Reden van het bezoek was niet de lekkere koffie maar om hun handtekeningen te zetten onder de oprichtingsakte van Cloudcarrier BV. De rechtsvorm van Cloudcarrier wijzigde op deze dag van een Vennootschap Onder Firma (VOF) naar een Besloten Vennootschap (BV).

Februari 2019 – Cloudcarrier wint de Aerohive Innovation Award met de PPSK-Kiosk

De combinatie van het gebruik van Apple devices in combinatie met een goed en veilig WiFi netwerk is een goed fundament voor een veilige werkomgeving. Om ook gasten veilig van een draadloos netwerk gebruik te kunnen laten maken werd parallel aan de WiFi dienstverlening de PPSK-Kiosk ontwikkelt in 2018. De PPSK-Kiosk staat onder meer bij de Eerste Kamer in Den Haag.

In februari 2019 krijgt Cloudcarrier de Aerohive Innovation Award toegekend voor de PPSK-kiosk.

December 2022 – Hoogtepunt na hoogtepunt

Sinds het openen van het nieuwe kantoorpand in Lelystad in 2017 groet Cloudcarrier hard door. In december 2022 zitten er 5 medewerkers full time op de servicedesk om onze klanten iedere dag te ondersteunen met al hun IT vragen. Vooral het laatste jaar gaan de ontwikkelingen in sneltreinvaart:

  • Er wordt een servicedesk manager aangetrokken
  • De commerciële afdeling wordt uitgebreid
  • Een van onze stagiairs krijgt een vast dienstverband en stroomt door naar het HBO
  • Door het creëren van meer gelaagdheid ontstaan er meer doorgroeimogelijkheden
  • De nieuwe website van Cloudcarrier gaat live
  • Cloudcarrier wordt genomineerd voor de BKL Award 2022

Bas en Michael zijn in 10 jaar Cloudcarrier gegroeid van een twee mans zaak tot een professioneel ICT bedrijf met meer dan 10 medewerkers.

We zijn dankbaar voor iedereen die heeft bijgedragen aan ons succes en zijn van plan onze groei de komende jaren op dezelfde lijn door te zetten.